Er komen de komende weken nog lastige wedstrijden aan, NSVV, Alexandria’66, Binnenmaas, DCV, maar het lastigst is altijd de eerst komende wedstrijd. En dat lijkt voor Rozenburg niet anders. Negen uit drie en koploper in de tweede klasse D. Een start die opmerkelijk mag worden genoemd en lijkt het erop dat Peter-Marcel Nauta zijn huiswerk goed heeft gemaakt. In een interview elders op deze site sprak hij van 10 punten uit de eerste vier wedstrijden. Met een gelijkspel zaterdag heeft zijn Rood Gele Brigade het eerste doel bereikt of kan het nog beter?

Zaterdag komt SVS uit Capelle aan de IJssel naar sportpark West. De Capelse ploeg pakte slecht één schamel puntje uit de eerste drie wedstrijden en bevindt zich in de onderste regionen van de ranglijst. Speelt SVS onder het normale niveau, of is het verschil zo groot als de ranglijst doet vermoeden? Zaterdag tegen half vijf zullen we dat weten. De afgelopen twee seizoenen vertoefde SVS in de middenmoot van de tweede klasse. Hoe kijkt Peter-Marcel Nauta, de man aan het roer en de man achter het succes bij Rozenburg, naar de wedstrijd van zaterdag.

Peter-Marcel Nauta

In het seizoen 2014/2015 (3e klasse C) troffen beide ploegen elkaar voor het eerst en laatst in de competitie, SVS kwam destijds als winnaar uit de onderlinge ontmoetingen, door in Rozenburg 3-3 gelijk te spelen en thuis een klinkende 3-0 zege te behalen. Uiteindelijk eindigde SVS dat seizoen als 7deen Rozenburg op een keurige 3de plaats. Van de huidige groep maakte Elroy van Seventer, Jordie de Groot, Vince Lissenberg, Önur Zaif en Stefan van Es deze wedstrijden al mee, maar de wedstrijden van toen zijn nu niet meer relevant. SVS kent een moeizame start van het nieuwe seizoen en afgelopen zaterdag werd het eerste punt gepakt in de thuiswedstrijd tegen Sparta, de gelijkmaker werd pas zeer laat in de wedstrijd op het bord gezet. Dat punt zal SVS wat extra vertrouwen geven, daarnaast hebben ze in diverse wedstrijden al aangetoond een goede ploeg te hebben. In de beker werd er weliswaar verloren van 1e klasser Hilligersberg, maar waar de Capellenaren de rust in gingen met 1-0 achterstand, had het eigenlijk 1-3 moeten staan. SVS beschikt over zeer snelle buitenspelers, is erg bedreven in de omschakeling en willen graag de tegenstander afjagen, Rozenburg is dus gewaarschuwd. In de laatste wedstrijd behaalde Rozenburg een prima overwinning op s.v. Deltasport (degradant 1e klasse), maar de uitvoering liet veel ruimte voor verbetering. We hebben teveel mogelijkheden weg gegeven en ons zelf daardoor in de problemen gebracht, daarnaast konden we ook geen grip krijgen op de speelwijze van Deltasport. Voornaamste oorzaak was de slordigheid in ons spel, waardoor we veel onnodig balverlies leden en telkens uit positie stonden. Pas na de 3-1 was het verzet van Deltasport gebroken en speelde we een gewonnen wedstrijd, uiteindelijk heb je wel 3 gespeeld 9 punten en ben je als promovendus koploper in de nog prille competitie. We moeten ons wel realiseren dat we er nog lang niet zijn en op basis van afgelopen zaterdag is Rozenburg de grootste tegenstander van zich zelf, er komt een moment dat die slordigheid wordt afgestraft. Wij willen de reeks graag een vervolg geven en naar 4 gespeeld 12 punten, dan blijven we in ieder geval nog een ronde koploper, maar belangrijker nog, hebben we weer 3 punten richting lijfsbehoud. Zaterdag zullen Önur Zaif en Floris van den Heuvel weer aansluiten, en missen we alleen nog Jeroen Brobbel en Sander Kraaijenveld, maar laatstgenoemde is deze week ook weer op trainingsveld geweest.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 25th. .