Het wordt ongetwijfeld een bijzondere wedstrijd tussen thuisploeg Rozenburg en de bezoekers uit Rotterdam, Charlois. Een wedstrijd zonder publiek. Was het bij de profs al vaker voorgevallen is het voor de amateursport redelijk uniek. Clubs moeten het vaak hebben van kantineopbrengsten en eventuele entreegelden. Die vallen de komende weken weg. Of de competitie beïnvloed wordt omdat de trouwe aanhang thuis zit? Het zal ongetwijfeld voor spelers en begeleiding anders zijn.

Vorige week werd de wedstrijd tussen CION en Rozenburg verplaatst naar 14 november 2020, oorzaak mogelijke coronabesmettingen. Voor de komende zaterdag kan de wedstrijd tussen Alexandria en SVS niet doorgaan. Ook Helevoetsluis tegen CION en Deltasport tegen Binnenmaas worden verplaatst. Voor SVS uit Capelle aan den IJssel en CION al de tweede wedstrijd dit lopende seizoen. De KNVB wil zoveel mogelijk wedstrijden op de dinsdagavond inhalen om de competitie en daarmee de stand enigszins gelijk te laten verlopen. Of dat naar de toekomst toe gaat lukken? Op dinsdagavond hebben clubs ook andere problemen, zoals werk (continudiensten) en studie daardoor zijn spelers niet altijd beschikbaar. Het is waar het voetbal mee zal moeten dealen. Zaterdag Charlois achter gesloten deuren. Charlois is voor Rozenburg een lastige tegenstander. De ploeg heeft 3 punten uit de wedstrijd tegen CION en verloor, net als Rozenburg overigens, van Binnenmaas. Rozenburg thuis met 0-2 en Charlois uit met 4-0. Tijd voor beide ploegen om punten te pakken op een leeg en ongetwijfeld sfeerloos sportpark West.

Coach Peter-Marcel Nauta over de wedstrijd tegen Charlois.

“Zaterdag mogen we weer aantreden, nadat vorig week op de valreep de wedstrijd werd gecanceld i.v.m. mogelijk Covid-19 besmetting. s.v. Charlois daar en tegen speelde wel, uit bij FC Binnenmaas, de uitslag was niet wat onze tegenstander van zaterdag wilde, maar zij konden hiermee wel hun ritme vasthouden. Charlois, spelend in een 1-4-4-2 formatie, verloor met 4-0 bij Binnenmaas, maar had de mogelijkheid om in de beginfase op voorsprong te komen, daarnaast kregen ze bij de stand van 1-0 nog een 200% kans om gelijk te komen, maar deze werd gemist. In slotfase breidde Binnenmaas de score pas uit. Charlois heeft uit de ontmoeting met CION wel 3 punten overgehouden en dat is een prima resultaat tegen een moeilijk bespeelbare tegenstander, CION beschikt over veel kwaliteit en is gekomen voor een plaats in het linkerrijtje. Waar staan wij dan ?, we hebben een prima partij gespeeld tegen FC Binnenmaas maar konden door de Covid-19 perikelen geen vervolg geven aan ons goede spel. We hebben met een zo hoog mogelijke intensiteit getraind, maar het blijft trainen, een wedstrijd blijft het ultieme natuurlijk. In een wedstrijd kan je onder de beste weerstand jezelf verbeteren. In de komende wedstrijd kunnen we niet beschikken over Marnix Sonneveld (rug), Nick de Bil (schorsing) en Maikel den Ouden (hamstring). Het meespelen van Bryan van der Laan is twijfelachtig en dat beslissen we in de warming up. Hier tegenover staat de terugkeer van Unal Bayka, Vince Lissenberg en Sander Kraaijeveld, terwijl Armin Hasanovic minuten zal maken in het 2de elftal. Uiteraard zit er wat druk op deze wedstrijd immers we hebben nog geen punten, zaak dus om in de 2de thuiswedstrijd het maximaal haalbare te behalen, onszelf belonen en de eerste 3 punten van seizoen 2020/2021 te noteren.”

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 17th. .