Rozenburg verliest in Gouda van ONA en anders dan dat de uitslag doet vermoeden waren de Rood Gelen zeker niet kansloos. Voor de toeschouwers een leuke pot voetbal. Thuisploeg ONA gaf Rozenburg een lesje in effectiviteit en Rozenburg liet zien wel degelijk te kunnen voetballen en eigenlijk onnodig met lege handen naar Rozenburg terugkeerde.

Aanvoerder Bryan van der Laan, die met een knieblessure vroegtijdig het veld moest verlaten, vond het ook onnodig verlies. “Dat ik naar de kant kwam was eigenlijk een beetje uit voorzorg. Aan die knie ben ik al twee keer geopereerd en er zat wat vocht in. Was eigenlijk donderdag al op de training. Ik wilde zelf spelen, maar had in de rust met de trainer afgesproken niet de volle 90 minuten. Maar laar duidelijk zijn, we hebben hier onnodig verloren. Als we de kansen beter benutten had er veel meer ingezeten.” Ook Maik de Ouden ging er vroegtijdig met een blessure vanaf, lies, en of het allemaal nog niet genoeg was moest Sander Kraaijeveld, in het veld gekomen na 45 minuten voor Vince Lissenberg, er in de slotfase vanaf met een vleeswond aan de knie. In de eerste 25 minuten was er eigenlijk niet zoveel aan de hand voor de gasten uit Rozenburg. V.v. ONA beperkte zich tot de counter, wel gevaarlijk en razendsnel, maar verdedigend had Rozenburg het onder controle.“ De eerste 25 minuten spelen we goed”, keek aanvoerder Bryan van der Laan terug op die periode. “We vonden goed de vrije man en maken een prachtige goal. We lieten veel meer zien dan tot nu toe in de voorbereiding. Dat doelpunt was er ook één waar we op getraind hebben. Voorzet van de zijkant van Patrick (Struijk, red.) en één keer op de slof van Floris van den Heuvel, snoeihard in de touwen. Paar minuten later nog een kans voor Floris. Misschien af kunnen spelen, maar als die in de touwen vliegt hoor je niemand. Dan krijgt Nick (de Bil, red.) nog een alleen op de keeper af en nog een keertje tegen de paal, wat kansjes die erin mogen. En dan als je ze zelf niet maakt doet de tegenstander dat wel. Ingooi in de linkerhoek, daar moeten we kort zitten die bal mag niet voorkomen in de zestien. Dan een stiftje op de lat, waar de keeper blijft staan, en kunnen ze de terugspringende bal kunnen ze zo inkoppen (doelpunt Aziz ouazzati, red.). Dat mag natuurlijk niet gebeuren, in de zestien moeten we meedogenloos zijn. Maar voor de duidelijkheid in de aanval moeten we ook meedogenloos zijn en daar ontbreekt het nog wel eens.” ONA kwam in de 36e minuut op voorsprong. De snelle linkerspits van ONA, Jaoud el Yaacoubi werd weggestuurd, Vince Lissenberg kwam te laat, en van af de hoek van de zestien liet Yaacoubi, Rozenburg doelman Silvio Speissens kansloos. Rozenburg speelde een aantrekkelijke eerste helft, vergat afstand te nemen en de die tegentreffers waren in de categorie niet nodig, zeker de eerste.

Voor het tweede bedrijf wisselde coach Peter-Marcel Nauta Sander Kraaijeveld voor Vince Lissenberg en kwam ONA na een minuut of twintig op een ruime voorsprong. Een doelpunt uit buitenspelpositie, althans volgens de assistent van scheidsrechter Bas Oosterlaken, Leen van Es. De scheidsrechter had een duidelijk andere mening en liet doorspelen en dat met gevolgen voor Rozenburg. Een voorzet van de flank kon zo door Nourdinne Foutouhi worden afgewerkt. “We hadden ook een beetje pech, balletje op de lat, balletje op de paal, als die erin gaan krijg je een heel ander wedstrijd. Zeker als je vlak na rust op 2-2 had kunnen komen. In plaats van 2-2 wordt het 3-1. Ik denk buitenspel, de meest eerlijke vlagger van Nederland, Leen van Es, laat hij staan. Daar doe je niets aan. Komen we met een doelpunt van Nick de Bil toch nog op 3-2 en dan moet je gaan pompen en vooral op het middenveld en in de voorhoede balvast zijn. Daar moeten we nog verbeteren. Maar zeker na vorige week zijn de oogjes wel open gegaan. Was geen goede voorbereiding, dat had beter gemoeten. Maar als je alleen naar de uitslag kijkt misschien niet duidelijk, maar toch een hele stap gemaakt. Vandaag denk ik laten zien dat we echt wel kunnen voetballen. We hebben best kwaliteit in ons elftal, natuurlijk moet het nog heel veel beter. Met die jonge gasten erbij kunnen we groeien, zijn in de breedte sterker en hebben nu ook een bank die iets toe kan voegen. Oner (Zaif, red.) is terug en doet het goed. Als we op deze wijze doorgaan staan we er als de competitie begint.” Dat Rozenburg in de slotfase een vierde treffer tegen krijgt is voor de statistiek. De Rood Gelen speelde, in die fase, al met tien man door het uitvallen van Sander Kraaijeveld, en Nauta had zijn wissels verbruikt. ONA profiteerde van de organisatie die er even niet stond, door het wegvallen van de rechtsback van Rozenburg en stond de eindstand, 4-2, op het bord.

In de ander poule wedstrijd won Vitesse Delft met 2-6 in Den Haag van HMSH, de komende tegenstander in de beker voor Rozenburg.