Rozenburg verrast vriend en vijand en is na drie wedstrijden koploper in de tweede klasse D. Afgelopen zaterdag wist de ploeg van Peter-Marcel Nauta Delta Sport, vorig seizoen nog eersteklasser, aan de zegekar te binden. Mooi was het niet altijd, maar zoals aanvoerder Bryan van der Laan na afloop vertelde ‘Wie weet dat over twee weken nog’.

Rozenburg speelde gehaast, slordig aan de bal en linies vaak ver uit elkaar. Daardoor de meeste kansjes voor Delta Sport en duurde het tot ver in de eerste helft voor Rozenburg iets terug kon doen. De eerste waarschuwing kreeg de thuisploeg, Rozenburg, al in de derde minuut toen Jayrendo Seedorf maar net over de deklat schoot. En na 6 minuten kwam Delta Sport zelfs aan de leiding. Doelpunt op naam van Jardao Pattinama. Foutje net buiten het strafschopgebied, waar de bal niet goed werd weggewerkt was de aanleiding. In eerste instantie kon Ünal Bayka, de doelman van Rozenburg, nog wel redden, maar in de rebound moest hij zich gewonnen geven. De doelman van Rozenburg kreeg de complimenten van coach Peter-Marcel Nauta. “Ünal pakt denk ik vandaag gewoon de 3 punten door je op de been te houden bij de 2-1 voorsprong. Een paar keer een situatie één op één. Daar heeft Rozenburg een fantastische keeper. Het eerste half uur vond ik ons heel matig spelen. Daarna pakken we het wel weer op en komen terug op voorsprong. Delta Sport speelde heel opportunistisch. Ze zetten een vijfmansblok voor je verdediging en gokken erop dat je de bal verliest, en dan zijn ze gelijk met vijfman weg. We maakte heel veel verkeerde keuzes aan de bal. Dan kan je het toch nog met grote cijfers uitspelen, maar dan zijn we ook weer slordig. Ik hoop dat dit eenmalig is, zo’n slechte wedstrijd bedoel ik. Natuurlijk ben ik tevreden 9 uit 3. Maar de uitvoering moet ook goed zijn en dat was het vandaag gewoon niet en vorige week tegen Vitesse Delft wel.”

Na een half uurtje spelen kreeg Rozenburg meer grip op Delta Sport. En als Delta Sport dan toch een overtreding maakt rondom de zestien heeft Rozenburg Bryan van der Laan. De bal niet op een ideale plaats een rechts van de zestien. “Ik zag de keeper een beetje bij de eerste paal staan en kreeg niet de indruk dat de sluitpost van Delta Sport niet heel hoog zou kunnen springen”, vertelde de aanvoerder van Rozenburg over zijn doelpunt in de 37e minuut. “Over hem heen in de verre bovenhoek zat het gaatje.” Nadat Bryan van der Laan dat gaatje had gevonden en de gelijkmaker had gescoord, wilde Rozenburg doordrukken. Een minuutje later een kopbal van Vince Lissenberg, op een voorzet van Patrick Struijk, net naast. En in de 41e minuut de voorsprong voor de ploeg van Peter-Marcel Nauta. Een hoekschop van Nick de Bil werd door Jordie de Groot opnieuw voor de pot gekopt en door Elroy van Seventer via de onderkant van de lat in het doel gekopt.

Aanvoerder Bryan van der Laan

“Eerste heft was dramatisch, we hebben misschien een paar keer naar de goede kleur gespeeld. We maakte het ons zelf zo moeilijk. We kregen geen druk op de bal en daardoor konden zij steeds die lange bal blijven spelen. Dan komen we ook nog achter. Rigillio (van Buuren, red.) mag die bal nooit zo verliezen op het middenveld. Komen we in het laatste kwartier gelijk, die bal lag niet echt lekker aan de zijkant van de zestien. Maar hij zat er lekker in en komen we ook nog voor de rust op voorsprong. Als je zegt dat zij genoeg kansen hadden heb je gelijk, maar wij hebben ook een prima keeper staan. We komen toch niet sterk de kleedkamer uit. We lieten ze weer spelen. Het was niet goed, maar pakken wel drie punten. Over twee weken weet bijna niemand meer hoe we gespeeld hebben. Drie gespeeld negen punten dan mag je als nieuwkomer tevreden zijn. Koploper met twee punten los, ik hoor je zeggen als je slechte wedstrijden wint wordt je kampioen, maar laten we vooral niet op zaken vooruitlopen. Deze punten zitten in de knip en daar moeten we tevreden mee zijn.”

De uitslag zou misschien anders vermoeden, maar Delta Sport had zeker kansen. In de 53e minuut moest Regillio van Buuren zijn doelman bijstaan door een bal van de lijn te halen. Jordao Pattinama was er een aantal keren dichtbij, maar vond een goede Ünal Bayka op zijn weg of zag zijn schoten over of naast gaan. Rozenburg moest rust vinden op het middenveld en dat dacht Nauta te vinden met zijn wissel Marnix Sonneveld naar de kant en Paul Santra in de ploeg. Overigens de voorlopig laatste keer dat Nauta een beroep kan doen op Paul Santra. De middenvelder gaat een aantal weken naar Zuid-Afrika. In de 61e minuut lijkt de thuisploeg de wedstrijd in het slot te gooien, maar het doelpunt van Van Buuren werd wegens duwen afgekeurd. Als de Rozenburg doelman dan zijn ploeg een aantal keren in de wedstrijd hield en Nauta Maik den Ouden, licht geblesseerd, had vervangen door Jeffrey Bokma en Van Buuren een plaatsje in het centrum van de verdediging had ingenomen, kon Rozenburg de voorsprong uitbouwen. In de 80e minuut een doelpunt van Elroy van Seventer (kopbal). En Vince Lissenberg zette met een fraaie lob de eindstand van 4-1 op het scorebord.