Dat Rozenburg inzet op de eigen jeugd en spelers met Rood Gele Roots wordt als maar duidelijker. De ingezette weg krijgt hopelijk, voor iedereen die Rozenburg een warm hart toedraagt, een vervolg. Eerder kwam Stefano Tavaris, tegenwoordig inwoner van Rozenburg, de ploeg van Peter-Marcel Nauta al versterken en nu wil Nauta ook het jeugdtalent Quintin Felomina aan zijn selectie toevoegen.

 

De 16 jarige Felomina traint al mee met de A-selectie en ontwikkelt zich snel. Coach Nauta ziet de speler uit het team van onder 19 dan ook als een aanvulling op zijn selectie. De stap naar de A-selectie in de eigen omgeving van Quintin Felomina, sportpark West, is een prima opstap voor het Rood Gele talent. Als de ontwikkeling doorzetten zal Rozenburg misschien niet het eind station zijn. Maar zeker een prima vervolg stap van zijn voetbalcarrière. Maar talenten worden meestal door meerdere opgemerkt. Zo lonken meerdere voetbalploegen om het talent aan zich te binden.

Quintin Felomina

“Ik train mee bij het eerste dat klopt. Het is wel anders dan bij de jeugd. Het gaat allemaal in een hoger tempo, wat scherper. We trainen nu met meer spelers dan bij de jeugd. Leuk om ook in deze corona tijd lekker te kunnen voetballen. Het is niet lastig om me te motiveren”, vertelde Quinten over de eerste ervaringen bij de A-selectie. “Mooi om met het eerste mee te trainen, maar toch twijfel ik nog een beetje. Prachtig om mee te trainen, maar ik moet nog eens met mijn vader bespreken wat ik het beste volgend seizoen kan doen. Er zijn ook nog stage trainingen bij andere clubs. Of dat boven Rozenburg gaat weet ik nog niet. Ze spelen wel 4e divisie en eigenlijk wil ik zo hoog mogelijk spelen in de toekomst. Maar als ik eerlijk ben heb ik er nog niet heel goed over nagedacht. Natuurlijk is het mooi om bij het eerste elftal van Rozenburg te spelen. Maar hoog spelen trekt ook wel een beetje.” Of het Rood Gele talent ook op West blijft is nog niet duidelijk. De concurrentie van Rozenburg ligt aan de andere kant van het Scheur, Maassluis. Excelsior Maassluis wil de 16 jarige Rozenburg ook graag bij de selectie van het elftal onder 19 hebben.

“Wat ik precies ga doen weet ik nog niet. Hoogspelen trekt me ook wel, alhoewel eventueel in een eerste elftal bij je eigen club ook leuk lijkt. Ik heb het er wel met de trainer over gehad, dat er nog meer speelt. Maar de beslissing is nog ver weg ik weet het nog niet.” Quintin is een verdediger die centraal zijn mannetje staat. Ook al is hij nog jong zeker een optie voor de nabije toekomst. Sterk aan de bal en met een prima pass in de benen.

Coach Peter-Marcel Nauta

“We staan voor de herkenbaarheid van Rozenburg. Verder moeten de jongens in de jeugd wel een serieuze kans krijgen. In de opleiding wordt hard gewerkt en dat moet resulteren in een echte kans om uiteindelijk in een eerste elftal te gaan spelen. Quinten heeft natuurlijk talent, zou zonde zijn als hij niet een paar jaar voor Rozenburg zou kunnen spelen. Hij kan gewoon centraal achterin spelen, maar ook de backposities is een optie. Hij krijgt absoluut een kans anders was ik er niet aanbegonnen. Als je zo’n speler geen kans geeft moet je hem lekker zijn dromen na laten jagen en misschien komt hij dan ooit nog wel eens terug naar Rozenburg. Natuurlijk moet hij de concurrentie aan met wat meer ervaren jongens, maar hij heeft talent. Een speler voor de toekomst. Fysiek is het allemaal wat steviger bij de senioren in de tweede klasse. Maar ook mooi om zich daar verder in te ontwikkelen. Nu zie je al wel dat hij misschien fysiek niet de sterkste, maar zijn mannetje staat en is sterk aan de bal. Hij oogt erg volwassen. Hij is snel, zeker als je wat hogerop speelt heb je wel een speler die wat metertjes kan goedmaken. Hij ziet het spelletje en durft in te dribbelen. Het is geen balafpakker en dan inleveren. Hij is voor zover ik dat nu kan zien een speler die onderdeel wil zijn van het spel. Dat kan ik wel waarderen. Ja, en dat er dan nog meer gegadigde zijn, dat is de voetbalwereld. Kijk wat beter is voor een speler weet ik niet. In een 4e divisie spelen is best een mooi niveau, maar het blijft nog jeugdvoetbal. Meer opleidingsgericht. Een eerste elftal van Rozenburg is meer dat je in het diepe wordt gegooid en met behulp van je medespelers en je trainer jezelf gaat verbeteren. Als hij zijn talenten verder weet te benutten zullen er in de toekomst best clubs zijn die aan de deur staan. Maar als ik kijk hoe een speler als Bethslot (Woldeamanuel, red.) zich ontwikkelt zijn er prima kansen bij Rozenburg om verder te komen. We kijken naar de toekomst van Rozenburg en dit is een speler die daar een belangrijke rol in kan gaan spelen.”

Voor Rozenburg te hopen dat Quintin Felomina nog een paar jaar te bewonderen is op sportpark West. Uiteindelijk speelt hij daar ook met spelers die in de opleiding bij Feyenoord, FC Dordrecht of hoog in het amateurvoetbal hebben gespeeld. Nick de Bil, Bryan van der Laan (speelde naast Feyenoord en RKC in het eerste elftal van Excelsior Maassluis), Patrick Struijk, maar ook de nieuwe doelman van Rozenburg Rick Groenendijk zijn daar voorbeelden van. Maar zo zijn er nog wel meer bij Rozenburg. Ook spelers die de jeugd van Rozenburg tijdelijk hebben verlaten en nu weer terug zijn op het oude nest. Waar uiteindelijk de toekomst van Quintin Felomina ligt zullen we weldra weten. Rozenburg kan talenten niet in een doosje bewaren ver weg van de buitenwereld. Waar ze gaan spelen zijn keuzes die spelers, of hun naaste omgeving, zelf maken.

 

Foto: Komt uit het archief van Quintin Felomina. We hebben de maker niet kunnen achterhalen. Vermoedelijk een vader of supporter. Mochten wij de foto onterecht hebben geplaatst graag een berichtje naar onze redactie zodat we de foto kunnen verwijderen.

 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 17th. .