Zaterdag was er een puntendeling op sportpark West. Rozenburg speelde in de tweede poulewedstrijd tegen het Haagse HMSH. Na de nederlaag in Gouda tegen ONA was winst nodig om uitzicht te houden op een rondje verder in de beker. In de poule waar Rozenburg speelt gaan dan wel twee ploegen door. Maar uitzicht op de tweede plaats in de poule, na afgelopen zaterdag is verder weg dan ooit en alleen winst tegen koploper in de poule Vitesse Delft is niet genoeg om verder te komen in het bekertoernooi.

Om uitzicht te houden op een rondje verder in het bekertoernooi had Rozenburg moeten winnen, zover kwam het niet. Alleen een minuut of 20 in de tweede helft, toen de ploeg van Peter-Marcel Nauta aan de leiding kwam leek het even of het juk, van verliezen en niet kunnen scoren, van de schouders kon worden afgeworpen. Maar lang duurde dat niet en begonnen de rood gelen weer vooral tegen zichzelf te spelen. Aanvoerder Bryan van der Laan wist er na de wedstrijd niet zoveel over te vertellen. “Ik weet eigenlijk niet wat ik er over moet vertellen. We hebben niet verloren of we daar nu blij mee moeten zijn?” Een samenvatting waarmee hij de spijker op de kop sloeg. De wedstrijd begon zoals zoveel wedstrijden het eerste kwartier. Aftasten en kijken of er mogelijkheden zijn en dat was zaterdag op West tijdens de wedstrijd Rozenburg – HMSH niet anders. Rozenburg slordig in de eindpass en HMSH gevaarlijker als het om de kansjes ging. Zoals rond de 20e minuut een kopbal op de lat van Murat Ayyildiz die zeker in de ogen van de gasten uit Den Haag een beter lot verdiend had. In de rebound de bal op weg was naar de Noordzeeweg, oftewel huizenhoog over. Het was een waarschuwing, maar toch kwam HMSH in de 25e minuut aan de leiding. Een discutabele vrije trap op een meter of 20 van het doel werd in de zestien geplaatst en direct op de pantoffel genomen door Fatih Ayyildiz die de bal snoeihard in de touwen joeg. Een pracht goal alhoewel de criticasters van de thuisploeg zullen hebben gedacht, loop eens met je man mee. Scheidsrechter was niet zo duidelijk met zijn beslissingen en die beslissingen waren zeker niet in het voordeel van de thuisploeg, maar je verliest nooit van de scheidsrechter. Meer doelpunten maken dan de tegenstander is de enige manier en dat besefte Rozenburg als geen ander. Het ging opzoek naar de gelijkmaker en kreeg een aantal kansen om het netje achter doelman Ismail Cruc te vinden, maar zover kwam het in de eerste helft niet. We hadden het telraam thuis gelaten, maar in de eerste 45 minuten toch zeker 5 mogelijkheden waarvan 3 honderd procent kansen.

Naar de thee met een 0-1 achterstand voor de thuisclub en hoe coach Nauta zijn spelers toespreekt tijdens de rust in coronatijd, waar teams over twee kleedkamers beschikken, verteld het verhaal niet. In ieder geval moest er worden gescoord en dat was met of zonder boodschap duidelijk. Rond het uur was de beste periode voor de thuisploeg. Nadat Rozenburg al gelijk na de thee opzoek was naar de gelijkmaker kwam die er in de 59e minuut. Floris van den Heuvel, die met zijn snelheid een handenbindertje was voor de Haagse formatie, stuurde Bryan van der Laan de vrije ruimte in en met een stiftje of noem het een lobje de uitkomende doelman Oruc geen kans gaf, 1-1. Rozenburg kreeg vleugels en opeens was daar een periode waar de vele uren trainingsarbeid zichtbaar waren. Goed doorgaan van Paul Santra bracht Nick de Bil in stelling en stond er een voorsprong op het scorebord, 2-1. Rozenburg leek door te pakken en kreeg kansen om de Haagse ploeg met lege handen naar huis te sturen. Als zelfs ook voor de neutrale toeschouwers scheidsrechter Gyri Takacs nog wat discutabele beslissingen neemt komt HMSH in de 77e minuut weer langszij, 2-2. Rozenburg probeerde het nog wel, maar verder dan wat mogelijkheden kwam de thuisploeg niet meer. “We doen ons zelf zwaar te kort. Als je kijkt naar de kansen die je krijgt. Ik heb er weinig woorden voor”, was aanvoerder Bryan van der Laan vooral teleurgesteld. “Als we een hoger baltempo spelen kan je zo’n ploeg kapot spelen. Het veld was een beetje stroperig, lastig om dan een hoog tempo te spelen, maar dat mag geen excuus zijn. We krijgen 4 tot 5 honderd procent kansen en die moeten erin, daar moeten we eerlijk in zijn. Natuurlijk moeten we scoren laat dat duidelijk zijn, maar we krijgen ze ook wel simpel tegen. Zo’n bal van de zijkant mag er niet in. Weet niet wat het zicht van de keeper was, maar voorlangs erin, dat mag niet. We hebben de kansen op doorgaan zelf tot bijna NUL gereduceerd. Winnen van Vitesse Delft is meer dan lastig en ONA geef ik toch een grote kans tegen deze ploeg volgende week. Wat er bij ons leeft ik weet het niet. Als zoveel kansen mist gaat het ook wel tussen de oortjes zitten denk ik, maar ik heb geen antwoordt. We kunnen met dit puntje niet tevreden zijn. Het moet beter, heel veel beter. Onze insteek is elke wedstrijd winnen. Het teamgevoel dat we de laatste twee jaar wel hadden is er nog niet. Nog een lange weg te gaan, alhoewel we er over twee weken moeten staan als de competitie begint.”

De kansen op een rondje verder in de beker zijn er eigenlijk niet meer. De volgende tegenstander Vitesse Delft heeft al twee wedstrijden gewonnen met 6-2, zowel tegen HMSH als ook tegen ONA. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Rozenburg kan nog op 4 punten komen door winst tegen Vitesse Delft. ONA of HMSH ook en dan wordt het doelsaldo belangrijk. Die bespiegelingen later, winnen van Vitesse Delft wordt al lastig genoeg voor de mannen van West. Daar zal coach Peter-Marcel Nauta met zijn Rozenburg zich eerst op moeten focussen.