Handhaven, het liefst rechtstreeks, is het doel voor de ploeg van Peter-Marcel Nauta. Maar als je naar de resultaten kijkt van deze competitie is er misschien nog wel meer mogelijk. Na vijf wedstrijden vier punten los van de nummer twee Binnenmaas. Bij winst zaterdag tegen Alexandria komt de eerste periode wel erg dichtbij.

Bij Rozenburg zijn ze nog wat voorzichtig, terecht. Er is zo’n verhaal van een beer, verkopen en schieten. Maar realistisch gezien behoort een eerste periode zeker tot de mogelijkheden. Immers de eerste periode gaat over acht wedstrijden. Tegenstander van zaterdag Alexandria is niet vaak op West geweest. De laatste keer was het een wedstrijd in de nacompetitie van het seizoen 2003-204. Rozenburg stond toen onderleiding van de veel te vroeg overleden trainer John Corver. Op West werd het 1-1 en ontsnapte Rozenburg aan een nederlaag door een laat doelpunt (88e minuut) van Erik van de Ridder. Ook in de uitwedstrijd van dat seizoen verloor Rozenburg door een laat doelpunt, weer in de laatste minuten van de wedstrijd, 1-0, en mocht Alexandria verder in de nacompetitie. Zaterdag staan er ander belangen op het spel. Alexandria die al wat puntjes heeft gemorst, twee maal verlies en een gelijkspel. En Rozenburg die de koppositie wil verstevigen. Ingrediënten voor een lekker middagje voetbal. Had Rozenburg vroeger een ‘Gouden Generatie’ een ploeg die op het allerhoogste (amateur)niveau van Nederland speelde. Is dat waarschijnlijk niet meer mogelijk voor Rozenburg. Maar Peter-Marcel Nauta zet met deze selectie Rozenburg wel weer terug op de kaart.

Peter_Marcel Nauta over de wedstrijd van zaterdag en de ziekenboeg

Aanstaande zaterdag komt Alexandria’66 op bezoek, beide teams hebben elkaar niet veel ontmoet, maar de laatste ontmoeting liep voor Rozenburg niet goed af en het werd uitgeschakeld in de nacompetitie van seizoen 2003/2004. Alexandria herbergt van nature technisch vaardige spelers en heeft voetbal hoog in het vaandel staan. Het feit dat de laatste 2 wedstrijden verloren gingen zegt niet zoveel, Sparta was simpelweg een maatje te groot. Rozenburg herstelde zich uitstekend van de nederlaag tegen SVS, en pakte verdiend de volle winst in de moeilijke uitwedstrijd bij NSVV. Uit bij NSVV gaan niet veel ploegen de volle winst pakken, maar ik heb genoten van de energie die wij in de wedstrijd staken en hoe volwassen er gespeeld werd. De koppositie is mooi, maar we moeten vooral niet gaan zweven, zaak is om zaterdag weer 3 punten aan het totaal toe te voegen en daarmee weer een stap dichter bij onze doelstelling om te handhaven komen. Zaterdag sluit ook Sander Kraaijeveld weer aan, helaas heeft Onur ZaÏf een kleine terugslag, maar dat is meer uit voorzorg. Jeroen Brobbel komt er aan, en Paul Santra is aanstaande dinsdag weer terug, we staan er goed voor.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 5th. .