Rozenburg ondanks het teleurstellende verlies van vorige week tegen SVS, 2-3, nog steeds koploper in de tweede klasse D. Als promovendus een resultaat om meer dan trots op te zijn voor de mannen van Peter-Marcel Nauta. Maar het had nog beter kunnen zijn. Afgelopen zaterdag was SVS niet de betere ploeg op West, zeker niet. Toch met lege handen, dat was zuur.

Zaterdag de uitwedstrijd tegen NSVV in Numansdorp, niet de makkelijkste in het rijtje van de komende tegenstanders. Als we de woorden van coach Peter-Marcel Nauta, eerder dit seizoen, nog maar eens mogen citeren ‘voor Rozenburg zijn er dit seizoen geen makkelijke tegenstanders’. En daar slaat de coach achter het succes tot nu toe, de spijker op z’n kop. NSVV behoort zeker tot de kanshebbers voor de top drie en misschien wel meer.

Datum

thuis

 

uit

19-10-2019

NSVV

-

Rozenburg

26-10-2019

Rozenburg

-

Alexandria’66

02-11-2019

Binnenmaas

-

Rozenburg

09-11-2019

DCV

-

Rozenburg

23-11-2019

Rozenburg

-

CWO

30-11-2019

Strijen

-

Rozenburg

07-12-2019

Rozenburg

-

Sparta AV

14-12-2019

Charlois

 

Rozenburg

Van Charlois, in Rotterdam, verloor NSVV dit seizoen met 4-0 en tegen CWO werd het 3-3. Vorig seizoen speelde NSVV in district Zuid en eindigde op plaats twee. Ook een seizoen waar NSVV zes keer op de thuisbasis verloor, liggen daar dan de mogelijkheden voor Rozenburg. Of zijn het alleen maar bonuspunten die er op het gemeentelijk sportpark in Numansdorp te halen zijn. Nauta zal zijn mannen op scherp hebben gezet.

Rozenburg coach Peter-Marcel Nauta

Speelronde vijf brengt ons in Numansdorp, waar we de strijd aan zullen gaan met NSVV. NSVV speelde afgelopen seizoen in de 2de klasse E en eindige daar op een uitstekende 2de plaats, zeker na het kampioenschap in het seizoen ervoor. In de finale van de nacompetitie moest zij echter haar meerdere erkennen in Papendrecht en dus bleef NSVV in de 2de klasse, maar het geeft wel de kracht aan van de Numansdorpers. De ploeg van trainer Ton Havelaar is gewoon 1 van de titelkandidaten, want ook nu zijn ze weer sterk gestart en met spelers als Lorenzo Pengel, Peter Jan Cazander en Roderick Bekker beschikken zij over veel kwaliteit. Koen Witsiers zal er niet bij zijn door de rode kaart in de wedstrijd tegen CWO, hetgeen ze noodzaakt tot een aanvallende aanpassing. NSVV wil in ieder geval voetballen, de voorgaande tegenstanders hanteerden vooral de omschakeling en de lange bal, ik ben benieuwd hoe wij dit oppakken. Vier gespeeld en negen punten, er zijn trainers in de afdeling die hier gelijk voor zouden tekenen, maar wanneer je je beseft dat het vier gespeeld en twaalf punten had moeten zijn, dan heb je er toch de pest over in. Zo hebben wij het ook ervaren, ondanks alle positieve reacties na de wedstrijd. We hebben het met een prima trainingsweek van ons af gezet, er is hard gewerkt en aan niets was te merken dat we het eerste verlies van de competitie hebben geleden, er wordt met veel vertrouwen gespeeld. Rozenburg kan starten in haar vertrouwde opstelling, al hebben we een twijfelgeval in Maikel den Ouden. Verder een volledig fitte groep, daarnaast vordert het herstel van Sander Kraaijenveld zeer goed en ook Jeroen Brobbel heeft de training hervat, Paul Santra is eind oktober weer beschikbaar. Wanneer we in het linkerrijtje willen blijven, dan hebben we alleen genoeg aan een overwinning, zaak dus om de punten mee naar Rozenburg te nemen. De geschiedenis heeft echter al laten zien dat NSVV voor Rozenburg een zware opgave is, maar we zijn er klaar voor.

Foto: Floris van den Heuvel, hoeveel speelminuten gaat de linkerspits krijgen tegen NSVV.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 5th. .