Als het crescendo gaat in de voorbereiding van voetbalclubs en de stijgende lijn er al vroeg inzit is dat vaak een teken van jubel. Als het allemaal nog niet zo loopt als het zou moeten hoor je toch iets meer, we zitten in de voorbereiding. Dat laatste zal waarschijnlijk ook gelden voor de prestaties van de Rood Gelen. Het gaat nog niet zoals het zou moeten, althans daar heeft het alle schijn van. Blessureleed en vakantiegangers dunnen de selectie uit. En of de technische leiding daar rekening mee had gehouden?

Peter-Marcel Nauta blijft er op het oog rustig onder. Maar afgelopen zaterdag miste hij maar liefst 10 spelers aan de Zwartelaan in Oostvoorne, waar OVV de tegenstander was. Paul Santra, Nick de Bil, Bryan van der Laan, Jeffrey Bokma en Patrick Struijk vakantie. En Elroy van Seventer, Maik den Ouden, Ünal Bayka, Luuk Visser en Jordie de Groot geblesseerd. De coach van de Rood Gelen krijgt wel de kans om al zijn spelers, met voldoende speelminuten, aan het werk te zien, maar zal zich de voorbereiding toch anders hebben voorgesteld.

Bij OVV, het voor Rozenburg bekende gezicht van Yoeri Bak in de gelederen. En ook Niels Bekker stond bij OVV in de basis, stond al eens op het punt om naar Rozenburg te komen, maar dat voornemen is nooit echt definitief geworden. Yoeri Bak heeft er toch nog een jaartje aanvast geplakt bij OVV. Bak vertelde na de wedstrijd dat de coronacrises hem heeft doen besluiten de schoenen nog niet aan de wilgen te hangen. Het opeens afbreken van het seizoen was een ander afscheid als hij zich had voorgesteld. OVV kwam gretiger uit de kleedkamers. Had na de kansloze nederlaag tegen Brielle (1-4), van afgelopen donderdag, ook voor het eigen publiek wat goed te maken. In de 9e minuut kwam de thuisploeg aan de leiding. Niels Bekker was voor OVV de maker. Na het eerste kwartier kreeg Rozenburg meer grip op de wedstrijd en was vooral het moeiteloos aanpassen van de als linksback spelende Kevin van Heemst opvallend. In de 20e minuut kwam Rozenburg langzij. Vince Lissenberg, tegen OVV spelend als centrumverdediger, was de maker, 1-1. Een paar minuten na de gelijkmaker moest doelman Silvio Spiessens in een één op één situatie handelt optreden en voorkwam een nieuwe achterstand. Ook in de tweede helft was het een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Kansen over en weer, zeker ook voor Rozenburg. Vooral de super snelle Floris van den Heuvel werd een aantal keren de ruimte ingestuurd. Het vizier moet scherper van de linksbuiten. Van den Heuvel had in Oostvoorne zeker kansen om de overwinning in de tas te stoppen. Die overwinning ging tenslotte naar thuisploeg OVV. Na een minuut op 20 in de tweede helft was het Kevin Badul die de 2-1 voor OVV op het scorebord zette. Verdedigend zag het er bij de winnende treffer van de thuisploeg bij Rozenburg niet al te solide uit. Maar Rozenburg zit nog in de voorbereiding.