Vooraf gezien als een lastige uitwedstrijd in Delft bestempeld en dat werd het ook wel. Dat Rozenburg uiteindelijk de volle punten in de tas mocht steken kwam doordat de ploeg van Peter-Marcel Nauta karakter liet zien en na de gelijkmaker in de 45e minuut niet ging consolideren, maar vol voor de winst ging met als beloning een van richting veranderd schot van Vince Lissenberg en de 1-2 winst op sportpark Tanthof-Zuid.

Aanvoerder Bryan van der Laan

“Als we met deze instelling en inzet blijven spelen gaan er maar weinig ploegen van ons winnen”, was de aanvoerder van Rozenburg nog maar net bekomen van de twee doelpunten die Rozenburg scoorde in de slotfase van de wedstrijd tegen Vitesse Delft. “Natuurlijk moeten we en kunnen we nog verbeteren. Die eindpass is nog niet zuiver en zo’n kans als in de tweede helft van Bethje (Bethslot Woldeamanuel, red.) moet door het net. Als je kijkt naar de eerste helft. We geven weinig weg en ze worden alleen gevaarlijk als wij slordig aan de bal zijn.”

In het eerste kwartier was het een beetje aftasten. Het spel golfde op en neer maar de beste mogelijkheden waren voor de thuisploeg, zoals in de 9e minuut toen Rick Burgering de bal maar rakelings over de kruising schoot. Ook Rozenburg doelman Ünal Bayka moest zijn ploeg een keer met een spectaculaire reflex in de race houden. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Rozenburg meer en meer grip op de tegenstander al moest in de 45e minuut doelman Ünal Bayka zijn kunnen nogmaals tonen op Tanthof-Zuid. Als dan de goedleidende scheidsrechter, Anne Greveling, beide ploegen naar de thee stuurde had het publiek, zeker het neutrale deel, genoten van een leuk en potje voetbal.

Bryan van der Laan over de tweede helft

“Die compactheid die we in de eerste helft wel hadden ontbrak een beetje in het begin van de tweede helft. Misschien ook wel omdat we slordiger gingen voetballen. Dan krijgen we ook nog een goal tegen. Als je op de rand zestien zo makkelijk verdedigd, blijft dat niet uit. Daar moeten we meedogenloos zijn. Op dit niveau wordt dat vaker afgestraft. Daar moeten we nog beter worden. We tonen denk ik karakter, zeker met de mogelijkheden die we nog hebben gehad. Dan krijgen we vlak voor tijd nog een vrije trap. Ik dacht dat kan hem weer zijn, maar de wind speelde ook mee. Het scheelde een deklat. Die bal daalde niet snel genoeg. We geven niet op en gaan nog één keer alles of niets, met Elroy (van Seventer, red.) mee naar voren. Krijgen we nog een pingel. Daar twijfel ik geen moment, anders moet je er niet gaan staan. Wat ze dan allemaal rond me doen merk ik niet. Ik sluit me af tot de scheidsrechter fluit, ze doen maar ik heb alleen oog voor de bal. Zat er goed hard in, onhoudbaar voor de keeper, 1-1. Dan gaan we nog voor de overwinning, ze staan inmiddels met tien man en hebben we een beetje geluk dat de bal van Vince Lissenberg van richting wordt veranderd. Uiteindelijk toch wel verdiend. Twee gespeeld zes punten wie had dat gedacht.”

De tweede helft die zo mooi eindigde voor de Rood Gelen begon wel wat slordig en waren de beste kansen voor Vitesse Delft. Na zeven minuten moest Ünal Bayka een pegel van Denzel dos Santos uit de kruising tikken. En na een klein kwartier de Rozenburg doelman tot bij de zij lijn uit zijn doel moest komen en de bal niet goed kon verwerken en tijdens het teruglopen op zijn reflexen moest vertrouwen. Als Jordie de Groot voor Rozenburg het vizier niet op scherp heeft staan komt Vitesse Delft aan de leiding. Wat voor de ene slordig verdedigen is voor de andere mooi uitgespeeld. Maar in ieder geval liet Nichy Fortes de 1-0 van zijn schoen vertrekken. Als Bethslot Woldeamanuel dan een honderd procent kans naast schiet komen de hectische laatste minuten. Sjoerd van der Kolk haalde een doorgebroken speler onderuit en mocht alvast naar de douche. (vrije trap Van der Laan rakelings over) en een minuutje later een handsbal in de zestien waar scheidsrechter Anne Greveling niet veel anders kon doen dan de bal op de stip. Bryan van der Laan tekende voor de 1-1. En ver in blessure tijd het geluk aan de zijde van Rozenburg. Een veranderd schot van Vince Lissenberg verdwijnt achter de verbouwereerde Vitesse doelman Sadik Aktas, 1-2. Als je geluk kan afdwingen heeft Rozenburg dat afgelopen zaterdag zeker gedaan.