Zaterdag gaat de competitie weer verder en speelt Rozenburg op sportpark West tegen Spirit. Afgelopen dinsdag de laatste wedstrijd in de voorbereiding op tweede seizoenshelft. Na de winst op GHVV, 2-0 en de winst tijdens het trainingskamp in Valencia tegen Geinoord, 3-0, was er tegen Westlandia een nederlaag, 6-3. Peter-Marcel Nauta over die wedstrijd.

“Rozenburg speelde een sterke eerste helft waarin we via doelpunten van Bethslot Woldeamanuel (2X) en Bryan van der Laan met een 2-3 voorsprong gingen rusten. Beide teams speelde op de winst en lieten verzorgd voetbal zien, waarbij Rozenburg te veel kansen onbenut liet en waar de eindpass niet voldoende was. De druk uit de eerste helft was minder in de tweede helft en nadat Rozenburg tweemaal opzichtig faalde in de afwerking, was het Westlandia die een cadeautje kreeg aan gereikt, en vanaf 11 meter raak schoot. Rozenburg bleef wel kansen creëren, maar liet verdedigend steken vallen en profiteerde Westlandia optimaal met een eindstand van 6-3 als gevolg. Geflatteerd, zeker, maar Rozenburg vergat zelf te scoren en gaf simpele doelpunten weg en dat is een vervelende constatering. Gezien het vertoonde spel in de eerste helft hoeven we ons geen zorgen te maken, maar zaterdag moet het wel 90 minuten zo intens zijn tegen Spirit.”

Het lijkt een prima voorbereiding voor de mannen van Nauta. Zeker als je in ogenschouw neemt dat de tweede helft in oefenwedstrijden in het algemeen wat rommeliger zijn, door wissels van beide kanten. Ondanks de afsluitende nederlaag niet direct zorgen voor Nauta en het ‘Vlaggenschip’ van West.

Foto's: Doelpuntenmakers archief.