Ook op sportpark West wordt regelmatig geconstateerd dat er jeugd een balletje gaat trappen op de kustgrasvelden. Een balletje trappen op de velden is absoluut verboden. Onze sportparken zijn niet voor de lol op slot en alle activiteiten opgeschort, en zeker niet om de jeugd te plagen. Als de jeugd zelf niet het besef op kan brengen moeten ouders hun verantwoording nemen.

Er wordt op handhaving gecontroleerd, de bij behoorde boetes zijn niet gering en lopen in de duizenden euro’s. We mogen toch niet verwachten dat de club bewaking gaat instellen. Overigens op mijn eenzame wandelingen zorgen de voetballertjes er wel voor ver genoeg weg te zijn zodat waarschuwingen niet meer aankomen. Afgezaagde bomenstronken worden gebruikt als opstapje om op een simpele manier over de hekken te klimmen. De jeugd is inventief, maar kennelijk niet solidair. En dan hebben we het over de overtreders en generaliseren zeker niet. Het overgrote deel van de jeugd snapt gelukkig wel wat er speelt in Rozenburg, Nederland, Europa en de rest van de wereld.

Rozenburg is niet de enige vereniging die kampt met deze problemen. Op social media staan regelmatig noodkreten van bijna wanhopige bestuurders die toch vooral in deze moeilijke tijden niet verantwoordelijk willen worden voor het uitbeiden van het coronavirus en/of hoge boetes. Wij schrijven dit artikel niet om dat er in de sportwereld weinig te schrijven valt. En we zo nodig een artikel willen schrijven. Maar we moeten met z’n alle de crises onder controle krijgen. En eigenlijk zou dit probleem geen probleem mogen zijn. Breng andere niet onnodig in gevaar. Dat wil toch niemand die de sport een warm hart toedraagt. En anders verboden is verboden, het is even niet anders……..

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 20th. .