Op een nat en druilig sportpark West speelde de tweedeklassers Rozenburg en Hellevoetsluis tegen elkaar. Een nuttige wedstrijd voor beide teams, immers in de competitie wacht Hellevoetsluis nog op het eerste puntje in district zuid en pakte Rozenburg in West II de volle winst.

Voor coach Peter-Marcel Nauta een gelegenheid om zijn bankzitters minuten te geven en spelers die het ogenschijnlijk nodig hebben, wat rust. Zo begonnen Nick de Bil, Regillio van Buuren, Maik den Ouden en Patrick Struijk niet in de basis. Opmerkelijk het meer dan verdienstelijke spel van Liam Kleiwegt in het centrum van de verdediging. En dat spel werd beloond en liet Nauta de jonge verdediger de hele wedstrijd staan. Jeffrey Bokma zorgde voor de eerste treffer op West. Een zwabberbal van een meter of 18 was voor de Hellevoetsluis doelman niet te pareren, 1-0. Nog voor de rust maakte Hellevoetsluis, de ploeg van Erwin de Koning, de achterstand ongedaan en wist zelfs met een 1-3 stand naar de kleedkamer te gaan. Een makkelijk gegeven penalty zorgde voor de gelijkmaker en in de 36e en 41e minuut liet Hellevoetsluis voor de winst naar West te zijn gekomen, 1-3.

Na de thee, had Rozenburg meer moeite met het soms gladde veld, maar liet bij vlagen zien met fraaie combinatie niet voor niets te acteren in de tweede klasse. Het doelpunt van Bryan van der Laan, in de 67e minuut was er een voorbeeld van. Even leek het erop dat Rozenburg er toch nog een wedstrijd van wilde maken. Zeker met de routine die in de eerste helft op de bank zat werd ingebracht. Hellevoetsluis was scherper meer met het gevoel, we komen elkaar dan wel niet tegen in de competitie, maar hier willen we laten zien wat we kunnen. Nauta had er voor gekozen Patrick Struijk, in de tweede helft, op de rechtsback plaats te laten spelen. Of het de opdracht van de coach was verteld het verhaal niet, maar Struijk liet zijn verdedigende taken wel heel simpel aan anderen over. Als Liam KLeiwegt dan op het middenveld in de fout gaat komt Hellevoetsluis op 2-4. En in de slotfase nog op 2-5. Een ongetwijfeld nuttige wedstrijd voor beide coaches en hun teams. Voor Rozenburg zal er zaterdag, als Delta Sport op bezoek, komt uit een ander vaatje moeten worden getapt.

Op de tribune de geblesseerde spelers, daar heeft Rozenburg er ook drie van. Sander Kraajieveld:”Bij de wedstrijd met onder 23 vorige week dinsdag kreeg ik een trap op mijn enkel. Ik ben gelijk naar Job (van Uitert, red.) gegaan en die zei dat het mijn enkelbanden waren. Gelukkig is het niet zo ernstig als vorig jaar en gaat ook al een stuk beter dan vorige week. Hoelang het nog precies gaat duren durf ik niet te zeggen.” Met de enkelblessure van linkerspits Floris van den Heuvel gaat het toch niet zo snel als gehoopt. Zaterdag tegen Delta Sport komt zeker nog te vroeg om aan te sluiten bij de selectie. De pijlen gericht op een weekje later tegen SVS. Jeroen Brobbel hersteld nog van de sleutelbeenblessure opgelopen in de voorbereiding van dit seizoen. Het herstel zal zeker nog 4 weken in beslag nemen.