Zaterdag begint dan eindelijk de competitie voor de mannen van Peter-Marcel Nauta. De voorbereiding en de wedstrijden voor de beker zijn geschiedenis. Al dan niet goed afgesloten. Nu zal Rozenburg er moeten staan en de eerste punten zijn goud waard. Handhaving zal ongetwijfeld het doel zijn en daar voor zijn er +/- 30 punten nodig. Zaterdag kunnen de eerste op het conto worden bijgeschreven, maar daarvoor komt ook tegenstander De Zwerver uit Kinderdijk naar West.

De Zwerver is net als Rozenburg door de nacompetitie afgelopen seizoen gepromoveerd. Er zijn meer parallellen tussen beide clubs. Ook De Zwerver speelde in een ver verleden op het hoogste amateurniveau van Nederland en kon dat vergelijkbaar met Rozenburg met de toenemende betalingen in het amateurvoetbal niet volhouden. Maar zaterdag de eerste voor het eggie en zullen beide teams gaan voor de eerste punten. Rozenburg heeft het thuisvoordeel. In hoeverre dat doorslaggevend zal zijn zullen we tegen half vijf weten.

Coach Peter-Marcel Nauta over de tegenstander van zaterdag

Aanstaande zaterdag gaat het dan echt beginnen wanneer we mede promovendus v.v. De Zwerver op bezoek krijgen. De ploeg van trainer Edward Knook heeft een goede voorbereiding achter de rug, maar is net als Rozenburg niet door in de beker. De Schans bewoners wonnen van v.v. Drechtstreek, maar verloren van v.v. Papendrecht (0-1) en RVVH (7-1). De Zwerver promoveerde afgelopen seizoen na een bizarre finale wedstrijd tegen s.v. Meerkerk, waarin zij na 120 minuten de penalty’s beter namen. Na een afwezigheid van 3 seizoenen keerde ze terug op het 2de klasse. West 2 is voor De Zwerver een nieuwe ervaring en zij zijn dus de grote onbekende in de poule, voorgaande seizoenen speelde zij altijd in Zuid 1. Bekendste naam aan de kant van De Zwerver is Guido Luiten (32), de spits speelde o.a. voor RVVH, LRC en s.v. Heinenoord en keerde in 2017 terug naar De Schans, hij scoorde afgelopen seizoen 19 doelpunten.

De voorbereiding van Rozenburg vertoonde grote parallellen met het afgelopen seizoen, wisselende resultaten en de beker werd ook nu geen succes. De beste wedstrijd in de voorbereiding werd gespeeld bij v.v. Zwaluwen (hoofdklasse) en die werd met 1-3 gewonnen, in de beker was dat de afgelopen zaterdag gewonnen partij bij v.v. Oostkapelle/Domburg, eveneens 1-3. We zijn nog niet helemaal waar we willen zijn, we wisselen sterke fases af met mindere fases, en dat moet er uit, immers fouten worden nu sneller afgestraft. Wat dat betreft was het zaterdag weer beter, de 2de helft speelde we heel zakelijk en hebben nog 1 kans weg gegeven, aan de andere kant moeten we het wel beter uitspelen, want dan kan er ook 1-5 op het bord staan. Zaterdag missen we in ieder geval Jeroen Brobbel (sleutelbeen), Floris van den Heuvel (enkel) en Onur Zaif (trainingsachterstand), verder is de selectie volledig fit en enorm gretig om te bewijzen dat zij, na een afwezigheid van 5 seizoenen, thuis horen in de 2de klasse.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 23rd. .