Twee overwinningen staan er op het conto van de ploeg van Peter-Marcel Nauta. Overwinningen die op karakter zijn behaald. Afgelopen zaterdag in Delft zelfs in de allerlaatste seconden van de wedstrijd. Kan Rozenburg een vervolg geven aan deze resultaten. Winst thuis tegen De Zwerver (2-1) en Vitesse Delft uit (1-2). Het lijkt een beetje met de hakken over de sloot, zeker afgelopen zaterdag.

Maar punten zijn punten zullen ze ook op sportpark West denken. Maar dat Delta Sport voor een resultaat en de punten naar West komt lijkt ook duidelijk. Na de negatieve publiciteit van de afgelopen periode, naar aanleiding van de schermutselingen tijdens de bekerwedstrijd tegen HMSH, zal er met een vergrootglas naar de tegenstander van zaterdag worden gekeken. Voor Rozenburg telt maar één ding, de punten die je als promovendus nu op je conto bijschrijft kom je straks niet te kort. Met de twee thuiswedstrijden voor de boeg, ook volgende week speelt Rozenburg op sportpark West dan tegen SVS, kunnen de Rood Gelen wellicht punten verzamelen waardoor het straks, in ongetwijfeld moeilijkere tijden, een beetje buiten de gevarenzone kunnen blijven. Of Rozenburg de punten op West kan houden aanstaande zaterdag zullen we rond de klok van half vijf weten.

Coach Peter-Marcel Nauta over de afgelopen week en de wedstrijd tegen Delta Sport

Zaterdag de eerste ontmoeting met Deltasport, voor de Vlaardingers de eerste competitiewedstrijd na de vervelende gebeurtenissen in de laatste bekerwedstrijd en zij zullen er op gebrand zijn om het blazoen op te poetsen. Na de degradatie van afgelopen seizoen heeft Deltasport een behoorlijke metamorfose ondergaan en maar liefst 13 spelers verlieten Sportpark Broekpolder, waar er 4 spelers (o.a. spits Dikkie Bontes) de gang naar Deltasport maakten. Deltasport beschikt nog steeds over voldoende kwaliteit, en sterkhouders Edinho Pattinama, Jordão Pattinama en Kranjc zijn nog steeds van de partij. Daarnaast beschikt Deltasport over een uitstekende en ervaren trainer in de persoon van oud prof Ton  Pattinama, hij zal zijn team ongetwijfeld goed geprepareerd hebben voor de start van de competitie. Afgelopen zaterdag hebben we een uitstekend resultaat behaald door 3 punten mee te nemen bij titelkandidaat Vitesse Delft, met name in de eerste helft speelde we erg goed, maar in de eindfase maakten we de verkeerde keuzes. De tweede helft startte we niet goed en dat resulteerde in een achterstand, we hebben de draad daarna weer opgepakt en via een penalty komen we in de 83ste minuut op 1-1. De ploeg wilde geen genoegen nemen met een punt en ging op jacht naar meer, hetgeen tot stand kwam in de 92ste minuut, 1-2. Een terechte overwinning, maar we moeten ons realiseren dat we niet kunnen verslappen, zoals aan het begin van de 2de helft, want anders gaat dat ons punten kosten. Midweeks hebben we tegen Hellevoetsluis geoefend en verloren, maar met name voor de spelers die niet elke week spelen, was het belangrijk om weer 90 minuten te maken en kon Liam Kleijwegt (talentvolle verdediger 2de elftal) op een hoger niveau acteren. A.s. zaterdag weinig verrassingen, Floris van den Heuvel, Jeroen Brobbel en Sander Kraaijenveld ontbreken nog door blessures, maar Onur Zaïf zal weer speelminuten gaan maken in het 2de elftal. Zaak voor Rozenburg om de goede start een vervolg te geven en de komende twee thuiswedstrijden om te zetten in een overwinning, belangrijk punt daarbij is dat we veel energie in de wedstrijden blijven stoppen.

Leuk nieuws overigens, Rozenburg gaat in het nieuwe jaar op trainingskamp naar Valencia (16 t/m 19 januari), de spelers dragen zelf fors bij in de kosten, maar om deze kosten te verlagen zijn sponsors altijd welkom. Bij interesse kunnen ze altijd contact opnemen met Patrick Grinwis, Pleun de Borst of Ton de Groot opnemen.

 

Foto: Peter-Marcel Nauta. Welke opdracht geeft hij zijn mannen mee tegen Delta Sport

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 23rd. .