Deel 2. Een periode zonder voetbal heeft Patrick Struijk wel vaker meegemaakt, maar dan was het een eigen keuze of een samenloop van omstandigheden. Nu met het coronavirus een periode waar hij zeker, zoals wij allen, niet voor gekozen heeft. Alle zeilen bijzetten om zijn gezinnetje draaiende te houden en gezond te blijven heeft nu prioriteit. Het voetballen mist hij heel erg, maar het besef dat er belangrijkere dingen in het leven zijn dan schoppen tegen een balletje voert de boventoon. Patrick wilde veel uit zijn voetballoopbaan halen. Of dat uiteindelijk gelukt is? Een Rood Wit Hart bracht hem ooit bij Feyenoord, toch is het daar niet begonnen. De garagedeur van zijn vader was het eerste doel waar Patrick een denkbeeldige doelman het nakijken gaf.

Lees meer: Patrick Struijk:”Ik ben blij dat ik weer zo eigenwijs ben geweest om deze stap te maken”

Deel 1. Hij lijkt zijn plekje snel te hebben gevonden op sportpark West. En de 31 jarige Patrick Struik zou ook zomaar een blijvertje kunnen worden. Een routenier die nog lang niet is uitgespeeld. Een man die niet naar Rozenburg is gekomen om af te bouwen, maar om mee te bouwen aan een nog sterker Rozenburg. Deel uitmaken van een hechtteam dat misschien voor de buitenwacht ook wel als een lastig team wordt gezien, maar van dat laatste heeft Patrick Struijk niets gemerkt.

Lees meer: Patrick Struijk:“Er waren wedstrijden bij dat je dacht uit welke hoed hebben we dit getoverd”

Ook voor Rozenburg coach Peter-Marcel Nauta moeilijke tijden. Staat voor het dilemma om dan toch maar thuis te gaan werken en dat kan ook. En het voetbaldeel van zijn normale leven ligt stil. De KNVB geeft wel aan de competitie in de A- categorie af te gaan maken, maar of dat realistisch is? Er zijn andere belangen of zoals de coach het zelf zegt “Voetbal staat in schril contrast met wat er nu allemaal gebeurd”  

Lees meer: Peter-Marcel Nauta: “Voetbal staat in schril contrast met wat er nu allemaal gebeurd”

Rozenburg zet in op een herkenbaar elftal met veel Rozenburgers in de gelederen. Vooral coach/trainer Peter-Marcel Nauta lijkt voorop te gaan in dat streven. Bouwen aan de toekomst en het huidige niveau vasthouden of uitbreiden. Rozenburg talenten heeft hij weten terug te halen naar sportpark West. Een ingeslagen weg die tot succes kan leiden, maar zeker niet de makkelijkste weg naar succes.

Lees meer: Armin Hasanovic: “Wat ik van spelers had gehoord werd bevestig door de trainer”

We sluiten onze ogen niet voor wat er in Nederland en de rest van de wereld gebeurd. De wereld is in de greep van het coronavirus. Voorlopig tot het einde van de maand geen sportactiviteiten, maar dat wil niet zeggen dat we stil gaan zitten. Kevin van Heemst komt volgend seizoen naar Rozenburg en wij spraken alvast met de verdediger van nu nog Brielle onder 19. Na een goed gesprek met coach Peter-Marcel Nauta was de keuze terugkeren op het oude nest en volgend seizoen een basisplaats bemachtigen in de defensie van het vlaggenschip van West.

Lees meer: Kevin van Heemst is een pure verdediger

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 28th. .