SSS miste nog wel een aantal spelers, maar dat was voor Rozenburg niet anders. Nick de Bil, schorsing, Elroy van Seventer, weekend weg, Jordie de Groot, wintersport, Paul Santra, ziek, Regillio van Buuren en doelman Ünal Bayka, blessures. Maar ondanks de vele mutaties hebben de thuisblijvers een vermakelijke wedstrijd gemist met veel doelpunten, 5-2, en dat hadden er aan de kant van Rozenburg nog wel meer kunnen zijn.

Coach Peter-Marcel Nauta had een prima team binnen de lijnen met fris en fruitig voetbal, om maar eens een klassieker van een late-night talkshow presentator te citeren. In het doel de eerste helft Tristan Pols, of hij bij de selectie blijft of alleen als stand-in wordt gebruikt was zaterdag niet duidelijk ook niet toen we het de doelman zelf op aanspraken. Liam Kleiwegt speelde op de rechtsbackpositie meer dan verdienstelijk, daardoor speelde Vince Lissenberg op de linksachter positie. In het centrum van de verdediging was Sander Kraaijeveld, naast Maik den Ouden, de vervanger van Elroy van Seventer. Een middenveld met Bryan van der Laan, Marnix Sonneveld en Patrick Struijk. En het verrassende zat vooral in de voorhoede. Stefan van Es, spits Bethslot Woldeamanuel en Floris van den Heuvel. Met een bewegelijke en veel lopende spits speelt Rozenburg een ander spelletje. Met meer verrassing en snelheid in de aanval. Ongetwijfeld een spelletje dat je niet elke week in de tweede klasse kan spelen, maar zeker een variant die tegen SSS meer dan goed uitpakte.

Na een aantal opgelegde kansen in de beginfase voor de thuisploeg, was het SSS die bij de eerste aanval in de 5e minuut Tristan Pols het nakijken gaf. Rozenburg was gewaarschuwd en pakte die waarschuwing ook op. Zeker na een groot kwartier was het de beurt aan de Rood Gelen. In de 18e minuut werd Floris van den Heuvel de vrije ruimte ingestuurd. De super snelle Van den Heuvel zorgde voor de 1-1. Twee minuten later Een schot van Liam Kleiwegt waar de doelman van SSS geen antwoord op had, 2-1. En de koek was nog niet op. Een verre uithaal van Marnix Sonneveld trof doel in de 22e minuut en met misschien wel de mooiste aanval van de middag zorgde aanvoerder Bryan van der Laan voor, 4-1. Er stonden toen 33 minuten op de klokken. Rozenburg creëerde nog meer mogelijkheden en kansen maar tot de rust bleef het 4-1.

In de tweede helft Silvio Spiessens voor Tristan Pols in het doel en na een opstootje vond scheidsrechter Van Heijningen het beter om Maik den Ouden te laten wisselen en werd vervangen door Julian Tas, die na een wat onwennig begin zich optrok aan het spel van zijn medespelers en een prima zelfs sterke invalbeurt had. In een vriendschappelijke wedstrijd is de tweede helft toch vaak voor de trainers. Spelers speelminuten geven en spelers op andere posities inzetten. Het prima spel van de eerste helft ebde dan ook een beetje weg en liet Rozenburg in de 33e minuut nog tegen een treffer van SSS, de ploeg van trainer Henk Dirven, aan. Het slotakkoord was voor Floris van den Heuvel die de 5-2 eindstand van zijn schoen liet vertrekken. SSS staar op een derde plaats op de ranglijst in de derde klasse C. Overigens maakte de wedstrijd van zaterdag wel duidelijk dat Rozenburg in de tweede klasse thuis hoort. De nummer 3 van de ranglijst, zelfs met evenveel punten als de nummer twee kwam er op sportpark West niet echt aan te pas. En dat met veel invallers of is de selectie op West toch breder dan de kenners denken?

Kleine opmerking: Het laatste doelpunt was een assist van Floris van den Heuvel en een doelpunt van Bryan van der Laan.

Foto's: boven Vince Lissenberg speelde als linksback. Silvio Spiesen lijkt voorlopig het doel te verdedigen.