Rozenburg is zeker een ploeg die met de beste van de tweede klasse D mee kan, maar wat de ploeg van Peter-Marcel Nauta afgelopen zaterdag in Krimpen aan de IJssel liet zien was Rozenburg onwaardig. Nauta is een trainer die zijn ploeg veel vertrouwen geeft en lang laat staan. Maar verdedigend was het tegen DCV onder de maat en aanvallend speelde de voorwaartse een andere wedstrijd. Als DCV de kansen beter had benut was de wedstrijd voor de rust al beslist en had er 5-0 op het scorebord gestaan in plaats van de 1-0 nu.

DCV begon veel beter aan de wedstrijd dan Rozenburg. Toch moest de ploeg van Ronald Klinkenberg het hoofdzakelijk hebben van misstapjes en slordig spelen van de gasten uit Rozenburg. En de Rood Gelen hielpen daar de thuisploeg aan alle kanten. Het grossierde in fouten en miscommunicatie.

“Het was dramatisch”, wilde aanvoerder Bryan van der Laan er na de wedstrijd niet veel over kwijt. “We mogen zeker niet klagen. Als we naar de thee hadden gegaan met een 5-0 achterstand was dat niet eens geflatteerd geweest. We mogen meer dan blij zijn dat we uiteindelijk nog een puntje pakken. Het was een slecht veld, maar we moeten naar onszelf kijken. Het voetbal wat we normaal willen spelen was op dit veld moeilijk. Maar meer dan dat puntje zat er vandaag niet in, en met dat puntje mogen we zeker niet klagen. Dat was al heel veel.”

In de 10e minuut kwam DCV aan de leiding, door een doelpunt van Fievel Meijer. Het was in die 10e minuut niet de eerste keer dat DCV gevaarlijk werd. Johan van Wageningen en Daan Beumer waren ook al dicht bij de openingstreffer voor DCV. En in die eerste helft kwam DCV nog vele malen gevaarlijk in de zestien van Rozenburg. Met de grootste kansen in de 18e minuut toen Carlo de Reuver van de thuisploeg alleen op Rozenburg doelman Ünal Bayka af mocht gaan, met de Rozenburg sluitpost als winnaar, overigens niet de eerste keer dit seizoen dat de doelman erger voorkomt. Jordie de Groot moest nog een balletje van de lijn koppen rond het half uur en een kopballetje van De Reuver belande ook nog eens op de paal. Kortom de thuisploeg deed zichzelf wel heel erg te kort met de schamele 1-0 die tijdens de rust op de borden stond.

Na de rust toch wel een ander Rozenburg. Het zal ongetwijfeld niet een rustig bakkie thee drinken zijn geweest in de kleedkamer op het sportcomplex aan het Waalplantsoen in Krimpen aan de IJssel. Rozenburg ging opzoek naar de gelijkmaker, maar kreeg de tweede treffer om de oren. Voor de tweede keer alleen voor de keeper liet aanvoerder Carlo de Reuver deze kans niet onverzilverd, 2-0. Rozenburg bleef aandringen en wilde een beter resultaat, en dat kwam er ook. Wonderen bestaan nog. Door een penalty kwam Rozenburg terug in de wedstrijd. Na wat draai en trek- en duwwerk vond scheidsrechter Mats Blaak het genoeg voor een elfmeter. Bryan van der Laan is bij de Rood Gelen een zekerheidje, 2-1. Het leek een bevlieging, maar in de volgende aanval was het Marnix Sonneveld die de gelijkmaker van zijn schoen liet vertrekken, 2-2. En als Bryan van der Laan in de zestien niet was weggegleden nadat hij een paar verdedigers het bos in had gestuurd, had Rozenburg met de volle punten naar West kunnen terugkeren. Voor een promovendus is een puntje in een uitwedstrijd genoeg, maar voor wat Nauta kan met deze ploeg heeft laten zien was het dik onder de maat. Nauta bracht na een uurtje Floris van den Heuvel voor Vince Lissenberg en haalde hij Patrick Struijk als halve back naar de rechtsmachtenpositie. En in de slotfase mocht Onur Zaif nog opdraven voor de licht geblesseerde Maik den Ouden.

Voor Rozenburg zit de eerste periode erop. 13 punten uit 8 wedstrijden is voor een promovendus geen slecht resultaat. Een vierde plaats op de ranglijst en gezien het vertoonde spel afwisselend uitstekende wedstrijden met mooi voetbal, naar wedstrijden die inmiddels Rozenburg onwaardig zijn. Voor dat laatste heeft Nauta met zijn ploeg zelf gezorgd. Opeens als Rozenburg niet meer meespeelt voor een periode of het kampioenschap, supporters en watchers teleurgesteld huiswaarts keren. Het kan snel gaan in de voetbalwereld.

Volgende zaterdag staat er een inhaalprogramma op de rol. Rozenburg heeft dan geen verplichtingen en is vrij.