Een wedstrijd die niet altijd mooi was, maar tot de laatste minuut wel heel erg spannend. Rozenburg moest een vroege voorsprong verdedigen, omdat het een tweede treffer niet achter CWO doelman Elton Evora in het netje kreeg. Voor Rozenburg 3 heel belangrijke punten, goed voor plaats twee op de ranglijst.

Het lijkt een jongensboek wat Peter-Marcel Nauta met zijn ploeg presteert in de tweede klasse. Al zijn de jongetjes volwassen voetballers die misschien wel boven hun kunnen presteren, maar dat is dan wel al negen wedstrijden lang. En negen wedstrijden boven hun kunnen spelen komt zelfs in een jongensboek niet voor. Resultaat tot nu toe plaats twee op de ranglijst met evenveel punten dan Sparta, alhoewel de Rotterdammers een wedstrijd minder hebben gespeeld. Coach Peter-Marcel Nauta heeft het gelijk aan zijn zijde. Voor de wedstrijd wilde hij nog wel kwijt dat het vertrouwen in zijn basis elftal ook tegen CWO overeind bleef. Maar ook was de opdracht duidelijk, winnen. Uiteindelijk won Rozenburg met het kleinst mogelijk verschil, 1-0. Doelpuntenmaker Nick de Bil die in de 7e minuut door Bryan van der Laan werd weggestuurd en met een fraaie lob CWO doeman Elton Evora kansloos liet. Een vroege voorsprong voor de thuisploeg. Lang zag het er niet naar uit dat de treffer van De Bil de enige zou blijven op een koud en kil sportpark West. Vooral aan de linkerkant, het rechter verdelgingsblok van Rozenburg, werd CWO keer op keer gevaarlijk en eigenlijk was het in die fase van de wedstrijd wachten op de gelijkmaker. Vooral Ta’ha Kadri was een handenbindertje waar Rozenburg moeilijk vat op kreeg. Rozenburg probeerde wel, vooral in de omschakeling, wat terug te doen, maar gevaarlijk werd de ploeg van Nauta zelden.

“We speelde met beleving”, vond aanvoerder Bryan van der Laan na afloop. “We hebben vandaag geknokt met z’n alle en dat was de afgelopen weken wel eens anders. De taken werden goed uitgevoerd en konden we deze drie belangrijke punten op West houden. Natuurlijk hadden we de tweede moeten maken, dan ga je makkelijker spelen. Het had ook anders kunnen lopen. Ünal (Bayka doelman Rozenburg, red.) pakte een paar ballen die er bij menige keeper ingaan. Dat we voor de eerste keer de ‘NUL’ houden is ook wel hoe we vandaag voor de punten hebben geknokt. Misschien niet altijd even mooi, maar wel een resultaat.”

Na de rust waren de gasten uit Vlaardingen nog steeds en misschien wel heviger opzoek naar de gelijkmaker. In de 54e minuut werd dat streven bijna afgestraft toen Rozenburg in de omschakeling met twee man op de CWO sluitpost mochten opstomen, maar uiteindelijk Regillio van Buuren de bal naast de voor Rozenburg verkeerde kant van de paal schoof. In de 68e minuut een gele kaart voor Jordie de Groot en een vrije trap die buiten bereik van Ünal Bayka op de lat uiteen spatte. In de slotfase kwam dan eindelijk, tenminste daar leek het op, de tweede Rozenburg treffer. Het leek buitenspel of had de referee van dienst, Jos Staver nog iets anders gezien waardoor het doelpunt afkeurde. Rozenburg coach Peter-Marcel Nauta zag dat de rust op het middenveld ver te zoeken was en bracht Paul Santra voor linkerspits Patrick Struijk en moest Marnix Sonneveld een beetje een hangende linksbuiten worden. Met het inbrengen van Floris van den Heuvel wilde de coach het moei gestreden CWO verrassen met de pure snelheid van Van den Heuvel. Jordie de Bruin van CWO moest er met twee keer geel in de slotfase vanaf en moest CWO met tien man verder. Rozenburg kreeg nog klein kansjes zoals in de 90e minuut toen een voorzet van Bryan van der Laan te hoog was, maar wilde vooral de voorsprong over de streep trekken. In de slotfase was het vooral Ünal Bayka die zijn ploeg behoede voor puntverlies.