Voor Rozenburg zijn de oliebollen de champagne alweer verleden tijd. De ploeg van Peter-Marcel Nauta is weer volop in training en na een vriendschappelijk potje tegen GHVV, zaterdag 11 januari, vertrekken de Rood Gelen naar Spanje om in Valencia de puntjes op de – i - te zetten voor de tweede helft van het seizoen.

Sterk begin van 2019-2020

Rozenburg kwam dit seizoen goed uit de startblokken. De ploeg van Nauta nestelde zich in de kop van het klassement, misschien toch wel verrassend voor vriend en vijand. Als promovendus een prestatie die er zijn mag. De eerste zes wedstrijden had Rozenburg zich alleen door SVS laten foppen. Inmiddels staat Peter-Marcel Nauta met zijn Rozenburg op plaats 8 van de ranglijst. Een plaats die misschien door de kenners meer toebedacht was aan de Rood Gelen. Grote verschillen zijn er niet in de tweede klasse D. Sparta lijkt op weg naar het kampioenschap. De Rotterdammers hebben 6 punten voorsprong op de nummer twee Charlois en zijn de beste tot nu toe. Rozenburg is vijf punten verwijderd van de nummer 2 plaats. Maar of die plaats het uitgangspunt van Nauta is?

Doelpuntenmakers 2019-2020 na 12 wedstrijden

 

1) Bryan van der Laan

8

2) Nick de Bil

5

3) Vince Lissenberg

3

4) Bethslot Woldeamanuel

3

5) Elroy van Seventer

2

6) Patrick Struijk

2

7) Regillio van Buuren

1

8) Jordie de Groot

1

9) Floris van den Heuvel

1

10) Marnix Sonneveld

1

Naar beneden zit er ook wel wat gevaar voor de mannen van West. Ook dat verschil met de nummer voorlaatst is maar 6 punten. Voor de rode lantaarndrager Delta Sport wordt het nog lastig dit seizoen. De Vlaardingers hebben 5 punten in mindering en nog wat geschorste spelers en dat is best veel om goed te maken. Voor Rozenburg kan het dus nog alle kanten op alhoewel de ploeg duidelijk heeft laten zien het tweede klasse niveau aan te kunnen. Blijft er toch wel een aandachtspuntje en een beetje vreemd voor de mannen van West. De ploeg van Nauta kreeg evenveel doelpunten tegen als dat ze het balletje in het netje van de tegenstander schopte of kopte. 27 keer was er vreugde, maar ook moest doelman Ünal Bayka 27 keer de trieste gang naar het net maken. Op koploper Sparta na en samen met Binnenmaas de meest scorende ploeg en op hekkensluiter Delta Sport na de meest gepasseerde ploeg. Nu waren er twee wedstrijden bij waar het erg mis ging. Tegen Sparta thuis vlogen er 5 in en in de uitwedstrijd tegen Binnenmaas moest Rozenburg er zelfs 6 toestaan. Maar dat zijn opmerkingen tussen de ‘Soep en de aardappelen’, blijft de vraag heeft Nauta een antwoord op de vele tegentreffers. En vooral kan hij zijn ploeg in de tweede klasse houden, het doel voor dit seizoen. Of waren die twee wedstrijden missertjes en is er geen reden tot ongerustheid.

 

Ünal Bayka en Jordie de Groot speelde (tot nu toe) alle minuten dit seizoen.

Hoe gaat het in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft

Zaterdag een wedstrijd tegen GHVV, een ploeg uit de derde klasse. Die wedstrijd wordt gespeeld op sportpark West en begint om 14:30 uur. Dan vertrekt Rozenburg van 16 tot 19 januari op trainingskamp naar Valencia als voorbereiding op de tweede helft van het seizoen. In Spanje wordt er op 17 januari om 11:30 uur gespeeld tegen v.v. Geinoord, een ploeg die uitkomt in de tweede klasse. En op dinsdag 21 januari is dan nog de uitwedstrijd tegen Westlandia, op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk. Die wedstrijd begint om 20:00 uur. Ook Westlandia is een ploeg die in de tweede klasse uitkomt. Op 25 januari komt Spirit naar West en begint de competitie weer.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 6th. .