Een wedstrijd, afgelopen zaterdag, waar de thuisploeg Rozenburg liet zien goed te kunnen voetballen. Maar waar die zelfde thuisploeg ook puntloos bleef. Bij vlagen voetbal waar voor je naar de velden komt. Misschien wel de beste eerste helft van dit seizoen hoorden we ook, na afloop, uit de mond van aanvoerder Bryan van der Laan. Maar ook een wedstrijd waar sterkhouder Nick de Bil tegen een, onnodige en zeker niet in het beeld van de wedstrijd, rode kaart aanliep en zijn team ernstig benadeelde.

Rozenburg creëerde kans op kans, zeker de eerste helft, maar kon het netje achter een uitstekende doelman Melvin Kruijthof van NSVV niet vinden. Slordig in de eindpass of soms ook gewoon domme pech. Rozenburg was zeker de eerste helft de betere ploeg op sportpark West. Coach Peter-Marcel Nauta moest met zijn sluitpost improviseren afgelopen zaterdag. Doelman Ünal Bayka en ook Joel Boessen zijn geblesseerd en Silvio Spiessens, recent aan de select toegevoegd om Bayka te vervangen, was niet beschikbaar en met de B- selectie in Spanje op trainingskamp. Tristan Pols werd opgetrommeld om tegen NSVV het doel te verdedigen. Pols is al vaker sluitpost geweest op West, helemaal vreemd was het zeker niet. “Toch wel leuk om een keer mee te spelen”, keek de doelman direct na de wedstrijd terug op even terug bij de selectie. “Ik heb van de week één keer meegetraind. Het was toch al wel anderhalf jaar geleden dat ik bij de selectie zat. Uiteindelijk teleurstellend. Die eerste goal, komt van de zijkant stuitert een beetje vreemd en ik wist dat ik hem niet kon klemmen. Wilde de bal naar de zijkant wegduwen, maar zo in de voeten van de spits. Als er dan nog maar 7 minuten gespeeld zijn, had ik me dat anders voorgesteld. Die tweede kwam wel op een heel slecht moment, net voor de rust en we ook net de 1-1 hadden gescoord. Die bal kwam laag in ik zat er nog wel bij, maar ging onder mijn handen door en via de binnenkant van de paal erin. Dat is zuur als je zo twee doelpunten tegen krijgt is het wel lastig om je er overheen te zetten. Als we dan uiteindelijk verliezen op persoonlijke fouten, wat ik zeg heel zuur. Of het naar meer smaakt, weet ik niet. Voorlopig overheerst de teleurstelling.”

Rozenburg speelde een prima eerste helft en creëerde legio kansen en/of mogelijkheden voor een positief scoreverloop voor de thuisploeg. De treffer na zeven minuten door Koen Witsiers bracht de thuisploeg niet van de wijs. Het was een wonder of toch wat onvermogen van Rozenburg dat er zolang 0-1 op het scorebord bleef staan. In de 43e minuut was het Vince Lissenberg die daar verandering in bracht. Uit een hoekschop van Floris van den Heuvel prikte Lissenberg de bal achter Melvin Kruijthof die tot dan toen met het nodige geluk, maar ook heersend in de zestien zijn doel schoon had weten te houden. Als Rozenburg dan denkt aan lekker met deze stand naar de rust passeert Kelvin van der Giesen Rozenburg doelman Tristan Pols voor de tweede keer en ook bij dat doelpunt zag de sluitpost van Rozenburg er niet helemaal foutloos uit.

“Ik heb geen idee hoe je zo’n pot kan verliezen”, was Bryan van der Laan diep en diep teleurgesteld. “Ik denk dat dit één van de betere potjes van dit seizoen is. We waren heel de wedstrijd de betere ploeg zelfs met 10 man komen ze er amper uit. In de eerste helft krijgen we zoveel kansen, daar moeten er zeker 3 van in. Dan beloon je jezelf ook voor het goede spel. Je krijgt de eerste helft twee van die k*t goals tegen. Natuurlijk staat Tristan er om ballen te pakken, maar we moeten ook blij zijn dat hij er wilde staan zo uit het vierde elftal. We gaan hem zeker niets kwalijk nemen. Blij zijn dat hij er vandaag wilde staan. Hij heeft het voor de rest denk ik prima gedaan op die twee momentjes na. En die derde goal werken we slecht weg achterin. Wegrossen, maar die gozer (Jeroen Voshart, red.) komt helemaal vrij en schiet hem er fantastisch in. Zij krijgen 4 halve kansen en scoren er 3. Wij misschien wel 8 hele en krijgen er maar 1 in het netje. Het is gewoon onbegrijpelijk zelfs toen ze met 1-3 voorstonden deden ze het nog in de broek. Dan die rode kaart van Nick (de Bil, red.) Ik heb het niet gezien, natrappen of zo. Krijgt hij ongetwijfeld een paar wedstrijden voor, zijn we mooi klaar mee. Ze hadden best een prima keeper, alleen hebben we hem amper getest vandaag. Dan hebben we alle pech die je kan bedenken. Regillio (van Buuren, red.) komt er in, na twee minuten met een hoofdwond er weer uit en moeten we met een verdediger in de spits gaan spelen die al weken op de bank zit en je staat met nog 10 minuten te spelen met 1-3 achter. Je doet jezelf gewoon te kort hier. We hebben een fantastische wedstrijd gespeeld zeker de eerste helft. Maar voor een fantastische wedstrijd krijg je geen punten. Twee weekjes vrij nu en dan Deltasport, dat zijn weer cruciale punten. We bengelen nu weer onderin, we moeten het weer oppakken, we gaan het zien hoe het verder verloopt.”

Al snel in de tweede helft kijkt de thuisploeg tegen een 1-3 achterstand aan. In de 48e minuut is het Jeroen Voshart die een slecht weggewerkte bal van af de rand van de zestien fraai binnen schiet. NSVV op rozen. Maar ook na deze teleurstelling voor de thuisploeg blijft Rozenburg er in geloven. Tot de 74e minuut, helemaal onnodig en zeker niet in het beeld van de wedstrijd, maar meer dan terecht Nick de Bil tegen een rode kaart aan liep. Rozenburg met 10 man. De laatste minuten komt ook NSVV met 10 man te staan. Een botsing tussen twee spelers (beide hoofdletsel) Aan Rozenburg zijde de net gewisselde Regillio van Buuren die er af moest met een bloedende hoofd wond. En omdat NSVV al drie keer had gewisseld moest ook die ploeg uiteindelijk verder met tien man. Veel gebeurde er niet meer de laatste minuten. Rozenburg het hoofd in de schoot en de euforie was aan de kant van NSVV. Niet altijd wint de betere in de sport, soms is het ondoorgrondelijk, raadselachtig of mysterieus, maar duidelijk is dat de gasten uit Numansdorp daar geen boodschap aan hadden, afgelopen zaterdag op sportpark West.