Uiteindelijk was er een puntendeling in Strijen, waar op het plaatselijk sportpark, na 90 minuten 1-1 op het scorebord stond. Een puntendeling die gezien de wedstrijd zeker de verhoudingen in het veld weergaf. Rozenburg eindigde met 10 man doordat Maik den Ouden, misschien wel een beetje onnodig, tegen twee keer geel is rood aanliep. Wat er na het laatste fluitsignaal nog met en rond scheidsrechter Gieles gebeurde is zeker voor het publiek dat langzaam huiswaarts vertrok niet helemaal duidelijk geworden. In ieder geval wat wapperen met gekleurde kartonnetjes, welke kleur werd niet helemaal duidelijk.

“We willen niet helemaal in het open mes lopen”, vertelde coach Peter-Marcel Nauta voor de wedstrijd. Ze zoeken vaak de ruimte achter de verdediging. Dat willen we voorkomen en laten we ons iets inzakken. Regillio van Buuren is ziek en spelen we met Paul Santra voor de verdediging. Ook spelen we met Floris van den Heuvel als linkerspits, daarmee brengen we meer snelheid in de ploeg.” Een wedstrijd die gelijk opging in de beginfase, maar waar thuisploeg Strijen gevaarlijker was en meer kansen of mogelijkheden kreeg dan de gasten uit Rozenburg. Een paar hoekschoppen leverde het op voor Strijen, waarvan de meeste niet gevaarlijk waren. En Rozenburg heeft Ünal Bayka in het doel. De sluitpost van de Rood Gelen heeft zijn waarde, ook in deze wedstrijd, weer bewezen. Zeker in de 20e minuut toen de doelman van Rozenburg met een katachtige reflex de bal onder de lat vandaan tikte. In de 40e minuut een meer dan honderd procent kans voor de thuisploeg. Met twee man, Julian van Dijk en Sjoerd van der Pers, op Bayka af, wist de doelman zijn doel zo te verkleinen dat de kans verprutst werd door Strijen. Toch zou de ploeg van coach Geert Meijer nog voor de thee op voorsprong komen. Eerst wist Bayka een inzet nog tot hoekschop te verwerken Maar uit de corner kwam toch de 1-0 op het bord. Rik Bakker, in een mêlee van spelers, was de gelukkige maker voor de thuisploeg.

Na de thee was het Rozenburg dat binnen een minuut weer naast de thuisploeg kwam. Een snelle uitval met Floris van den Heuvel, die de verdediging van Strijen zijn hielen liet zien, bewaarde het overzicht en bracht spits Nick de Bil in stelling. Een kansje die De Bil zich niet liet ontnemen, 1-1. Rozenburg leek wat meer grip op de wedstrijd te krijgen en werd ook wel gevaarlijk. Zeker gevaarlijker dan in de eerste helft. Nadat Nauta Bethslot Woldeamanuel en Marnix Sonneveld naar de kant had gehaald en Onur Zaif en Patrick Struijk nog wat minuten konde maken, ontstond er dan toch nog reuring. Eerst moet Maik den Ouden er in de 86e minuut vanaf met twee keer geel en bij en/of na het laatste fluitsignaal wapperen er nog wat kaarten, met scheidsrechter Gieles in de hoofdrol, waar de kleur niet geheel duidelijk was. Maar ook Nick de Bil en Bryan van der Laan waren ook tegen wat geels opgelopen en ook twee keer geel is rood achter hun naam kregen.Aanvoerder Bryan van der Laan wist van twee keer geel niets af toen we na de wedstrijd met hem spraken.

Aanvoerder Bryan van de Laan

“Je weet van te voren dat het hier lastig wordt. Moeilijk bespeelbaar veld, stugge ploeg die totaal niet wil voetballen. We probeerde wel wat opportunistisch te spelen. Voorin hielden we weinig ballen vast vandaag. Ze speelde met veel mensen achter de bal, zeker lastig voor ons. We gingen er vanuit dat we wat moesten inzakken. Als wij vol op de aanval zouden gaan spelen, krijg je hun spelletje van de lange bal er overheen. Dan mag je niet te ver vooruit staan en maak je het ze veel te makkelijk. Komen we toch op achterstand. Bij corners moet je toch wat meedogenlozer zijn. Nu gaat de bal erin. We gaven eigenlijk niet zo heel veel weg. In de tweede helft moesten we wel zelf wat meer gaan creëren. We kwamen sterk uit de kleedkamer. Floris (van den Heuvel, red.) benutte zijn snelheid goed, kon ik hem goed wegsteken en Nick tikt hem fantastisch binnen bij de tweede paal. Je voelt dat er dan meer inzit. Scheidsrechter liet veel voetballen, ook op momenten dat je wel eens dacht daar mag je ook voor fluiten. Dan krijgt Maik (den Ouden, red.) twee keer geel. Beetje kinderachtig vond ik. Die eerste was al licht gegeven en dan gelijk een tweede er overheen, voor een gebaartje dacht ik. Dat moeten we volgende week oplossen, Maik is dan geschorst. Ik denk dat de uitslag over de gehele wedstrijd gezien wel terecht is. Dit is een lastige uitwedstrijd, ik kan leven met een gelijkspel.”

Volgende week de topper op West tussen Rozenburg en koploper Sparta. In ieder geval zonder Maik den Ouden en of de wedstrijd in Strijen nog meer consequentie heeft zal deze week moeten blijken als Peter-Marcel Nauta de scherven, vooral van de laatste minuten, bij elkaar heeft geveegd. Het ziet er naar uit dat Nauta het ook zonder spits Nick de Bil en aanvoerder Bryan van der Laan moet stellen in de volgende wedstrijd. Door het wapperen met de kartonnetjes lijkt scheidsrechter Gielen ook deze beide heren twee keer geel te hebben getoond.