Rozenburg speelde afgelopen dinsdagavond een vriendschappelijke wedstrijd tegen vierdeklasser Hekelingen. Een eerste helft zoals je mag verwachten van een tweedeklasser die in de top van de ranglijst meespeelt. Bij rust stond er 0-4 op het scorebord en was Hekelingen nauwelijks gevaarlijk geweest.

Rozenburg doelman Ünal Bayka werd niet getest en had de doelman het waarschijnlijk alleen maar koud. Na vijf minuten was het verdediger Jordie de Groot die de 0-1 van zijn schoen liet vertrekken. Hekelingen moest zich vooral beperken tot verdedigen. Floris van den Heuvel had een basis plaats gekregen van coach Peter-Marcel Nauta en bracht meer snelheid in de aanvalsgolven van de tweedeklasser. Stefan van Es was bij afwezigheid van Bethslot Woldeamanuel de rechterspits. Nauta had het grootste deel van de selectie meegenomen naar Hekelingen. Omdat ook Rozenburg onder 23 speelde waren Bethslot Woldeamanuel en Sander Kraaijeveld er in Hekelingen niet bij, Zij speelde net als Jeffrey Bokma en Yordys Ramirez tegen Simonshaven. Een wedstrijd die Rozenburg onder 23 met 0-4 won. Doelpunten van Rozenburg in de eerste helft waren van Jordie de Groot, 0-1. Uit een voorzet van Floris van den Heuvel was het Nick de Bil die de 0-2 van zijn schoen liet vertrekken en was de spits van Rozenburg ook de maker van de 0-3. Het was Floris van den Heuvel die met een fraaie boogbal de 0-4 voor zijn rekening nam.

In de tweede helft kreeg Rozenburg ook doelpunten tegen. Eigenlijk zoals ook in de competitie. Rozenburg scoort wel, maar krijgt soms ook de doelpunten wel heel erg simpel tegen. Hekelingen kwam terug naar 2-4. Een afstandsschot van Patrick Struijk werd het 2-5, en ook daar wist Hekelingen een antwoordt op, 3-5. Nick de Bil zag een inzet zodanig van richting veranderd dat het eigenlijk meer een eigen doelpunt was, 3-6. Nauta probeerde de tweede helft een wat andere invulling van de verdediging. Patrick Struijk linksback Jordie de Groot als rechtsback, Regillio van Buuren terug naar het centrum van de verdediging op het middenveld met Paul Santra en Oner Zaif. In de tweede helft in het doel Joel Boessen. Nick de Bil en Marnix Sonneveld zorgde voor de eindstand, 4-8. Een eerste helft waar Rozenburg bij vlagen liet zien tweedeklasser te zijn en een tweede helft waar de ploeg van Nauta een aantal simpele doelpunten moest incasseren. Aan de eerste helft vasthouden naar zaterdag toe, geeft vertouwen in waartoe de ploeg van Nauta in staat is. Een tweede helft in een vriendschappelijke wedstrijd is meer voor de trainers, even kijken hoe andere spelers op de diverse positie uit de voeten kunnen en bankzitters minuten geven. Heel veel waarde heeft dat meestal niet voor de supporters. Toch hebben vriendschappelijke wedstrijden een meerwaarde. Floris van den Heuvel kon 90 minuten maken. Patrick Struijk als linksback spelen, Onur Zaif weer wat minuten maken en zo zijn er meer redenen waarom het zeker niet vrijblijvend is. Jammer dat Rozenburg vroeg is uitgeschakeld in de beker en de VoetbalRijnmond Cup, dan gaan die potjes op de dinsdagavond nog ergens om en zouden we Rozenburg wellicht 90 lang zien, zoals in Hekelingen 45 minuten.

Foto's archief: boven heeft Floris van den Heuvel een basisplaats afgedwongen? Marnix Sonneveld heeft het net gevonden wordt hij een middenvelder die vaker zal gaan scoren voor Rozenburg?