Een soap is het zeker niet op West. Rozenburg zal de draad moeten oppakken als het een ploeg van betekenis wil zijn of worden in de tweede klasse. Vorig seizoen verraste de ploeg van Nauta volgens sommige kenners. Er werd zelfs gesuggereerd dat het vroegtijdig afbreken van de competitie in het voordeel was van de ploeg die op West de thuisbasis heeft. Rozenburg stond op een min of meer comfortabele positie in de middenmoot. Misschien wel door een sterke start maar oogde, zeker voor de volgers, niet als een kandidaat voor degradatie.

Coach Nauta vertelde eerder deze week op deze site dat hij tevreden zou kunnen zijn met een plaatsje in de middenmoot. Maar die zelfde Nauta heeft de fans verwend door eerst promotie naar de tweede klasse en vervolgens een bliksemstart in die zelfde tweede klasse. Rozenburg lijkt tijd nodig te hebben om aan te klampen bij die prestaties van het vorige seizoen, maar die tijd is er eigenlijk niet. Zaterdag komt Binnenmaas naar West en gaat het over punten. De ploeg van Peter-Marcel Nauta moet er staan. Bij een overwinning zijn alle slechte wedstrijden in de voorbereiding vergeten. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd en hoe goed Rozenburg is zien we rond half vijf als de uitslag in de geschiedenisboeken wordt bijgeschreven.

Peter-Marcel Nauta over de wedstrijd tegen Binnenmaas.

“A.s. zaterdag de opening van de competitie tegen één van de topploegen in de competitie, niet de makkelijkste opening, maar in een wedstrijd creëer je altijd kansen. FC Binnenmaas beschikt over een dynamische ploeg met veel loop vermogen, backs die veelvuldig opkomen, een fysiek sterke centrumspits en een tactisch sterk blok op het middenveld, ze zetten de tegenstander vaak onder druk en hebben een aanvallende speelstijl, maar ieder team heeft ook zijn zwaktes. Wij spelen dus ten alle tijden vanuit onze eigen kracht en daarnaast proberen we te profiteren van de minderen punten bij de tegenstander. Ten opzichte van vorige week hebben we wel wat mutaties, de blessure van Maikel de Ouden valt tegen en die van Vince Lissenberg vooralsnog mee, alhoewel hij nog niet fit genoeg is om te spelen. Kevin van Heemst daar in tegen zou gewoon kunnen starten en Bethslot Woldeamanuel keert terug bij de selectie, daar zit echter nog geen 90 minuten in. Afgelopen week was een prima trainingsweek, er is veel arbeid verricht om onszelf te verbeteren. Dat geeft een goed gevoel en vertrouwen, en de wedstrijd van zaterdag is daarmee weer een mooi ijkpunt voor ons. De wedstrijd staat overigens onder leiding van de uitstekende scheidsrechter Rozenboom, iemand die een wedstrijd kan aanvoelen en dat speelt gewoon prettig. Wij zijn klaar voor de start van de competitie, laten we hopen dat Corona dit keer geen roet in het eten gooit.”

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 24th. .