De contouren van het toekomstige Rozenburg worden als maar duidelijker. Natuurlijk moet je een goede jeugdopleiding hebben om met het eerste team op tweede klasse niveau te spelen of wellicht nog hoger. Of een zak met munten om spelers te halen. Als er tussen twee en drie spelers doorbreken en gaan spelen voor het Vlaggenschip is dat een prima score. Rozenburg wil dat ongetwijfeld ook, maar heeft ook de deuren naar spelers die een verleden hebben op West opengezet. Vooral trainer/coach Peter-Marcel Nauta lijkt voorop te gaan in die doelstelling. Spelers met Rozenburgse roots horen op West te spelen. En ‘halen’ alleen in een uiterst geval lijkt de tendens op West.

Luuk Visser is zo’n speler met een Rozenburg verleden. Vanaf F 2000 (kennismaken voor 5 jarige met de voetbalsport) tot en met de A-tjes het Rozenburgse shirt om de schouders gedragen. Een aantal keren werd hij gevraagd om de overstap naar Brielle te maken, iets waar hij zeker geen spijt van heeft. De eerste keer was hij niet op de uitnodiging ingegaan, maar het kriebelde om ook bij de jeugd op een hoger niveau te gaan ballen. Uiteindelijk toch de overstap gemaakt. Maar Luuk hoefde ook niet lang na te denken toen Nauta, trainer/coach rozenburg 1, hem vroeg terug te komen naar sportpark West.

“Ja ik ken een aantal jongens die er spelen, en krijg de kans om eventueel in een eerste elftal te spelen. Ik wilde gewoon toch wel weer terug naar Rozenburg, ook voor het voetbal wat ze nu spelen. Ik heb er niet lang over nagedacht. Ik had een gesprekje met Bethslot (Woldeamanuel, eerste elftalspeler van Rozenburg, red.) en na een gesprekje met de trainer heb ik eigenlijk gelijk ja gezegd. Ik ken naast Bethslot ook Sander Kraaijeveld, ook nog mee gespeeld en Marnix Sonneveld die ik uit de Brielle tijd ken. Verder heb ik nog een paar keer meegetraind met het eerste team vlak voor dat ik naar Brielle ging. Zoals Bryan van der Laan, maar om te zeggen dat ik ze echt allemaal ken, gaat te ver.

Op welke positie speel je?

“Ik kan uit de voeten als buitenspeler en als controleerde middenvelder, nummer 8 positie. Een positie die ik nu bij Brielle in het tweede elftal ook wel speel. Ik kom net terug van een hamstringblessure en heb een poosje niet gespeeld. De kansen om bij Brielle door te breken zijn niet zo groot. Maar het was zeker een leerzame periode. Ben zeker gegroeid als voetballer bij Brielle. Ik speelde twee jaar in de A1 en nu in het tweede en dat is een hoger niveau dan waar ik bij Rozenburg speelde. Was eigenlijk ook wel een uitdaging. Natuurlijk spijtig dat er geen kansen zijn bij Brielle voor het eerste team, maar heb er zeker geen spijt van. Toch wel een prima tussenstap om een betere voetballer te worden. En nu de uitdaging bij een tweedeklasser.”

En dan Rozenburg

“Waar mijn ambitie liggen? Natuurlijk speler van het eerste elftal bij Rozenburg. En een basis plaats. Ik zie Rozenburg zeker niet als weer een tussenstap, maar hoe het verder gaat lopen moeten we afwachten. Mijn persoonlijke doelstelling is een basisplek in Rozenburg 1. En met het team zo hoog mogelijk spelen. Bovenin meedoen in de tweede klasse lijkt me mooi om mee te maken en of er nog meer inzit daarvoor ken ik de groep niet goed genoeg. Er zit zeker in de spelers die terug komen wel potentie, maar wat er uiteindelijk uitkomt moeten we afwachten. Als ik kan kom ik meestal wel naar West, maar op dit moment spelen we nogal eens op de zelfde tijd. Natuurlijk volg ik Rozenburg wel, soms op afstand.”

Het seizoen afmaken bij Brielle, zo af en toe zijn gezicht laten zien op West en fit en gemotiveerd naar het nieuwe seizoen toeleven. Het eerste gesprek met een nieuwkomer of moeten we zeggen een terugkomer. Binnenkort een gesprek met Armin Hasanovic. Een speler die ook terug komt van Brielle naar Rozenburg.

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.