De laatste test is vaak niet de makkelijkste opgave als de competitie voor de deur staat. Voor Peter-Marcel Nauta is testen voorbij. Er wordt naar hem gekeken, misschien wel wonderen verwacht van de coach die, we kunnen er niet omheen, toch ook zoekende is. Een slechte voorbereiding, dat kan je niet onder stoelen of banken steken. Van de jonkies kunnen ze op West niet verwachten dat die de ploeg op sleeptouw nemen. De sterkhouders/routiniers laten de coach een beetje in de steek. Wanneer komt het omslagpunt, zaterdag tegen Vitesse Delft?

Een ronduit slechte voorbereiding, redenen genoeg om te kunnen begrijpen dat het na een lange periode van niet voetballen en alle perikelen rondom het coronavirus niet bijdraagt tot een vlekkeloze voorbereiding. Maar hebben andere ploegen daar dan geen last van? Vele wel, andere misschien minder. Afgelopen dinsdag werd, toch wel verrassend, het 4-4-2 systeem uit de kast gehaald. Het resultaat was niet denderend tegen derdeklasser Vierpolders. Houdt de coach vast aan die ingeslagen weg of keert hij terug naar het vertrouwde 4-3-3. Maar welk systeem gespeeld wordt of welke spelers er op het wedstrijdformulier staan Rozenburg zal moeten tonen waarom de ploeg van West een ploeg wil zijn om rekening mee te houden. Het uur (90 minuten)van de waarheid is aangebroken. Geen tijd voor pijntjes en uitleg waarom het niet gaat zoals het moet. Kijken naar anderen dan de komende tegenstander brengt de ploeg niet verder. Zaterdag komt in de laatste poulewedstrijd van het bekertoernooi Vitesse Delft naar sportpark West. Een ploeg waar Rozenburg vorig seizoen in een uitwedstrijd voor de competitie won. Winnen is zaterdag niet genoeg voor Rozenburg om verder te komen in het bekertoernooi. De Rood Gelen zijn ook afhankelijk wat de uitslag van de andere wedstrijd wordt. Als ONA wint van HMSH komt de ploeg uit Gouda op 6 punten en wat de uitslag op West dan ook is of wordt ligt Rozenburg uit het bekertoernooi. Bij een gelijkspel tussen ONA en HMSH zijn er kansen voor Rozenburg, maar dan moet er wel gewonnen worden door de ploeg van Peter-Marcel Nauta. Of dat tot de mogelijkheden behoort? Vitesse Delft is de ploeg in vorm en won tot nu toe beide wedstrijden in de poule voor de beker met 6-2. De wonderen zijn de wereld nog niet uit en zaterdag kan het zomaar anders zijn dan tot nu toe in de voorbereiding. Ook als de ploeg uit Den Haag, HMSH, wint moet Rozenburg winnen en komt ook nog het doelsaldo om de hoek kijken. Rondje verder in de beker lijkt ver weg. Met een goedgevoel door een klinkend resultaat aan de competitie beginnen is waar het ‘Vlaggenschip’ van West voor moet gaan, de rest is meegenomen.

Coach Peter-Marcel Nauta over de wedstrijd tegen Vitesse Delft.

Zaterdag de laatste bekerwedstrijd tegen Vitesse Delft en onze tegenstander heeft de zaken keurig voor elkaar.  Twee prima overwinningen waar wij zelf twee teleurstellende wedstrijden hebben gespeeld, met als gevolg dat de een ronde verder eigenlijk uit beeld is. Afgelopen seizoen wonnen we de uitwedstrijd bij Vitesse Delft met 1-2, een wedstrijd waarin een Rozenburgs collectief de eerste helft de teugels in handen had, maar verzuimde te scoren. Vitesse Delft deed dat in de tweede helft wel en dus moesten we in de achtervolging, de ploeg toonde karakter en veerkracht met als gevolg een zwaarbevochten maar verdiende overwinning. Resultaten uit het verleden tellen echter niet mee, maar het karakter en de veerkracht moeten we morgen ook tonen. Het resultaat doet er op zich niet zo toe, als we na 90 minuten maar terug kunnen kijken op een wedstrijd waarin we als team er alles aan gedaan hebben. Uiteraard zou een overwinning wel lekker zijn voor het vertrouwen, zeker met het oog op de naderende start van de competitie. Het meespelen van Maikel den Ouden is onzeker, we nemen pas een beslissing in de warming up, maar Sander Kraaijeveld (knie blessure) en Unal Bayka (schouder blessure) zijn zeker niet van de partij. Morgen weten we waar we staan, Vitesse Delft heeft 1e klasse aspiraties.

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 24th. .