Het lijstje geblesseerde en afwezige spelers is bij Rozenburg bijna langer dan spelers die de wedstrijd moeten spelen. Vaak in de voetballerij een teken dat het niet hele maal naar wens gaat. En dat lijkt op west een understatement. Was er afgelopen zaterdag wel verlies in de beker tegen ONA in Gouda, maar waren er veel lichtpuntjes zeker de eerste helft. Afgelopen dinsdag was er van die lichtpuntjes weinig over. Rozenburg verloor met 1-3 van tweedeklasser DBGC.

Elroy van Seventer en Patrick Struijk vormde het centrum van de verdediging en waren Jordie de Groot en Kevin van Heemst de backs. Vooral Patrick Struijk wilde de trukendoos nogal eens openen, maar of dat als laatste man nu verstandig was? Coach Peter-Marcel Nauta moest improviseren of spelers speeltijd geven. Misschien ingegeven door de vele afwezige spelers. Langzaam wordt het tijd dat Rozenburg met een vaste basis gaat spelen, Dat zal Nauta ongetwijfeld ook willen maar zijn lijstje van beschikbare spelers ziet er voorlopig nog anders uit. De terugkeer van Jordie de Groot was een lichtpuntje en ook de weer aan zijn conditie werkende doelman Ünal Bayka werd gespot voor de wedstrijd. “Ik heb 70 min gespeeld als linksback, uit voorzorg eruit gegaan. Na de 90 min afgelopen zaterdag met tweede op een afgekeurd kunstgrasveld bij Smitshoek was dit even genoeg”, vertelde Jordie de Groot over zijn terugkeer in de basis van de verloren wedstrijd tegen tweedeklasser DBGC. “Zaten aardige momenten bij, kregen hier en daar ook wel goede kansen. Maar we leverde teveel ballen in en verzuimde onze kansen af te maken, dan wordt het lastig om te winnen. Ja vandaag rust, morgen trainen, dan moet ik zaterdag fit genoeg zijn. Is aan de trainer dan om te kiezen of hij me opstelt.” Vooral in de tweede helft was het bedenkelijk wat Rozenburg op de mat legde. Na 12 minuten kwamen de gasten uit Oude Tongen aan de leiding. Matig verdedigd door de Rozenburg defensie was het Jeroen Sep die het netje wist te vinden. Doelman Tristan Pols wist de bal in eerste instantie nog wel de pareren, maar de snel toegelopen Jeroen Sep zette de 0-1 op het score bord. Rozenburg probeerde de bakens wel te verzetten, kreeg ook kansen maar een uitsteken de doelman Roy Nieuwland wist zijn doel schoon te houden. Binnen het kwartier in de tweede helft wist de ploeg van Nauta op gelijke hoogte te komen. Floris van den Heuvel was de maker, op aangeven van Marnix Sonneveld. Rozenburg kon niet doordrukken en de gasten uit Oude Tonge namen het heft weer in handen. Bijna gelaten liet Rozenburg DBGC uitlopen naar een 1-3 overwinning door doelpunten van Jeroen Sep en een prachtige vrije trap van Joran Maliepaard. Er is nog veel werk aan de winkel op West voor trainer Nauta. Maar als het om het eggie gaat is er vaak een ander Rozenburg te zien dan in de oefenpotjes op dinsdagavond. Tijd voor een winstpartij na de nederlagen tegen Nieuwenhoorn, OVV, Zuidland, ONA en DBGC. Zaterdag de tweede poulewedstrijd in de beker tegen HMSH. Daarover later meer…….

Foto: archief sportenrozenburg. Als Peter-Marcel Nauta nog weet waar en in welke wilg hij zijn schoenen heeft gehangen. Misschien een tip om ze weer eens op te zoeken.