Een moeilijke klus voor de ploeg van Peter-Marcel Nauta. Zaterdag moet Rozenburg aantreden tegen DCV in Krimpen aan de IJssel. DCV gaat voor het kampioenschap en kan zich geen puntverlies permitteren. Immers Sparta en Hellevoetsluis zitten op het vinkentouw. Vooral Sparta blijkt de laatste weken een gooi te willen doen naar de titel. Voor Rozenburg is de wedstrijd niet minder belangrijk. De Rood Gelen vechten tegen directe degradatie en moeten punten pakken.

Lees meer: Rozenburg moet naar de koploper

Tegen de verhouding in ging Rozenburg naar de thee met een achterstand. In een eerste helft waar de ploeg van coach Peter-Marcel Nauta geen enkele kans weggaf moest de hekkensluiter in de 45e minuut hellemaal uit het niets toch capituleren. Een afstandschot van Rick Pleijsier was doelman Richard van Vliet te machtig. De doelman was niets te verwijten een beauty, maar voor de thuisploeg een mokerslag.

Lees meer: Mokerslag in minuut 45

Als Rozenburg nog kans wil maken op de nacompetitie moeten er zaterdag tegen CWO punten worden gepakt. Op het programma staat ook de wedstrijd Charlois tegen Deltasport. Twee clubs die net als Rozenburg onder de rode streep staan. Het gaatje naar nummer 12 Charlois is al 6 punten en naar Deltasport op plaats 13 is 2 punten. Deltasport heeft nog de gestaakte wedstrijd tegen Sparta. Daar wacht de KNVB al weken met een uitspraak?

Lees meer: Punten zijn nu harder nodig dan ooit

Rozenburg weer met lege handen na een wedstrijd waar de ploeg van Nauta meer had verdiend. Dik en dik in blessuretijd kon Binnenmaas de punten veiligstellen. De wedstrijd leek op een, zeker voor Rozenburg verdiend, gelijkspel te eindigen tot het noodlot voor de Rood Gelen weer om de hoek kwam kijken. Rozenburg kon net na het vertrek, met een rode kaart, van aanvoerder Bryan van der Laan de gelederen niet gesloten houden en kreeg de zoveelste dreun van dit seizoen te verwerken.

Lees meer: Rozenburg in hectische slotfase onderuit

Uiteindelijk een simpele overwinning van Spirit in Ouderkerk aan den IJssel, afgelopen zaterdag. Na 90 minuten stond er 5-0 op het scorebord. Dinsdagavond (10 mei) komt voor de competitie FC Binnenmaas op bezoek, een lastige tegenstander voor Rozenburg. En als we naar het verdere programma kijken van het ‘Vlaggenschip, van West, CWO thuis, DCV uit, Deltasport thuis en Alexandria uit, wordt het er niet makkelijker op. De enige hoop is Deltasport achterhalen al het andere is of lijkt in ieder geval een utopie.

Lees meer: Rozenburg tussen hoop en berusting

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 20th. .