Dat de ploeg van West, Rozenburg, niet wilde verliezen was al wel de hele wedstrijd duidelijk. Zeker in de eerste helft een aantrekkelijke wedstrijd met 5 doelpunten. Het was voor het publiek een potje geweest om van te smullen. Maar de trouwe aanhang zat thuis en een enkeling probeerde vanaf de schapendijk nog een glimp van de wedstrijd op te vangen.

Beide ploegen speelde voor de volle winst en lange tijd zag het er naar uit dat Charlois de punten in de tas mee naar Rotterdam kon nemen. Maar Jordie de Groot dacht daar anders over en redde voor de thuisploeg een puntje. “De laatste minuut, dus alles of niets”, vertelde verdediger Jordie de Groot over zijn kopbal snoeihard in de touwen. “Prima hoekschop van Partick Struijk op de 5 meter. Die bal viel op m’n hoofd en dacht laat ik m even binnen knikken. Al met al een verdiend punt, zeker gezien de goede kansen voor Bryan (van der Laan, red.) en Bethslot (Woldeamanuel, red.) in de 2e helft! Vooraf ga je voor 3 punten, maar gezien het verloop van de wedstrijd waarin we elke keer op achterstand zijn gekomen denk ik uiteindelijk puntje gewonnen. Jammer dat we niet eerder de 3-3 maken, dan had er zeker meer in gezeten.” Het was wennen zonder publiek alhoewel dat voor de spelers waarschijnlijk niet zo aanvoelde. Bij Rozenburg Ünal Bayka weer onder de lat en speelde Sander Kraaijeveld in het centrum van de verdediging. Lennart Quak in de spits voor de nog altijd geschorste Nick de Bil. Rozenburg had in die beginfase wel het meeste balbezit maar Charlois, de ploeg van trainer Manuel Vissers, was vooral in de counter gevaarlijk. In de 18e minuut kwam Charlois aan de leiding. In eerste instantie wist Rozenburg doelman Bayka een schot te pareren, maar in de rebound was Soliman El Yakoubi wel trefzeker. Lang kon Charlois niet genieten van de voorsprong. Een minuutje later was het 1-1. Paul Santra veroverde de bal op het middenveld, met een pass over 50 meter bereikte hij Floris van den Heuvel op de rechterflank en op diens voorzet kon Bryan van de Laan de bal binnen schuiven. Het was een fase van zitten op het puntje van je stoel. Elroy van Seventer haalde, in de 23e minuut, Jairzinho Balrak net buiten de zestien onderuit, en de vrije trap op een meter of 18 werd door Dario Lara Olaya onberispelijk en buiten bereik van Bayka in het netje geschoten. En de koek was nog niet op. In de 26e minuut een uitval van Charlois die Soliman El Yakoubi prachtig afrondde met een boogballetje over de uitkomende sluitpost van Rozenburg. In de 35e minuut verkleinde Rozenburg de achterstand naar 2-3. Een kansje mag je het misschien niet eens noemen, maar Bethslot Woldeamanuel frommelde de bal langs doelman Evander Bendt. Kansen waren er genoeg en een eerste helft die aantrekkelijk was om naar te kijken. Rust 2-3.

In de tweede helft werd het op een kletsnat sportpark West wat rommeliger. Alhoewel als Bethslot Woldeamanuel in de 47e minuut van de tweede helft een honderd procent kans in de touwen had geschoten, helenaal vrij bij de tweedepaal, was het waarschijnlijk een ander tweede helft geworden. Paul Santra raakte ook nog een keer de staander en waren er zeker ook kansen voor het Rozenburg van aanvoerder Bryan van der Laan. Rozenburg wisselde Patrick Struijk voor Lennart Quak en in de slotfase, toen Rozenburg één op één ging spelen Luuk Visser voor centraleverdediger Sander Kraaijeveld. Het bleef tot de aller laatste minuut toe spannend. Met in de 93e minuut Jordie de Groot die het puntje voor zijn Rozenburg, met een snoeiharde kopbal, veilig stelde.

Aanvoerder Bryan van der Laan

“Twee puntjes te weinig denk ik. We speelde zeker de eerste helft best een redelijke wedstrijd. In de tweede helft maakte verkeerde keuzes en zochten de moeilijke oplossingen. Kijk we krijgen kansen op de gelijkmaker vlak na de rust. Bethslot en ik zelf ook dotjes, die gaan er niet in dan weet je dat het vechtvoetbal wordt. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het steeds moeilijker en we gingen op het laatst voor een puntje. Gelukkig valt dat doelpunt uiteindelijk dan toch nog. We gingen de rust in met een goedgevoel. We waren over grote delen van de eerste helft beter dan Charlois. We werden slordiger en hadden geen geduld. Zij waren gevaarlijk in de counters en wij waren daar niet altijd alert. Ik denk dat we de tweede helft weinig hebben weggegeven. We waren te slordig aan de bal, ook niet geduldig genoeg, anders speel je zo’n ploeg gewoon helemaal kapot. We gingen van 40 meter schieten met 4 man in de zestien, dat zijn geen kansen. We pakken een puntje en zijn van de ‘NUL’ af. Toch wel verdiend denk ik. Speciale wedstrijd zonder publiek. Zelf merk ik daar niet zoveel van als het balletje eenmaal rolt. Maar vandaag 3 wedstrijden in 2D, hopen dat we er doorheen komen, maar soms vrees ik het ergste.”

Volgende week de uitwedstrijd tegen koploper DCV, weer een wedstrijd zonder publiek.