Rozenburg heeft een goedgekeurd kunstgrasveld en is dan ook verplicht met het eerste team uit te wijken naar kunstgras. Veld 4 op sportpark West dus bij slecht weer en slechte velden, waar het allemaal gaat gebeuren. De kans op een algehele afgelasting is niet meer zo groot door het aantal clubs die kunstgrasfaciliteiten hebben. Voor de supporters misschien iets minder prettig, geen overdekte tribune, geen overdekt terras. Laten we maar hopen dat de weergoden, de supporters en volgers goedgezind zijn. En uitwijken beperkt blijft.

Tekst en Bron KNVB

De eerste teams (mannen senioren veldvoetbal) die in de eerste klasse of lager spelen zijn vanaf het speelweekend van 7 en 8 maart 2020 verplicht uit te wijken naar kunstgras bij een incidentele afgelasting van het hoofdveld (natuurgras). Deze beslissing is genomen omwille van een goed verloop van de competitie.

We proberen hiermee de verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden zo klein mogelijk te houden en te voorkomen dat veel wedstrijden midweeks moeten worden ingepland.

Verenigingen die niet willen uitwijken, hebben op dit moment vaak al een achterstand in het aantal gespeelde duels opgelopen. Gezien het overvolle programma in de restant van het seizoen is het lastig dat recht te trekken.

Verenigingen die de veiligheid van spelers en publiek niet kunnen garanderen op het kunstgrasveld zijn verplicht dit te melden.

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 17th. .