Vorige week een zeperd, of op zijn minst een tegenvallend resultaat, op sportpark West waar Rozenburg verloor van koploper Sparta. Na 90 minuten stond er 2-5 op het scoreboard. Ook even weg van de bovenste plaatsen op de ranglijst. Zaterdag tegen Charlois een wedstrijd tussen de nummer 4 en de nummer 5 op de ranglijst aan de Oldegaarde in Rotterdam.

Charlois geen makkelijke tegenstander deze competitie. De ploeg van trainer Manuel Vissers is bezig aan een opmars. Stond de ploeg op 4 november nog op plaats 12 staat Charlois inmiddels op plaats 5. Rozenburg doet het goed deze competitie. Natuurlijk is een voetbalcliché ‘je bent zo goed als je laatste wedstrijd’ en die was wat minder van de Nauta brigade. Maar Peter-Marcel Nauta manoeuvreert tussen de eerste vier plaatsen op de ranglijst en met dat gegeven moet er niet al te veel waarde aan de wedstrijd van afgelopen week tegen Sparta worden gegeven. Rozenburg is zeker niet kansloos aan de Oldegaarde, Charlois heeft dit seizoen nog maar één keer gewonnen op het eigen sportpark, op 28 september van NSVV met 4-0. Maar Charlois heeft wel drie punten meegebracht in de uitwedstrijd tegen koploper Sparta. Als Rozenburg Charlois op de ranglijst onder zich wil houden is winst het enige dat telt. Ook al omdat Charlois de wedstrijd tegen DCV nog te goed heeft. Een wedstrijd die uitgesteld werd vanwege festiviteiten aan de kant van DCV. Hoe gaat Nauta zijn ploeg samenstellen. De drie geschorste spelers zullen terugkeren in de basis. Wie gaan er terug naar de bank. Eens kijken wat Nauta kwijt wil over de wedstrijd van zaterdag.

Peter-Marcel Nauta

s.v. Charlois – v.v. Rozenburg de laatste alweer voor de winterstop en dat is geen makkelijke opgave, maar ook niet onmogelijk. Charlois is bezig aan een sterke reeks en was in de laatste 5 wedstrijden ongeslagen, 3 overwinningen en 2 gelijk. De overwinning op het sterke Sparta is natuurlijk wel een duidelijk signaal wat betreft de kracht van Charlois. De ploeg herbergt diverse spelers (Ronnie Nouwen, Celsius Grant, Nayron Mathilda, Roger Lieveld en Brian Leons) met een verleden op een zeer hoog niveau, er zit dus veel ervaring in en daarnaast beschikt het over snelle en behendige aanvallers. Het is zaak voor Rozenburg om niet in het mes te lopen en met een goed gevoel de winterstop in te gaan. We willen graag met 20 punten de winterstop in en daar hebben we een overwinning voor nodig. Afgelopen zaterdag was het niet slecht, maar op dit niveau moet je wel zakelijker zijn, we krijgen 3 meer dan goede kansen en verzuimen te scoren, Sparta doet dat wel en laat zien gewoon verder te zijn, geen schande maar een constatering. Zaterdag keren Nick de Bil, Maikel den Ouden en Bryan van der Laan weer terug in de basis en dat maakt dat we weer meer scorend vermogen en ervaring hebben ten opzichte van afgelopen zaterdag. We beschikken zaterdag alleen niet over Regillio van Buuren, de rest van de groep is fit en gretig. Komende wedstrijd nog 1 keer de mouwen opstropen en gas geven, daarna welverdiende rust voor de spelers. Vanaf 2 januari pakken we draad weer op  en gaan we ons voorbereiden op de tweede seizoenshelft.

Foto archief laatste wedstrijd tegen Charlois

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .