Het leek een formaliteit, de contractverlenging van Rozenburg hoofdtrainer Peter-Marcel Nauta. Maar de handtekening werd niet eerder gezet dan dat de spelersgroep had aangegeven ook graag door te willen met de succescoach. Want hoe je het ook wendt of keert, Peter-Marcel Nauta kwam en bracht Rozenburg terug naar de tweede klasse. Iets waar veel voorgangers zich stuk op hadden gebeten tijdens hun verblijf op sportpark West.

Lees meer: Peter-Marcel Nauta:”De stem van de groep was doorslaggevend”

“We zullen geduld moeten hebben”, horen we de trainer van Rozenburg Peter-Marcel Nauta zeggen als we met hem praten over ‘en hoe nu verder’. “Een voetballer wil wedstrijden spelen en daar de motivatie vandaan halen om beter te worden, dat staat nu allemaal even stil. Voetbal is een teamsport en daar leveren we hoe dan ook in. Hoe je het ook wendt of keert, spelers kunnen nu niet doorgroeien, ze missen het teamgevoel en je opladen omdat er een belangrijke wedstrijd op het programma staat is er al helemaal niet.”

Lees meer: Marcel-Peter Nauta:”Je hoopt alleen maar dat je snel weer met een groep aan de gang kan”

Een in koppertje, de voorbereiding van Rozenburg was pover. We praten met trainer/coach Peter-Marcel Nauta. Twee schamele gelijke spelen tegen HMSH en Vierpolders en verder verliespartijen. Soms zoals in Zuidland, uitslagen waar je niet graag als club aan herinnerd wil worden. Coach Nauta heeft te maken met blessures en spelers die op vakantie waren. En als toegift ook nog eens spelers die bij terugkeer in Nederland in quarantaine moesten. Maar Nauta wil zich daar zeker niet achter verschuilen. “Je speelt met de spelers die je tot je beschikking hebt, moeilijker is het niet”.

Lees meer: Peter-Marcel Nauta:”Soms moet je als speler ook wel eens in de spiegel kijken en je afvragen wat...

We hebben een afspraak met Rozenburg rechtervleugelverdediger Vince Lissenberg. Het afgelopen seizoen stond hij op alle wedstrijdformulieren en op de eerste bekerwedstrijd na altijd in de basis. Een speler met een goudrandje op vele plaatsen inzetbaar en met een aanvallende drive altijd bereid om meters te maken. Ooit begonnen bij Bernisse en een aantal jaren voor Zuidland gespeeld. Tocht is Vince een Rozenburger geworden woont op het dorp en begint aan zijn achtste seizoen bij de Rood Gelen. Als eerste elftalspeler ook zeer betrokken bij het opleiden van de jeugd. Samen met Erik van de Ridder in het begeleidings- trainersteam van Rozenburg onder 15/1.

Lees meer: Vince Lissenberg:”Ik laat me weleens verleiden door de ruimte die er ligt”

In het tweede deel van ons gesprek gaat de coach van Rozenburg iets dieper in op de leeftijdsopbouw van zijn ploeg, het doel voor het komende seizoen en natuurlijk voetballen in een anderhalve meter maatschappij. Voor Peter-Marcel Nauta mag het gaan beginnen, hij wil niets liever. Maar maakt zich zeker zorgen over de komende periode waar mensen weer op vakantie gaan en het aantal besmettingen weer toe neemt en de regels niet altijd worden nageleefd. Tussen de regels door horen we een man waar discipline en opvolgen van regels hoog in het vaandel staan, maar ook de vrijheid wil geven waar het kan. Iets wat we ook terugzien bij Nauta als voetbaltrainer.

Lees meer: Peter-Marcel Nauta over het coronavirus:”Als we het virus niet onder controle kunnen houden ben je...

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Saturday the 16th. .