Zaterdag, als het bekertoernooi begint moet Rozenburg naar Gouda waar v.v. ONA de tegenstander is. Niet het makkelijkste klusje om mee te beginnen. ONA speelt in de eerste klasse en was het afgelopen afgebroken seizoen, als koploper in de tweede klasse D bij de zondagamateurs, op weg naar het kampioenschap. Rozenburg heeft nog niet laten zien waar het toe in staat is in de voorbereiding. Of coach Peter-Marcel Nauta al een idee heeft met uit welke spelers het basisteam gaat bestaan dit komende seizoen? Voorlopig nog wel wat afwezigen en komt ook Quarantaine van de vakantiegangers om de hoek kijken.

 

Rozenburg is nog opzoek naar doelpunten, maar zeker ook naar het voorkomen van treffers. Was afgelopen zaterdag de uitglijder bij Zuidland, een incident of rammelt het nog aan alle kanten bij de Rood Gelen. Rozenburg is ingedeeld naast ONA bij oude bekende Vitesse Delft ook een tweedeklasser en het Haagse HMSH uitkomend in de tweede klasse zondag. Een pittige poule voor Nauta en zijn Rozenburg. Voordeel, in hoeverre je van een voordeel kan spreken, is de wedstrijd tegen ONA de enige uitwedstrijd. De beide andere duels worden op sportpark West gespeeld.

Peter-Marcel Nauta over het begin van het bekertoernooi

“Aanstaande zaterdag de eerste serieuze krachtmeting in de aanloop naar de start van de competitie. In 1e klasse zondag club v.v. ONA vinden we een tegenstander waar we direct tegen aan de bak kunnen, en gezien de resultaten in de voorbereiding is daar geen woord van gelogen. Ondanks het feit dat iedereen, waar mogelijk, speeltijd heeft gehad, verloopt de voorbereiding op zijn minst vlekkeloos. Over de trainingsopkomst en inzet geen klachten, organisatorisch wel, en dat gepaard met nederlagen tegen Nieuwenhoorn, OVV en de recente vernedering door Zuidland, maakt dat we reëel moeten zijn en nog een lange weg te gaan hebben. Op basis van de afgelopen seizoenen is het bekertoernooi ook niet echt besteed aan Rozenburg, maar het wordt wel tijd dat we kleur bekennen en de mouwen gezamenlijk opstropen, te beginnen a.s. zaterdag in Gouda. Gouda is een elftal waar de kracht met name in de voorhoede schuilt, maar achterin liggen de mogelijkheden, we zullen dus zeker kansen krijgen. Zaak om uit een gesloten organisatie te spelen en te profiteren van ruimte achter de laatste lijn.

De wedstrijd in Gouda komt te vroeg voor Jordie de Groot, hij zal in het tweede de eerste minuten gaan maken, en als alles goed gaat ook a.s. dinsdag in de oefenwedstrijd tegen DBGC 1. Jordyz Ramirez maakt ook zijn opwachting in het tweede. Tevens afwezig door blessures zijn Lennart Quak, Luuk Visser en Unal Bayka, daarnaast ontbreken door vakantie Bethslot Woldeamanuel, Tristan Pols, Jeffrey Bokma en Jeroen Brobbel, en tenslotte Stefan van Es door een schorsing. De vakantiegangers komen komende week terug maar zullen dan aansluitend ook nog 10 dagen in zelf quarantaine moeten.”

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 24th. .