Vorige week speelde Rozenburg en prima wedstrijd en kwam Binnenmaas met de schrik vrij. De Rood Gelen hadden zeker meer verdiend dan de 0-2 die er na 90 minuten op het scorebord stond. Doelpunten heeft de ploeg van Nauta nodig en of die er zaterdag in Vlaardingen tegen Cion wel komen?

Misschien is het ook wel wachten tot het moment dat de competities weer worden stilgelegd en hopelijk komen we niet in een situatie als het afgelopen seizoen. Als we de cijfers met betrekking tot het coronavirus mogen geloven, en waarom zouden we daaraan twijfelen, lijken maatregelen bijna onvermijdelijk. Of de sporten en daarmee ook de voetbalcompetitie gevrijwaard blijft? De eerste wedstrijd in de 2e klasse D, die tussen CWO en SVS is afgelast en naar 6 oktober verplaatst. Ja, de dinsdagavond wordt door de KNVB gelijk ingezet en niet wachten tot er een mogelijkheid komt op zaterdag. Regeren is vooruitzien, maar of je dit bijna onvoorspelbaar virus kan beteugelen met halve maatregelen lijkt onwaarschijnlijk. Laten we ons, we zijn geen virologen, beperken tot het voetbal en dat is al lastig genoeg. Rozenburg heeft een ronduit slechte voorbereiding achter de rug, en stond er weer tegen Binnenmaas. Bijna net zo onvoorspelbaar als het coronavirus. Tegenstander CION verloor afgelopen zaterdag ook. Charlois won in de thuiswedstrijd in Rotterdam van de Vlaardingers met 2-1. Beide ploeg CION en Rozenburg zullen dus opzoek gaan naar de eerste punten zaterdag in Vlaardingen.

Coach Peter-Marcel Nauta over de wedstrijd in Vlaardingen tegen CION:

“Zaterdag de uitwedstrijd bij CION, een nieuwkomer in de 2de klasse, maar een elftal wat gezien de zomerse versterkingen uit is op een top positie in de afdeling. De uitwedstrijd bij s.v. Charlois ging weliswaar verloren, maar leek onnodig als we af gaan op de berichtgeving. CION beschikt over spelers met kwaliteit en ervaring horend bij een hoger niveau, en daarnaast spelen zij mannelijk voetbal. Wij zijn dus gewaarschuwd en met name voor de omschakeling van balbezit naar balverlies, de ploeg hanteert een speelwijze met 5 middenvelders waarbij er veel diepgang is in het eerder aangehaalde moment.  De opening tegen FC Binnenmaas was voor ons uiteindelijk teleurstellend, 0-2 na negentig minuten, maar in de wetenschap dat we in de eerste helft heer en meester waren, een onterechte nederlaag. De ongeschreven wet treed dan uiteindelijk weer in werking, zelf kansen blijven morsen, dan scoort de tegenstander. Het spel was met name in de eerste helft overtuigend, de tweede helft wat meer gelijkwaardig ondanks dat we ook nu nog kansen creëerden. Onze spelopvatting was erg goed, als we hadden gescoord was het uitstekend geweest. Zaterdag een nieuwe kans, zaak dus om onszelf te belonen voor de intensieve trainingsarbeid, waarmee we weer een stap gezet hebben in de verbetering van ons spel. Verder is het positief dat Sander Kraaijeveld weer aansluit, Vince Lissenberg en Unal Bayka weer minuten zullen maken in het tweede, waardoor de keuzes groter worden en de ziekenboeg leeg stroomt. Tenslotte zit Nick de Bil de laatste van zijn twee wedstrijden schorsing uit en is hij volgende week weer beschikbaar voor het elftal.”

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 18th. .