Voor Rozenburg een story met een ‘Happy end’ althans zo mag je het uiteindelijke besluit van Bryan van der Laan toch wel noemen. Eerder had Van der Laan aangegeven werk en voetballen niet meer met elkaar in overeenstemming waren en ook de motivatie een beetje was weggeëbd. Een bedankbriefje van de trainer was de druppel om er nog eens goed over na te denken met als besluit ‘Ik ben er helemaal nog niet klaar mee’.

“Eigenlijk vanaf het moment dat ik besloten had te stoppen ben ik een beetje gaan twijfelen”, begint de nummer 10 en aanvoerder van Rozenburg zijn verhaal. “Het voelde niet goed. Ik kreeg zoveel berichtjes en appjes en telefoontjes dat ik dacht doe ik hier wel goed aan. Het was zeker allemaal positief, maar had niet gedacht dat het zoveel te weeg zou brengen. Met mijn werk was het niet oke. Door de corona moesten we wat anders gaan doe. We deden veel beursen en festivals en in de coronatijd kwam daar niet veel van terecht. We moesten wat anders gaan doen om verder te kunnen, we doen nu interieurbouw en dat moest helemaal opnieuw worden opgestart. Dat begint nu onder controle te komen, heeft wel veel inzet en energie gekost. Mede daardoor heb ik een aantal weken geleden het besluit genomen om te stoppen. Inmiddels ook wat wijzigingen in de functie en ben ik meer in Nederland. Op mijn werk ook besproken om eventueel weer te gaan spelen en die belemmeringen zijn er zeker niet. Eigenlijk zijn er minder belemmeringen dan bij mijn andere functie en werk. Daarvoor was ik wel eens in het buitenland en dat is nu niet meer.”

Hoe was trainer Nauta eronder, geprobeerd je te overtuigen om te blijven?

“Peter-Marcel Nauta begreep het wel. Vond je jammer maar respecteerde mijn besluit. Dat hij het jammer vond was wel duidelijk en ook jammer voor Rozenburg. Peter-Marcel is er de man niet naar om alleen naar de club of zichzelf te kijken. Een paar weken geleden kreeg ik een bedankmail van de trainer en eigenlijk was dat de druppel waardoor ik besefte, waarom ga ik stoppen ben er nog helemaal niet aan toe. Ik was de laatste weken niet meer op de trainingen geweest en ook daarvoor meer niet dan wel. Met mijn gewicht valt het nog wel mee. Maar zeker tot de trainingen weer beginnen 3 keer in de week naar de sportschool. Met schema’s en voedingsadviezen.”

Hoe kijk je naar het volgende seizoen?

“Er vertrekken wat spelers. Paul Santra, Floris van den Heuvel en Ünal Bayka, vaste waarde voor het team die gaan we missen. Sowieso afwachten hoe het met clubs na de coronatijd gaat verlopen. Er zullen niet zoveel spelers staan te trappelen om nu van club te veranderen. Verder zie ik wel wat er gaat gebeuren. Ik ben niet iemand van de eisen en wensen, de trainer die bepaalt. In ons laatste gesprek hebben we het daar ook niet zo overgehad. Ik hoop natuurlijk verder te kunnen gaan op de ‘TIEN’ positie, maar of de trainer dat ook zo ziet, geen idee. En voor de fans van Rozenburg hoop ik dat ze snel weer langs het veld kunnen staan. Of de fans begrijpen waarom die dwaling, als je het zo wil noemen. Als ik naar de berichtjes kijk van toen ik wilde stoppen was dat zeker positief. Ik hoop nu ook weer. Het was niet zozeer een dwaling dan wel de situatie in die periode. Ik hoop met de fans langs de lijn weer veel mooie potjes te kunnen gaan spelen met mooie resultaten. Ik ga zorgen dat ik weer fit wordt en op 20 juli op de eerste training er weer ben.”

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Saturday the 13th. .