Een maatje te klein had er ook boven het artikel kunnen staan. Ook al had Rozenburg kansen in de eerste helft zeker voor Floris van den Heuvel, maar mocht de ploeg van Peter-Marcel Nauta ook niet klagen dat er na 45 minuten nog maar 0-1 op het scorebord stond. Inmiddels is het verschil met de achtervolgers van Sparta 7 verliespunten en Rozenburg op plaats 4, zelfs 8. Sparta is duidelijk de te kloppen ploeg in de tweede klasse D en de terechte koploper.

Sparta was duidelijk voor een versteviging van de koppositie naar sportpark West gekomen. Al na negen minuten was Sparta heel dicht bij de openingstreffer. Met twee spelers voor een vrij doel en dan de bal naast werken, zegt wel iets over het Sparta van de eerste helft. Sparta had kansen, maar benutten was een ander verhaal voor de amateurs van de Kasteelbewoners, die overigens op Nieuw Terbregge spelen. Rozenburg kreeg ook kansen, maar vooral Floris van den Heuvel kon de bal niet in het netje krijgen. Rozenburg speelde zonder Maik den Ouden, Bryan van der Laan en Nick de Bil. Een klein puzzeltje voor coach Peter-Marcel Nauta. Uit de hoge hoed kwam Marnix Sonneveld in de spits. Sander Kraaijeveld centrale verdediger en Patrick Struijk als de nummer 10. Floris van den Heuvel kreeg, voor de thuisploeg, in de 16e minuut de beste kans om de score te openen. Daniel van der Knijff, de doelman van Sparta, was attent in de korte hoek. En ook in de 22e minuut had de jarige Van den Heuvel de openingstreffer op zijn schoen, maar weer was Van der Knijff een sta in de weg. Sparta kreeg ook wel kansen, maar ook Rozenburg heeft een doelman die nogal eens een balletje kan pakken. In de 29e minuut kwam Sparta aan de leiding. Jordy van Buren was de maker en er zat op z’n minst een luchtje van buitenspel aan. Scheidsrechter Omar Moussaqui had daar een andere mening over en keurde het doelpunt goed. Coach Nauta van Rozenburg was vooral niet tevreden over het werk op het middenveld en bracht na de thee Onur Zaif voor Sander Kraaijeveld, die een prima eerste helft speelde, maar slachtoffer van een tactische wissel. Althans daar zag het sterk naar uit. Regillio van Buuren liet zich een linie zakken en vormde de tweede helft een blok met Elroy van Seventer. Onur Zaif moest een andere speelwijze op het middenveld gaan verzorgen.

Amper een minuutje na de thee stond er 0-2 op het scorebord. Robin van der Sman kon uit een hoekschop keihard inkoppen en een paar minuten later was het tweelingbroer Yannick van der Sman, ook weer uit een hoekschop van Danny Langstraat, die de bal koppend achter Rozenburg sluitpost Ünal Bayka in het netje kreeg. Wedstrijd gespeeld. Bayka behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand, maar moest over de gehele wedstrijd vijf keer de trieste gang naar het net maken. Met nog een kleine twintig minuten te spelen kon Rozenburg iets terug doen. Een prachtige vrije trap van Partrick Stuijk stijf in de kruising. Lang was de vreugde niet. Jordy van Buren, de maker van de openingstreffer, kreeg de bal zomaar in de voeten geschoven, knullig uitverdedigen lag aan de vierde treffer van Sparta ten grondslag. Als Floris van den Heuvel dan Rozenburg op 2-4 brengt is het veel te laat om er nog een wedstrijd van te maken. Sparta wist het netje in de slotfase nog een keer te vinden en was het Wouter van der Werf die de eindstand op het bord zette, 2-5.

Een verdiende overwinning voor Sparta, de uitslag laat daar geen onduidelijkheid over bestaan, en de doelpunten ook niet. Alhoewel zelfs als we onze Rozenburg gekleurde bril (de site heet niet voor niets sportenrozenburg.nl) afzetten blijft die eerste treffer buitenspel. Maar als je zo uit de kleedkamer komt zoals Rozenburg afgelopen zaterdag, doet die eerste treffer er niet meer toe. In een kwartiertje na de thee hadden de gasten uit Rotterdam de wedstrijd beslist. Tegen dit Sparta moet je elk klein kansje benutten, anders blijf je met lege handen. En daar weet Rozenburg nu alles van.