Met coach Peter-Marcel Nauta kijken we terug op het afgelopen seizoen. Een seizoen dat uit de boeken is geschrapt door de KNVB vanwege het Coronavirus, maar toch een belangrijk seizoen voor v.v. Rozenburg. Voor de Rood Gelen was het weer een seizoen op tweedeklasse niveau. In het behalen van die mijlpaal en dat succes was de coach niet onbelangrijk. De juiste snaar raken kunnen wel meer trainers, maar er dan ook nog een melodie uit te krijgen is niet iedereen gegund.

“Hades was een rijk man”, vertelde de coach van Rozenburg en hij doelde na de competitiestart met drie prachtige overwinningen, op een onnodig verlies tegen SVS. Er had misschien het afgelopen seizoen wel veel meer ingezeten voor de ploeg van Nauta. We zullen het nooit weten, Corona zette alle goede bedoelingen op een zijspoor, en niet alleen voor Rozenburg. We laten de coach van Rozenburg, of moeten we zeggen de succesvolle coach van West, zonder onderbrekingen aan het woord.

Peter-Marcel Nauta

“Seizoen 2019/2020 is er één die we niet snel zullen vergeten, een seizoen wat voor menig club in het water viel, maar waar ook veel clubs baat hadden bij de vroegtijdige beëindiging van de competitie. Gloorde er aan het eind van de competitie een kampioenschap of een mogelijke promotie, ook dreigende degradaties werden afgewend. Sportief gezien veranderde er dus niks, ook nu waren er winnaars en verliezers, alleen de winnaars zaten onderin de ranglijst en de verliezers stonden dit keer bovenaan de ranglijst. Rozenburg keerde terug in de 2de klasse met een vliegende start, een reeks van 3 overwinningen op rij werd onnodig doorbroken door een thuisnederlaag tegen SVS. Periode 1 werd afgesloten met 13 punten uit 8 wedstrijden, Sparta pakte de 1e periode met 16 punten…… “Hades was een rijk man”, maar in de wetenschap dat het verlies tegen SVS en Alexandria ’66 onnodig en onterecht was, voelde het toch als een gemiste kans. De goede prestaties uit periode 1 kende echter geen vervolg in periode 2, en in de 8 gespeelde wedstrijden werden er slechts 7 punten gepakt. Wedstrijd 9 de return tegen Deltasport werd eerst afgelast en vervolgens werd de competitie volledig stil gelegd, Rozenburg op dat moment op plek 9 in de competitie met 20 punten en een wedstrijd in handen ten opzichte van de concurrentie. Op basis van de competitie statistieken zou Rozenburg dan op 23 punten kunnen komen en een keurige plek 7 (linkerrijtje) bezetten. Sportief gezien was het dus duidelijk een seizoen met 2 gezichten gezien de prestaties in periode 1 en 2, maar uiteindelijk hebben we de doelstelling “bereikt”, al geeft het niet de voldoening die je hebt, wanneer het seizoen zou zijn uitgespeeld.  

Nieuw onder de lat in het seizoen 2019/2020 was Unal Can Bayka, hij toonde zich een meer dan waardig vervanger voor de naar Nieuwenhoorn vertrokken keeper Wouter Bloothoofd. Naast het vertrek van Wouter Bloothoofd, stopte Sander Arkenbout nu definitief, dat kostte ons veel ervaring en verdedigende kwaliteit, maar met de terugkeer van Maikel den Ouden in het hart van de verdediging was dit snel hersteld. De komst van de tweebenige Patrick Struijk gaf ons veel mogelijkheden, met bagage in iedere linie een multifunctionele speler, voor een speler zelf kan dit minder prettig zijn, maar voor een trainer een uniek gegeven en hij zorgde daarmee voor extra concurrentie. Tenslotte keerde Marnix Sonneveld terug op het oude nest, waarmee het pad voor de toekomst werd ingezet. Marnix kwam over van streekgenoot Brielle, maar zijn roots liggen in Rozenburg. Een jonge speler met een prima linkerbeen, loopvermogen, ambitie en dynamiek, daarnaast compenseert hij het gebrek aan ervaring met tomeloze inzet, hij groeit daarmee uit tot een belangrijke pijler voor het Rozenburg van de toekomst.  

Nu de stofwolken optrekken met betrekking tot de Corona, ligt de focus volledig op het nieuwe seizoen en ook de aanloop daar naar toe zal nog in het teken van de beperkende maatregelen staan. De voorbereiding ligt klaar maar de vraag is of we mogen oefenen of dat de huidige situatie van kracht blijft, hetgeen betekend dat er pas vanaf 1 september gespeeld mag worden. In het nieuwe seizoen kunnen we geen beroep meer doen op Regillio van Buuren, en dat voelt als een aderlating. Zijn kracht, ervaring en mentaliteit vormde een belangrijk onderdeel van het huidige Rozenburg, wij gaan hem missen als voetballer, maar ook als mens en mentor voor jonge spelers. Hopelijk kunnen we op een later tijdstip op passende wijze afscheid van hem nemen. Naast het vertrek van Regillio, zullen ook Joel Boessen en Rick Otte Rozenburg verlaten, Joel gaat zijn geluk beproeven bij BZC en Rick vervolgt zijn weg bij Vierpolders, wij wensen hun allebei heel veel succes in ieder geval. Het pad voor de toekomst werd reeds ingezet met de komst van Marnix Sonneveld, en deze lijn wordt in het nieuwe seizoen doorgetrokken. Dit betekent dat Silvio Spiessens en Tristan Pols als keepers toetreden tot de selectie, waarmee we weer beschikken over de gewenste 3 keepers. Beide keepers zijn reeds actief bij Rozenburg en zijn al eerder onderdeel geweest van de selectie, dus het is mooi dat zij zich weer beschikbaar stellen en de onderlinge concurrentie aan zullen gaan. Naast de herintreding van beide keepers hebben we nog 4 spelers aangetrokken met Rozenburg roots, zo zullen Armin Hasanovic, Luuk Visser en Kevin van Heemst (allen Brielle) terugkeren op West, en tenslotte heeft Lennart Quak zin in een sportieve herkansing. De 3 jongelingen zijn onderdeel van de toekomst van Rozenburg, zij zullen met de reeds aanwezige talenten binnen een paar jaar het nieuwe Rozenburg moeten vormen. Lennart Quak neemt een berg ervaring en doelpunten mee, en hij kan in een mentor rol belangrijk zijn voor de nieuwe lichting.”

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 29th. .