Zaterdag tegen DCV is voor Rozenburg een wedstrijd van aansluiting houden bij de top of wegzakken naar de middenmoot van de tweede klasse. Bij een overwinning blijf Rozenburg serieus meedoen in de kop van de ranglijst. Bij verlies zakt de ploeg van Peter-Marcel Nauta terug naar de middenmoot. Op zich geen schande om als promovendus na 8 wedstrijden in de middenmoot van de tweede klasse te vertoeven. Maar het Rozenburg van Nauta heeft dit seizoen aangetoond een ploeg te zijn waar rekening mee moet worden gehouden, en de grenzen nog lang niet heeft bereikt.

DCV heeft 7 punten en Rozenburg 12. Natuurlijk zijn alle wedstrijden belangrijk, maar zaterdag moet Rozenburg aantonen dat de verliesbeurten tegen SVS en Alexandria misstapjes waren en tegen Binnenmaas is het altijd lastig voor Rozenburg. In die knotsgekke wedstrijd gaven de Rood Gelen soms de doelpunten wel heel knullig weg, dat moet en kan beter. Verder loert ‘Vier op Rij’, als Rozenburg verliest is dat voor de vierde keer op rij Alexandria, Binnenmaas en voor de RotterdamCup van RHS, en zou dat bij verlies wel een mentale kwestie kunnen worden. Of Nauta het zover laat komen in Krimpen aan de IJssel weten we zaterdag rond de klok van 5 uur. De wedstrijd begint overigens om 15:00 uur.

Coach Peter-Marcel Nauta over de wedstrijd van zaterdag

Zaterdag wedstrijd 8 en de laatste voor de 3de periode, we reizen af naar Krimpen aan den IJssel om de strijd aan te gaan met het 100 jarige DCV. Geweldige prestatie als club om deze mijl paal te bereiken natuurlijk, dat bewijst eens te meer hoe belangrijk het is, om een goed fundament te hebben om op te bouwen. Iets waar in Rozenburg ook hard aan gewerkt wordt. DCV speelt tot op heden een tegenvallend seizoen, van de 6 gespeelde partijen werden er 2 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 3 verloren. Op basis van de resultaten in het seizoen 2018/2019 en de zomerse versterkingen lagen de verwachtingen toch aanzienlijk hoger. DCV scoort met name erg moeizaam, pas 6 goals in de afgelopen 6 wedstrijden, terwijl afgelopen seizoen ze gemiddeld 2 doelpunten per wedstrijd maakte. Carlo de Reuver is de grote man, hij speelt een belangrijke rol in het 1-4-4-2 van trainer Ronald Klinkenberg. 2D is echter een gevaarlijke afdeling, alle ploegen pakken punten en de verschillen zijn nog uiterst klein, een goede reeks brengt je als team eenvoudig naar de bovenkant, maar andersom belandt je zomaar in de gevarenzone. De verwachting is wel dat in periode 2 er een duidelijk schifting gaat plaats vinden en de clubs met titel aspiraties echt bovenin zullen staan. De doelstelling van Rozenburg is duidelijk, op een gezonde wijze handhaven in de 2de klasse D, en we zijn hard op weg om dat te realiseren. Een gedeelde 2de plaats met 12 punten, en tot op heden de meest scorende ploeg, met een dergelijk gemiddelde liggen we keurig op koers. De laatste 2 wedstrijden zaten we aan de verkeerde kant van de score, dat was in de wedstrijd tegen Binnenmaas terecht, een duidelijke offday maar wel weer 4 doelpunten maken. In de wedstrijd tegen Alexandria ’66 was dat anders, een uitstekende partij gevoetbald en zelfs in onder tal kansen gecreëerd. Uiteindelijk gaat het er om dat je je zelf beloond, is een cliché, maar zo eenvoudig is het wel eigenlijk. Daarnaast moeten we de discipline op blijven brengen in onze jacht op doelpunten, dat voerde we minder uit, waardoor we te makkelijk doelpunten tegen kregen, er blijft dus altijd iets te verbeteren. Zaterdag staat er dus een meer dan interessante wedstrijd op het programma, DCV moet winnen als zij de ambities wil waarmaken en Rozenburg wil proberen om de verbeterpunten gestalte te geven, dus de kansen benutten en de discipline blijven opbrengen. Rozenburg beschikt over een nagenoeg fitte selectie, alleen Paul Santra en Jeroen Brobbel ontbreken a.s. zaterdag. Mats Blaak is de dienstdoende scheidsrechter, een uitstekende scheidsrechter, en eerlijk gezegd met hem als leidsman nog nooit verloren, dus laten we die traditie maar voortzetten.

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 17th. .