Een in koppertje, de voorbereiding van Rozenburg was pover. We praten met trainer/coach Peter-Marcel Nauta. Twee schamele gelijke spelen tegen HMSH en Vierpolders en verder verliespartijen. Soms zoals in Zuidland, uitslagen waar je niet graag als club aan herinnerd wil worden. Coach Nauta heeft te maken met blessures en spelers die op vakantie waren. En als toegift ook nog eens spelers die bij terugkeer in Nederland in quarantaine moesten. Maar Nauta wil zich daar zeker niet achter verschuilen. “Je speelt met de spelers die je tot je beschikking hebt, moeilijker is het niet”.

Lees meer: Peter-Marcel Nauta:”Soms moet je als speler ook wel eens in de spiegel kijken en je afvragen wat...

We hebben een afspraak met Rozenburg rechtervleugelverdediger Vince Lissenberg. Het afgelopen seizoen stond hij op alle wedstrijdformulieren en op de eerste bekerwedstrijd na altijd in de basis. Een speler met een goudrandje op vele plaatsen inzetbaar en met een aanvallende drive altijd bereid om meters te maken. Ooit begonnen bij Bernisse en een aantal jaren voor Zuidland gespeeld. Tocht is Vince een Rozenburger geworden woont op het dorp en begint aan zijn achtste seizoen bij de Rood Gelen. Als eerste elftalspeler ook zeer betrokken bij het opleiden van de jeugd. Samen met Erik van de Ridder in het begeleidings- trainersteam van Rozenburg onder 15/1.

Lees meer: Vince Lissenberg:”Ik laat me weleens verleiden door de ruimte die er ligt”

In het tweede deel van ons gesprek gaat de coach van Rozenburg iets dieper in op de leeftijdsopbouw van zijn ploeg, het doel voor het komende seizoen en natuurlijk voetballen in een anderhalve meter maatschappij. Voor Peter-Marcel Nauta mag het gaan beginnen, hij wil niets liever. Maar maakt zich zeker zorgen over de komende periode waar mensen weer op vakantie gaan en het aantal besmettingen weer toe neemt en de regels niet altijd worden nageleefd. Tussen de regels door horen we een man waar discipline en opvolgen van regels hoog in het vaandel staan, maar ook de vrijheid wil geven waar het kan. Iets wat we ook terugzien bij Nauta als voetbaltrainer.

Lees meer: Peter-Marcel Nauta over het coronavirus:”Als we het virus niet onder controle kunnen houden ben je...

Door het coronavirus is Peter-Marcel Nauta niet op vakantie in het buitenland, maar vindt hij het verstandiger een jaartje over te slaan. Gewoon thuis en soms een dagje weg in eigen land. Net terug van een golfpartijtje met zijn vader en jongste zoon kijken we met de coach van Rozenburg alvast voortuit naar het volgende seizoen. En we komen er niet onderuit ook naar een seizoen waar het coronavirus een onderdeel van zal zijn.

Lees meer: Peter-Marcel Nauta: ”Bovenaan rechter- onderaan linkerrijtje moet haalbaar zijn”

Een ander leven ook voor middenvelder Marnix Sonneveld. De jeugd mag dan wel iets meer in deze moeilijke tijden, maar ook bij de jeugd loopt het coronavirus er toch als een rode draad doorheen. Een poosje terug nog trainen met anderhalve meter afstand, niet douchen en in trainingspak naar huis. Vreemd, maar daar is Marnix niet alleen. Voor de meeste is het aanpassen en best lastig om de regeltjes te volgen en vooral je eraan te houden. Voor Marnix was het afgelopen seizoen terug van waar het ooit begon, v.v Rozenburg, en daar zette de KNVB een dikke streep door. Opnieuw beginnen dus of?

Lees meer: Marnix Sonneveld: “Ik denk toch dat we wel eens hoge ogen kunnen gaan gooien”

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Saturday the 24th. .