Rozenburg lijkt er voor de competitie weer te staan. Al bleef het zaterdag in het treffen met Binnenmaas met lege handen. In de eerste helft verzuimde Rozenburg de gecreëerde kansen af te maken en dat brak de ploeg uiteindelijk op. Binnenmaas won, maar kreeg gezien het wedstrijd verloop misschien wel te veel. Alhoewel een wedstrijd 90 minuten duurt en wie de meeste goals maakt die wint. Zaterdag was dat Binnenmaas. Binnenmaas maakte er twee en Rozenburg nul.

Voor de wedstrijd vertelde coach Peter-Marcel Nauta hoe hij Binnenmaas wilde bestrijden. “We hebben nogal een aantal niet beschikbare spelers. We gaan met een 4-4-2 systeem spelen. Doelman Bayka is na zijn blessure er weer bij, maar zit op de bank. Tristan Pols speelt. Achterin spelen we met Jordie de Groot en Kevin van Heemst op de flanken en in het centrum wordt de geblesseerde Maik den Ouden vervangen door Marnix Sonneveld die naast Elroy van Seventer speelt.” Een verrassende keuze van Nauta die heel goed uitpakte. Sonneveld speelde er of dat hij er altijd had gestaan. “Op het middenveld spelen Bethslot Woldeamanuel en Floris van den Heuvel aan de buitenkant samen met Onur Zaif en Paul Santra. Lennart Quak en Bryan van de Laan zijn de spitsen”, straalde de coach vertrouwen uit en dat vertrouwen werd zeker de eerste helft niet beschaamd.

Rozenburg kwam goed uit de startblokken en wilde de misschien nare nasmaak van de voorbereiding direct van zich al spelen. In het eerste kwartier een paar kansen voor de Rood Gelen die de wedstrijd direct wilde domineren. Dat is tegen een ploeg als Binnenmaas zeker niet de eenvoudigste opdracht. Floris van den Heuvel trof, in de 8e minuut uit een moeilijke hoek, Binnenmaas doelman Thijs Botterhuis op zijn pad. In de twaalfde minuut kwam Bryan van der Laan een teenlengte te kort op een voorzet Van den Heuvel. In de 14e minuut was het Bethslot Woldeamanuel die alleen op de sluitpost van Binnenmaas mocht af gaan en weer wist Botterhuis zijn ploeg Binnenmaas op de been te houden. Binnenmaas kwam zeker ook in de zestien van Rozenburg en forceerde een aantal hoekschoppen, maar echt gevaarlijk werd de ploeg van coach Michel van Noort, die de vorig seizoen naar huis gestuurde Marco Jalink is komen vervangen, niet. Ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar thuisploeg Rozenburg met de betere kansen.

“Je krijgt niet altijd wat je verdiend”, was aanvoerder Bryan van der Laan toch wel tevreden over het getoonde spel. “Ik denk dat we een fantastisch Rozenburg hebben gezien vandaag, zeker de eerste helft. We vergeten ons zelf te belonen. We krijgen 4 tot 5 opgelegde kansen, daar moeten er zeker 3 van in. Dan is de wedstrijd gespeeld en win je hier gewoon. We doen ons zelf zo te kort. Je verliest, maar ondanks dat verlies kunnen we toch wel tevreden zijn denk ik. In de tweede helft ging het iets minder. Binnenmaas heeft het in de rust omgegooid en gingen weer met 4 man achterin spelen. Ze gingen 4-3-3 spelen waar ze voor de rust 3-4-3 hadden gespeeld en daar hadden wij volledig de controle over. Na die omschakeling werd het wat lastiger en tegen het einde hadden we ook wel een paar spelers die er doorheen zaten. Bethje (Bethslot Woldeamanuel, red.) kwam terug van vakantie en in Quarantaine gezeten en maar een weekje getraind. Op het laatst moesten we ook wisselen. Dan komen er toch heel ander type spelers in. Maar we hebben alles gegeven en als de pijp leeg is moeten andere dat opnemen. Kijk wat duidelijk was, als we de kansen niet benutten kan je nog zo goed spelen, maar wordt het lastig. Zag je vandaag ook, ik heb niet zoveel kansen gezien van Binnenmaas op die twee doelpunten na. En bij die tweede treffer twijfelde de keeper, komen of niet. Maar Tristan (Pols keeper Rozenburg, red.) heeft een prima wedstrijd gespeeld op het laatst pakt hij ook nog een pingel, niets dan lof. Resultaat gezien start je slecht geen punten, maar als ik naar de wedstrijd kijk zeker ten opzichte van de voorbereiding staat er een heel ander Rozenburg. Daar moeten en kunnen we mee verder.”

Na een prima eerste helft kon Rozenburg ondanks de omstelling van Binnenmaas in de tweede helft grip op de wedstrijd houden. Alhoewel Binnenmaas meer en meer begon te drukken en wilde de overwinning tegen een sterk Rozenburg toch uit het vuur slepen. In de 72e minuut werd de ban gebroken. Youri van Noort was de maker van de 0-1. Rozenburg wilde voor een puntje gaan en werden de ruimtes wat groter. In de 77e minuut was de wedstrijd gespeeld. Bij een bal over de verdediging van Rozenburg, kwam Daan Leggedoor vrij voor de keeper en stond de 0-2 op het bord. In de blessuretijd mocht Delano Oehlers vanaf elf meter proberen Rozenburg doelman Tristan Pols te verschalken. De sluitpost vond 2 treffers genoeg en met een spectaculaire redding bleef het bij 0-2. Rozenburg in de slotfase door de knieën en kreeg gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd te weinig. Maar om de winnen moet je doelpunten maken en die ontbraken bij Rozenburg zaterdag.

Wissels: Patrick Struijk voor Bethslot Woldeamanuel, Stefan van Es voor Kevin van Heemst en Luuk Visser voor Lennart Quak. Paul Santra liep tegen het gele kartonnetje aan.