Eigenlijk is na zaterdag is de competitie in de tweede klasse D op de helft. Dan zijn er 13 wedstrijden gespeeld. Spirit uit Ouderkerk aan den IJssel is de enige ploeg die dit seizoen nog niet in actie kwam tegen Rozenburg. Een onbekende is het niet helemaal. In het verleden ook wel eens tegenstander geweest. Die vergelijkingen gaan niet echt meer op. Het zijn wedstrijden uit een ver verleden. Hoe komt Rozenburg uit de winterstop is de vraag op West.

 

In Valencia Spanje heeft Rozenburg een prima wedstrijd gespeeld tegen tweedeklasser Geinoord en afgelopen dinsdag een prima eerste helft tegen Westlandia, ook een tweedeklasser. Maar zaterdag gaat het om het eggie. Bij Rozenburg zal zeker doelman Ünal Bayka ontbreken. De doelman is hestellende van een blessure opgelopen tegen Charlois in de laatste wedstrijd voor de winterstop. Silvio Spiessens, aan de selectie toegevoegd, is zijn vervanger. Coach Peter-Marcel Nauta heeft 12 punten uit de komende 6 wedstrijden voor ogen, dan is verliezen op het eigen sportpark West een heel slechte start. Wat wil de coach van Rozenburg nog kwijt over de wedstrijd van zaterdag tegen Spirit.

Coach Peter-Marcel Nauta

“Zaterdag hervatten we de competitie tegen een nog ‘onbekende’ Spirit, en wacht ons direct een pittige klus. Spirit heeft een gelijk aantal punten en we kunnen gelijk spreken van een soort finale, zoals de volgende 5 wedstrijden sowieso bestempeld kunnen worden. Het is zaak om in deze wedstrijden het punten totaal op te schroeven en de beoogde doelstelling verder vorm te geven. We zijn er klaar voor, de tweede voorbereiding is goed verlopen en de concurrentie onderling is toegenomen. Dit maakt dat we scherp zijn en goede wedstrijden hebben gespeeld. Het gewonnen vertrouwen kunnen we nu meenemen. Zaterdag gaat de bal gelukkig weer rollen en thuis telt maar één ding en dat is winnen.”

Spirit won uit nog maar 1 wedstrijd. Tegen CWO werd het 0-4. Verder eindigde er 3 wedstrijden op vreemde bodem in een gelijkspel, Charlois 0-0, De Zwerver 1-1 en Deltasport 1-1. Rozenburg won thuis 3 keer en verloor op West drie potjes. Alexandria 2-3, Sparta 2-5 en SVS 2-3 wisten de punten mee naar huis te nemen. CWO 1-0, De Zwerver 2-1 en deltasport 4-1 bleven met lege handen.

Foto: Ünal Bayka

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 20th. .