Wie afgelopen zaterdag op het gemeentelijk sportpark in Numansdorp een paar minuutjes te vroeg naar huis is gegaan, heeft wat gemist. Het venijn zat in de staart met Rozenburg als grote winnaar. Rozenburg nam de punten mee naar West en blijft de toch wel verrassende koploper in de tweede klasse D.

Het lijkt op een jongensboek, wat Peter-Marcel Nauta met zijn ploeg wekelijks presteert. Als nieuwkomer na 5 wedstrijden koploper en inmiddels 4 punten los van de nummer twee. Dus aan de koploperschap wordt zeker nog een weekje toegevoegd. Is de promovendus nu opeens een kandidaat voor de eerste periode of misschien wel voor de titel. Het lijkt nog wat voorbarig, alhoewel de eerste periode wel gloort aan de horizon. Zaterdag tegen Numansdorp won Rozenburg met 1-3. En kon de ploeg van Peter-Marcel Nauta in de allerlaatste seconde van de wedstrijd definitief in het slot gooien.

Rozenburg begon goed aan de wedstrijd in Numansdorp. De Rood Gelen probeerde van af het begin druk te zetten op de tegenstander. Bij Rozenburg wat wijzigingen in de opstelling. Maik den Ouden was niet fit en zat op de tribune. Regillio van Buuren nam de plaats van de centraleverdediger in. Patrick Struijk speelde op het middenveld en Stefan van Es was de rechterspits. Ondanks de goede bedoelingen van Rozenburg kreeg de thuisploeg, NSVV, zeker ook kansen. Rozenburg meer balbezit in die eerste fase van de wedstrijd, NSVV gevaarlijker. Zoals in de 13e minuut toen Rozenburg doelman Ünal Bayka werd geholpen door de rug van Lorenzo Pengel en de bal naast ging in een gevecht om de bal in de vijfmeter, waar scheidsrechter Albert de Jong ook de doelman in bescherming had kunnen nemen. Vijf minuten later was het die zelfde Pengel die de sluitpost van Rozenburg testte vrij voor de doelman. De doelman van Rozenburg de winnaar met een geweldige reflex. In de 33e minuut kwam Rozenburg aan de leiding. Een uithaal van een meter of twintig was Jordie de Groot trefzeker. Met de Groot gelijk een speler die veel werk verzette en het NSVV lastig maakte om over de rechterkant aan te vallen.

Aanvoerder Bryan van der Laan.

“Je weet van te voren dat het een moeilijke pot wordt, NSVV altijd lastig. Stugge ploeg. Als ik naar de hele wedstrijd kijk durf ik wel te zeggen dat wij de betere ploeg waren. Maar je vergeet jezelf weer te belonen. Aan de andere kant waren er wel wat momentjes waar je het niet goed uitspeelt en er kansjes voor hun kwamen. Maar goed we gaan met 0-1 de rust in en dan weet je dat je er nog lang niet bent. Dan komen we toch wel goed de kleedkamer uit. Zeker gezien de laatste wedstrijden wel een compliment naar de groep toe. Je weet dat ze gaan drukken en doen, noem maar op …….... Dan ontstaan er ruimtes en krijgen we kansen. Daar hadden we moeten scoren. Dan maken we toch nog die goal in de laatste minuut. Dan denk je dat het klaar is. Wat er gebeurde zag ik niet, opeens lag de bal erin, 1-2. Dan wordt het nog spannend de laatste minuut. Dan gaan ze voor alles, keeper mee naar voren en in de tegenstoot staan we vier tegen één dan moet je het uitspelen. Goed van Bethslot (Woldeamanuel, red.) Na vijf wedstrijden 12 punten en koploper, dat is geen toeval meer. We doen gewoon mee. We kunnen goed mee in de tweede klasse mag je nu wel concluderen. Dat stralen we ook uit. We durven te voetballen, moeten nog wel effectiever in de keuzes worden, zeker in de eindfase. Als we wat zorgvuldiger met de kansen omgaan kan je je het jezelf veel makkelijker maken. We spelen met vertrouwen en zijn voor niemand bang. We kunnen met de beste mee.”

In de tweede helft waren er kansen genoeg voor de Rood Gelen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Nick de Bil had er een aantal. Een prachtige actie van Bryan van der Laan kon doelman Melvin Kruijthof met een uiterste inspanning onschadelijk maken. Van der Laan stuurde een paar verdedigers het bos in. De in de 70e minuut ingevallen Floris van den Heuvel had zich na een paar minuten onsterfelijk kunnen maken toen hij zijn hoofd, vrij voor een open doel, niet goed tegen de bal kon zetten. Met de kansen die Rozenburg kreeg was het ook breinen geblazen. Steeds maar weer proberen spelers het bos in te sturen in plaats van uithalen en de keeper testen. En dan die slotminuten. Eerst in de 90e minuut Bryan van der Laan, 0-2. Een minuut later Boyd van Andel, 1-2 en in de laatste seconde van de wedstrijd Bethslot Woldeamanuel, 1-3. Een verdiende overwinning op een ploeg die vorig seizoen nog tweede werd in de competitie en pas laat in de nacompetitie werd uitgeschakeld, voor het stapje naar de eerste klasse. Rozenburg inmiddels een ploeg om rekening mee te houden. Koploper en met vier punten voorsprong op FC Binnenmaas en vijf op Sparta en Spirit, die laatste twee ploegen hebben nog wel de wedstrijd tegen Delta Sport te goed. Zaterdag komt Alexandria naar sportpark West, opnieuw een kraker in de tweede klasse D.