Als koploper zijn de verwachtingen voor de aanhang van de Rood Gelen misschien wel wat hooggespannen. Maar de overwinningen moeste soms wel uit de tenen komen, zoals tegen Vitesse Delft in de allerlaatste seconden van de wedstrijd. Afgelopen zaterdag tegen SVS lukte dat niet. Waar Rozenburg in de vorige wedstrijden de wedstrijden naar zich toe wist te trekken stonden nu paal, lat en een missertje van doelman Ünal Bayka succes in de weg.

Vooral het slippertje van de sluitpost van Rozenburg gun je eigenlijk niemand, maar zeker de doelman van Rozenburg niet. Bayka hield tot nu toe zijn ploeg een aantal keren in de race en pakte zelfs de punten. “Als ik naar de drie doelpunten van vandaag kijk zijn het wat gelukmomentjes van de tegenstander”, is de doelman van Rozenburg duidelijk nog niet over de teleurstelling van het verlies heen. “Dood spelmoment in de eerste minuut, kunnen ze zo vrijstaand inkoppen, dat mag natuurlijk niet gebeuren. Dan komen we toch wel weer goed terug n de wedstrijd. Strijdlust getoond en komen we nog met 2-1 voor. Begin van de tweede helft weer zo’n zwak moment van ons. Ik raakte de bal nog wel aan, maar die bal ging te snel, kon er niet goed bij. Bij een beter veld had ik me zelf misschien beter af kunnen zetten, maar gleed zelf ook een beetje weg. En dan die derde, dan gebeurt dit. Was een beetje moeilijk in te schatten. Iedereen bleef staan. En met deze omstandigheden kan die bal bij mij ook wegglippen. Ik laat hem los en komt voor de voeten van een tegenstander. We hebben nog wel kansen gehad, maar het mocht vandaag niet zo zijn. Dan voel je je rot als jouw slippertje de nederlaag betekend.”

In de eerst minuut van de wedstrijd keek Rozenburg tegen een achterstand aan. Uit een hoekschop kon Jannick de Lely vrij inkoppen. Met een halfuur op de klokken had Rozenburg de achterstand goedgemaakt en leek het verder op een vierde overwinning af te stevenen. Eerst in de 15e minuut werd Bryan van der Laan weggestuurd, op volle snelheid door Patrick Versluijs, 1-1. En als dan in de in de 30e minuut Bethslot Woldeamanuel een voorzet over rechts van Vince Lissenberg, die over iedereen heen ging, bij de tweede paal vallend in de touwen jaagt kan Rozenburg met een voorsprong naar de kleedkamer. Marnix Sonneveld had de thee nog beter hebben doen smaken in de 43e minuut, maar zag zijn inzet via de binnenkant van de paal weer het veld inspringen.

Bryan van der Laan

“Het is zuur, deze hadden we niet hoeven te verliezen”, is de aanvoerder aangeslagen na het eerste verlies als tweedeklasser dit seizoen. “Komen we in de eerste minuut al op achterstand. Staan te slapen bij die hoekschop. We vergeten zelf te voetballen. Die gasten kunnen er helemaal niets van. Het wordt elke week het zelfde verhaaltje we moeten zuiniger zijn aan de bal, dan speel je ze helemaal kapot. Ze kunnen er echt geen hout van. We komen goed terug en een beetje pech dat vlak voor rust die 3-1 er niet invliegt. Dan kan zo’n wedstrijd in het slot, mag je niet meer weggeven. Maar ook met deze stand van 2-1 niet meer. Dan kunnen ze in de tweede helft toch nog terugkomen. We verdedigen te slap en die derde is natuurlijk zuur voor onze keeper. Een aantal keren heeft hij ons op de been gehouden en dan overkomt hem dit. Maar goed dit is ook de tweede klasse. Fouten en slordigheden worden afgestraft veel meer dan in de derde klasse. Daar moeten we van leren. We waren ook vandaag de betere ploeg, denk ik. Maar we hebben nog wat slordigheidjes, die moeten er gewoon uit. Als je dan ziet in de laatste fase, daar gaan we breedte ballen spelen en leveren ze zo in. Dat kan echt niet. Nu komen er op papier ook de betere ploegen als tegenstander. Toch denk ik dat we er klaar voor zijn. Dat extra stapje en durven zetten en verdedigend zullen we alerte moeten zijn. Als wij een bal over 10 tot 15 meter in de voeten van de tegenstander spelenvragen we om moeilijkheden, dat kan gewoon niet. Tegen Vitesse zaten wij aan de gelukkige kant, nu gaan we door een eigen fout de boot in.”

In de 54e minuut kon Yannick de Lely de gelijkmaker op het bord zetten en in de 69e minuut het slippertje van Ünal Bayka die geen hulp kreeg van zijn verdedigers en Raymon Lingen de 2-3 kon aantekenen.

Coach Peter-Marcel Nauta

“Dit vind ik niet terecht. Na een minuut sta je 0-1 achter slordig, omdat je de afspraken in de zestien meter niet nakomt. Daarna pakken we het voetballen wel weer op. De 1-1 prima en de 2-1 prachtige goal. Dan hebben we de pech dat we het net voor de rust niet af kunnen maken bal van de pal en in de rebound op de keeper. Na de rust geven we de 2-2 veel te makkelijk weg. En zo’n bal van Ünal kan gebeuren. Kijk vorige week pakt hij in de één op één een paar keer een bal en nu dit slippertje. Een onwijs lastige bal. Door de stuit krijgt die bal nog meer snelheid en als je dan niet op tijd gesloten ben stuit de bal van je borst. Kan gebeuren. Daarna hebben we kansen genoeg gehad. We koppen een keertje op de lat. Die handsbal in de zestien, heb het gevraagd en de scheidsrechter had het niet gezien. Dit was een onnodige nederlaag. Over grote delen van de wedstrijd waren we de betere ploeg. Doelpunten van hun komen toch door slordigheden aan onze kant. We moeten na vier wedstrijden niet ontevreden zijn, maar als je het gevoel hebt we kunnen hier winnen is het jammer dat doelpunten uitblijven. Er komen de komende wedstrijden lastige ploegen aan hoor ik je zeggen, maar er zitten geen makkelijke ploegen bij. Vandaag verliezen we, in de return wat goed te maken. Opgeheven hoofd negen uit vier.”