Natuurlijk zijn de verschillen groot met de eerste wedstrijden van dit seizoen. En dat het beter moet als Rozenburg niet in de gevarenzone wil komen, weten ze zelf ook wel. Er zijn waarschijnlijk redenen te over waarom het allemaal opeens even tegen zit, zoals afgelopen week, het veld, de wind en de scheidsrechter. Rust is wat nodig is op West en vooral geloof in eigen kunnen. Tot nu toe was coach Peter-Marcel Nauta de rust zelve, maar ook bij hem zal de druk op de schouders groter worden.

Zaterdag de wedstrijd tegen Alexandria’66. Niet de meest makkelijke opgaaf. In de thuiswedstrijd was een rode kaart voor Elroy van Seventer de ommekeer voor Alexandria om toch nog met alle punten naar huis te gaan. Toen Van Seventer naar de douche werd gestuurd stond er 1-1 op het scorebord. Rozenburg voelde dat er meer mogelijk was en bleef voor de winst gaan. Dat pakte anders uit. Na de 1-2 en de 1-3 kwam Rozenburg door Bethslot Woldeamanuel nog terug tot 2-3, maar bleef met lege handen. Misschien achteraf het gelijke spel moeten koesteren. Maar dat is achteraf. Het gaat de laatste weken wat minder met de Rood Gelen. Behaalde ze in de eerste periode nog 13 punten, staat de teller in de tweede periode, na 6 wedstrijden op een schamele 4 punten. Voor een promovendus misschien een aantal dat begrijpelijk is. Voor de volgers van Rozenburg toch verbazingwekkend. Zij hebben de ploeg van West veel beter zien presteren dan wat er nu op de mat wordt gelegd. Waar gaat het mis, of waar zit het tegen. Na de eerste periode dus nog 4 punten en die zaten aansluitend aan die eerste periode. De laatste 4 wedstrijden was er verlies: De Zwerver uit 2-1, Sprit thuis 1-4, Charlois uit 3-2, Sparta thuis 2-5. Niet direct uitslagen waar je mee voor de dag kunt komen. Charlois en Sparta spelen voor het kampioenschap, dat kan, maar tegen De Zwerver en Spirit was het pover, misschien wel ver onder de maat, maar dat het beter kan! Kortom – Dat weten ze zelf ook wel.

Coach Peter-Marcel Nauta over de wedstrijd van zaterdag

Aanstaande zaterdag een prima gelegenheid om de nare nasmaak van afgelopen zaterdag weg te spoelen, wanneer we Alexandria ’66 treffen. De teleurstelling was zaterdag erg groot, zeker wanneer je alle kansen, afgekeurde doelpunten en vergeten kaarten in ogenschouw neemt. Er viel op het veld van De Zwerver niet normaal te voetballen, echt een schande voor het voetbal, en daarnaast erbarmelijke arbitrage. Normaal gesproken wil ik daar absoluut niet naar wijzen, maar de leidsman maakte het nu echt wel heel erg bont. Al zeer snel in de wedstrijd was duidelijk dat de scheidsrechter fysiek niet in staat was om de wedstrijd in goede banen te leiden en daarbij werd hij ook nog meerdere malen genaaid door de grensrechter van De Zwerver, die handig gebruik maakte van het leiden op een afstand van 30 a 40 meter. Natuurlijk moeten we ook de hand in eigen boezem steken en de gecreëerde kansen afmaken, maar het werd nu wel onmogelijk gemaakt en dan wordt één fout je uiteindelijk fataal. De trein van de 2de klasse dendert ondertussen gewoon verder en dus moeten we er zaterdag weer staan. Wanneer ik dan kijk naar de trainingen van deze week, dan heb je eerder het idee dat we bovenaan staan, met plezier, veel energie en zelfvertrouwen is er keihard gewerkt om ons voor te bereiden op de a.s. confrontatie. Een goed resultaat te behalen en de negatieve reeks doorbreken, dat is de opdracht. Klinkt als een cliché, maar het is zaak dat we ons zelf belonen zaterdag en met een resultaat naar West komen. Op basis van wat ik gezien heb, heb ik daar alle vertrouwen in en de groep ook, dus ik verwacht een sprankelend, gedreven en scherp Rozenburg. Unal Can Bayka (blessure) en Sander Kraaijeveld (afwezig) ontbreken, verder een volledig fitte selectie die veel keuzes geeft.

 

Foto's: De harde wind en de man in het geel bliezen vorgige week een deuntje mee. Peter-Marcel Nauta.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 20th. .