Het verschil tussen de beide ploegen op een kletsnat sportpark West was groot. Niet alleen waren de gasten uit Hoek van Holland voetballend beter, maar ook in de beleving was de ploeg van Piet Boon drie maatjes te groot voor de thuisploeg. Zelfs bij een 1-5 voorsprong wilde de ploeg uit Hoek van Holland nog even gas geven om de score nog verder op te voeren. HVC’10 had plezier in het spelen op een verregende zaterdagmiddag. Dat plezier straalde Rozenburg zeker niet uit.

HVC’10 was blij met de mogelijkheid om op sportpark West te kunnen spelen. De ploeg van Piet Boon liet dat in het veld ook zien. Rozenburg kon voor de competitie niet spelen vanwege mogelijk coronabesmettingen bij tegenstander DCV. HVC’10 kon niet spelen omdat Wateringse veld/Kranenburg zich uit de competitie heeft teruggetrokken. HVC speelt in de tweede klasse C en staat op plaats 12 met nog maar één puntje. Maar de ploeg van Piet Boon heeft ook nog maar één potje gespeeld, terwijl andere ploegen in 2C deze competitie al 4 wedstrijden hebben gespeeld. Zonder afbraak te willen doen aan het spel van HVC, liet Rozenburg het wel heel erg afweten afgelopen zaterdag. Altijd een stapje te laat, slordig in de passing en grossierde in ballen die niet of nauwelijks aankwamen. Een verdediging die regelmatig simpel werd uitgespeeld en een keeper die normaal goed is voor het pakken van punten die deelde in de malaise. Dat Rozenburg met 0-2 naar de thee ging was niet het beeld van de wedstrijd. HVC’10 liet in die eerste helft nog veel kansen onbenut.

Na de thee leek het er op dat de thuisploeg de bakens ging verzetten. Zeker het eerste kwartier kreeg Rozenburg kansen om de stand een dragelijker aanzien te geven of zelfs nog meer. Maar de ploeg van Peter-Marcel Nauta, met Nick de Bil weer in de spits na een schorsing van twee wedstrijden, kreeg het balletje niet in het net achter HVC doelman Rowdy Janssen. Rozenburg verloor nadat kwartiertje de grip weer op de tegenstander en liet het verder afweten. HVC profiteerde en wilde heel graag voetballen. De ploeg van Piet Boon scoorde nog 4 keer, en er zaten fraaie treffers bij. Rozenburg stelde daar weinig of niets tegenover. Dat het anders moet zal coach Peter-Marcel Nauta ongetwijfeld aan zijn team hebben duidelijk gemaakt. De sterkhouders in het team van Nauta lieten het zaterdag ook afweten en dat moet te denken geven op West. Het publiek, die in deze coronatijd het vlaggenschip niet mag zien spelen, heeft niets gemist. Het geklungel bleef ze bespaart. Dus elk nadeel heeft echt zijn voordeel om er maar eens één uit de kast te halen van een legendarische voetballer. Of toch wat gemist? Eigenlijk wel, het leuke en frisse voetbal van HVC’10, een ploeg die wilde voetballen ondanks de slechte weersomstandigheden op West.

Doelpuntenmakers: Badr Ben Mohammed 0-1; Kirill Stutskyy 0-2; Kay van den Bos 0-3; Yannic van Noort 0-4; Nick de Bil 1-4; Mitchel Bouwhuis 1-5 en Jarno Reurink 1-6.

Rozenburg speelde met: Doel Ünal Bayka. Verdediging: Jordie de Groot; Elroy van Seventer; Sander Kraaijeveld; Kevin van Heemst. Middenveld: Floris van den Heuvel (Armin Hasanovic 75e min.); Paul Santra; Oner Zaif (Stefan van Es 70e min.); Patrick Struijk (Bethslot Woldeamanuel 70e min.). Aanval: Bryan van der Laan en Nick de Bil.

Vince Lissenberg, Maik den Ouden, Lennart Quak en Marnix Sonneveld waren wegens blessures niet beschikbaar.

Doelpuntenmakers HVC’10 met dank aan Cees van der Pol.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 18th. .