Combinatie Wil Overwinnen uit Vlaardingen, komt dus voor de winst naar Rozenburg, althans dat zou moeten blijken uit de naam van de tegenstander van aanstaande zaterdag. Met de nadruk op ‘WIL’ want de ploeg van Arthur van Haren heeft nog maar twee keer de volle winst gepakt, deze competitie.

De volle winst werd in twee uitwedstrijden behaald, Alexandria (1-2) en bij Charlois (2-3). Verder behaalde CWO 3 punten uit 3 gelijke spelen. Rozenburg staat op plaats 4 en CWO op plaats 11. Met een verschil van 4 punten is het gaatje niet zo groot als dat de stand op de ranglijst doet vermoeden. In de competitie kwamen Rozenburg en CWO elkaar wel vaker tegen en voor de fusie van diverse Vlaardingse voetbalverenigingen, waardoor CWO ontstond, waren de wedstrijden tegen HVO, één van de fusieclubs, echte krakers. Een aantal jaren zelfs op het hoogste amateurniveau van Nederland. Dennis Sala, Erik Sneek en Glenn Brown waren spelers die in die jaren van HVO naar Rozenburg kwamen en ook trainer Wim Schwillens verruilde HVO voor Rozenburg. Dat is lang geleden en vergane glorie, restanten uit een mooi maar inmiddels ver verleden voor beide clubs.


Zaterdag is dat anders dan telt het verleden niet meer, maar gaat het om de punten in de tweede klasse D. Rozenburg om bovenin mee te blijven draaien en CWO een ploeg die te laag staat op de ranglijst en omhoog wil. Geen eenvoudige opgaaf, maar het kan zomaar een wedstrijd worden voor het puntje van de stoel. Eens vragen hoe Peter-Marcel Nauta naar de wedstrijd kijkt.

Peter-Marcel Nauta

A.s. zaterdag de eerste wedstrijd van periode 2 wanneer we de strijd aan gaan met het Vlaardingse CWO. De bezoekers zijn al sinds seizoen 2009 een stabiele 2de klasser en gedurende deze 10 seizoenen eindigde ze 8 keer in het linkerrijtje, kortom een elftal dat het klappen van de zweep kent. CWO verloor de laatste wedstrijd met 0-4 van Spirit, wat met deze overwinning gelijk aan kop kwam van het klassement en periode 1 voor het oprapen had. Feit is wel dat in deze wedstrijd Ta’ha Abdelkader Kadri en Rick van der Struik ontbraken en dat zijn twee spelers die van groot belang zijn voor CWO. De Oudekerkers verslikten zich echter in De Zwerver (1-1), waardoor Sparta nu de beste papieren heeft, maar dan moeten zij wel winnen van s.v. Deltasport op 21 december a.s. Rozenburg pakte in haar uitwedstrijd bij DCV een punt, het werd 2-2 en daar had Rozenburg maar een kwartier voor nodig. In het overige deel van de wedstrijd werd er door ons namelijk niet gevoetbald, afspraken niet nagekomen en er werd geen energie in de wedstrijd gestopt. Pas na de 2-0 gooiden we de schroom van ons af en begon het ergens op te lijken. 13 punten na 8 wedstrijden is als promovendus een prima scoren, maar we moeten ons realiseren dat we er nog lang niet zijn en de onderlinge verschillen op de ranglijst zijn minimaal. De wedstrijd van a.s. zaterdag is er één waarin Rozenburg weer haar ware gezicht kan laten zien, na twee mindere wedstrijden. Dat betekent simpelweg dat we de gemaakte afspraken moeten nakomen, er veel energie in moeten steken en met plezier spelen, en dan is er geen ruimte voor een hautaine houding, dat past niet bij Rozenburg. We beschikken zaterdag over een volledig fitte groep waarmee we weer 3 punten aan het totaal willen toevoegen. Het gat met CWO is nu 4 punten en moet einde van de middag 7 punten zijn, de opdracht blijft eenvoudig, winnen!

Foto's: links Eric Sneek en rechts Dennis Sala

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .