Het oude normaal komt met rasse schreden naderbij, maar nu we weer wat meer mogen staat de vakantie voor de deur. De velden hebben genoeg rust gehad daar zal het niet aanliggen. De selectie van Rozenburg had afgelopen zaterdag de laatste training en toen we langs het sportveld fietste, leuk om te zien dat de groepjes (natuurlijk met in achtneming van de coronaregels) nog even bij elkaar zaten. Misschien napraten over de afgelopen perioden, of had de trainer, Peter Marcel Nauta, de plannen voor het nieuwe seizoen al voorzichtig in de groep laten vallen.

Het seizoen is nog niet helemaal voorbij. De overschrijvingsperiode loopt nog tot 15 juni. Of er op sportpark West op de valreep nog veel mutaties zijn? Het lijkt er op een afstand niet op. Maar we moeten bekennen dat door corona ook wij iets verder van het echte nieuws stonden. Verrassend toch wel het vertrek van Paul Santra en Floris van den Heuvel. Doelman Ünal Bayka hadden we eerder verwacht. De komst van doelman Rick Groenendijk, Stefano Tavaris en uiteindelijk lijkt het Rozenburgse talent Quintin Felomina toch niet voor Rozenburg behouden te blijven. Ook het stoppen met selectie voetbal van Armin Hasanovic kwam, in ieder geval bij ons, als een verrassing. Er zijn nog een paar weken voor het allemaal definitief is. Laten we niet op de zaken vooruitlopen, half juni als alles definitief is zullen we ongetwijfeld met coach Peter Marcel Nauta spreken over het nieuwe seizoen, de selectie (wie vallen er af, wie gaan er door en wie komen erbij) en de tegenstanders.

Voorbereiding

v.v. Rozenburg

 

2021-2022

 

20 juli 2021  

Start trainingen

     

7 augustus 2021

v.v. Hekelingen

-

Rozenburg

12:00

10 augustus 2021  

Rozenburg

-

v.v. Abbenbroek

20:00

14 augustus 2021  

v.v. GHVV

-

Rozenburg

14:30

21 augustus 2021  

Rozenburg

-

v.v. Zuidland

14:30

24 augustus 2021  

v.v. Rhoon

-

Rozenburg

20:15

31 augustus 2021

v.v. Nieuwenhoorn

-

Rozenburg

20:00

         

4 september 2021

Districtsbeker

     

11 september 2021  

Districtsbeker

     

14 september 2021  

Meeuwenplaat

-

Rozenburg

20:00

18 september 2021

Districtsbeker

     
         

25 september 2021  

competitie

     
         

Een seizoen waar de selectie van Rozenburg al op 20 juli aan begint. Met Peter Marcel Nauta aan het roer. De combinatie Nauta - Rozenburg lijkt een gouden greep. In zijn eerste jaar bracht hij Rozenburg terug in de 2e klasse en leek op weg om ook in zijn tweede jaar meer dan succesvol te zijn met zijn team. Door corona kon de coach niet verder groeien met zijn team, althans niet zichtbaar voor de buitenwereld. Nauta is een people manager, soms streng maar ook met oog dat het wel gaat om amateurs. Altijd gefocust op het resultaat, altijd willen winnen. Het beleid van Nauta lijkt in deze tijd een beetje op het corona beleid, regels naleven geeft meer mogelijkheden. Maar de vraag blijft op dit moment toch hoe komen de clubs uit de coronacrisis. Haken spelers af omdat ze gemerkt hebben dat minimaal 2 keer trainen in de week en op zaterdag voetballen veel vrije tijd kost. Inmiddels zijn er spelers die ook een gezin en kinderen hebben gekregen. Bij vierdeklasser GOZ in Mijnsheerenland haken er 5 selectiespelers af, zoals we in de berichtgeving konden volgen. Gaatjes dichten uit eigen gelederen hadden ze al een keer gedaan. (bron: interview trainer Pascal van den Hoek Voetbal Rotterdam) Is GOZ een uitzondering of krijgen meer clubs met soortgelijke scenario’s te maken. Komen de gedoodverfde favorieten zo sterk uit de crises als dat ze het coronatijdperk zijn ingegaan. We zullen het moeten afwachten en hopen op normale condities. Vaccineren lijkt of moeten we eigenlijk zeggen vaccineren is de enige manier om het nieuwe seizoen weer te kunnen genieten van de sport, langs de lijn, in het veld, in het zwembad of de zaal. We kunnen niet wachten.

Het programma van v.v. Rozenburg natuurlijk alles onder voorbehoud. Maar deze kunnen alvast in de agenda. Rozenburg zal vanaf de eerste training, maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag trainen en/of spelen. Vanaf september vervallen de trainingen op de maandag. We houden u / jullie op de hoogte als er wijzigingen zijn. Blijf ons volgen als je niets wil missen ……..

 

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Saturday the 13th. .