De talenten van Rozenburg hebben zich gerevancheerd voor het verlies in de eerste wedstrijd van de talentenpool, wedstrijden onder 23 van een aantal verenigingen op Voorne Putten Rozenburg, tegen Zwartewaal. Op het eigen sportpark West stond er na 90 minuten tegen Rockanje 6-1 op het scorebord.

Voor Rozenburg een belangrijke competitie, ook al heeft het een vriendschappelijk karakter. Immers het ‘Vlaggenschip’ van West speelt in de tweede klasse en de afstand naar de B- selectie en de jeugd onder 19 moet worden verkleint. Ook belangrijk dat jonge spelers die Rozenburg heeft in de A- selectie het niveau helpen omhoog te brengen. Coach Peter-Marcel Nauta staat dan ook zoveel mogelijk jonge spelers af. Afgelopen dinsdag, de eerste dag zonder publiek na de nieuwe coronamaatregelen, gaven Kevin van Heemst, Marnix Sonneveld, Silvio Spiessens en Sander Kraaijeveld acte de présence. Met die laatste spraken wij (natuurlijk per telefoon).

“Als je eenmaal aan het voetballen bent merk je niet zoveel meer van de coronamaatregelen”, kijkt Sander Kraaijeveld terug op de wedstrijd tegen Rockanje. “Maar voor de wedstrijd best wel vreemd. Verzamelen buiten de poort en op anderhalve meter. Dan wordt je opgehaald en gaat de poort weer op slot. En niemand langs de lijn is toch ook wel een beetje vreemd. Maar als het balletje rolt, gefocust op het spelletje. Al snel zag je toch wel het verschil tussen Rozenburg en Rockanje. Wij waren sterker, konden eigenlijk wel vrijuit voetballen, maar kwamen toch op achterstand. Je merkt toch wel dat zo’n team elkaar niet zo goed kent en dat is lastig voetballen. Zelf begon ik op de bank en de tweede helft gespeeld als rechtsback. Maar na die achterstand begon het toch wel beter te lopen. We gingen de rust in met een 2-1 voorsprong. In de tweede helft zag je wel dat Rockanje er vrij snel conditioneel doorheen zat en konden we makkelijk scoren en uitlopen naar 6-1. Wat ik leuk vind dat er ook spelers uit de A jeugd meedoen (onder 19, red.). Je merkt ook dat zij dat ook leuk vinden om spelers die al wat meer ervaring hebben te spelen. Al met al zeker een verdiende overwinning. Conditioneel, maar zeker ook kwalitatief veel sterker. Als je me vraagt naar de maatregelen die nu van kracht zijn is dat lastig. Maar we moeten ons er gewoon aanhouden het is voor niemand leuk. Als je eenmaal aan het voetballen bent gaat de knop om, maar voor en na de wedstrijd is het vreemd ook geen publiek. Ik vind het best leuk om ook in onder 23 te spelen. Misschien steken die jonge jongens er toch nog wat van op. Als we met meerder spelers uit de A- selectie kunnen meespelen leren ze misschien toch wel een beetje van het coachen in de wedstrijd en als het goed is moet het spelniveau hoger liggen. Heel mooi om daar een bijdrage te kunnen leveren. Bij de A- selectie gaat het toch allemaal een stapje sneller en wordt het team in het veld beter neergezet. Daar kunnen de A- spelers denk ik van leren. En wat ik gisteren zag zijn er best een paar talenten in de onder 19.”

Met wie speelde Rozenburg

1. Silvio Spiesens

2. Wessel Boertje 

3. Quintin Felomina  

4. Kevin v Heemst

5. Liam Kleijwegt

6. Lars Jongejan 

7. Berkant Kasap 

8. Nando Negro

9. Maxim Burema

10. Marnix Sonneveld

11. Luuk Visser

12. Sander Kraaijeveld (46e minuut ingevallen voor Wessel Boertje)

13. Jasper Hoogwerf ( 46e minuut ingevallen voor Maxim Burema) 

14. Jelle Wessteijn (niet ingevallen i.v.m. blessure tijdens warming up)

0-1 12e minuut 

1-1 Marnix Sonneveld 24e minuut 

2-1 Lars Jongejan 38e minuut 

3-1 Marnix Sonneveld 48e minuut 

4-1 Sander Kraaijeveld 70e minuut 

5-1 Kevin v Heemst 80e minuut 

6-1 Lars Jongejan 87e minuut 

 

Stand

               

##

Team

G

W

GL

V

P

DPV

DPT

PM

1

Vlotbrug

1

1

0

0

3

8

1

0

2

Zwartewaal

1

1

0

0

3

2

0

0

3

Rozenburg

2

1

0

1

3

6

3

0

4

Vierpolders

0

0

0

0

0

0

0

0

5

Rockanje

2

0

0

2

0

2

14

0

 

 

Uitslagen

       

datum

thuis

uit

uitslag

 

29-09-2020

Rozenburg

 

Rockanje

6

1

15-09-2020

Rockanje

 

Vlotbrug

1

8

15-09-2020

Zwartewaal

 

Rozenburg

2

0

“Eerste helft na een wat onwennige start de draad snel opgepakt, en in de tweede helft ondanks dat er wat slordigheden in slopen, de voorsprong gestaag uitgebreid”, was teammanager Michel Hoogwerf niet ontevreden. “Was overigens wel raar om zonder publiek en een dichte kantine op een stil complex te spelen”, en daar stond Michel Hoogwerf niet alleen, of eigenlijk wel helemaal alleen met zijn team op het hoofdveld van West.

In de andere pool is Botlek nog steeds koploper. Gisteren won Botlek met 4-2 van GHVV. In die pool werd ook de wedstrijd Hekelingen tegen OHVV gespeeld, uitslag 1-0

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 24th. .