Het verhaal van de eerste oefenwedstrijd tussen Hekelingen en Rozenburg is er één van snel vergeten of één om van te leren. Maar vooral voor alles en iedereen die Hekelingen een warm hart toedraagt een mooie zaterdag. Een ploeg die wel eens hoge ogen kan gaan gooien in de vierde klasse. Voor het Rozenburgse deel van het publiek waarschijnlijk een wat mindere zaterdag. Maar na één wedstrijd geen conclusies trekken, en vooral het kan vanaf nu alleen maar beter. Één zwaluw maakt geen zomer, maar maakt één bonte kraai ook nog geen winter.

De eerst 20 minuten zag het er niet zo slecht uit, veel jonkies in de ploeg van Peter-Marcel Nauta. Zo stonden Tim Bekker, Wessel Boertje en Ibrahim Ayyildiz in de basis om hun eerste minuten in het vlaggenschip van West te maken. Verdedigend was het een beetje aanpassen voor Nauta. De hoofdcoach van Rozenburg heeft nog last van vakantiegangers en al vroeg in het seizoen geblesseerde spelers. Vince Lissenberg, schouder uit de kom, Sander Kraaieveld liep op krukken door een knieblessure, overigens gaat Kraaijeveld voor studie een halfjaartje naar Finland en zal voor de winterstop niet meer het Rood Gele Shirt om de schouders dragen. Ook Stefan van Es was niet inzetbaar. Op de bank Bryan van der Laan, Jordie de Groot en Nick de Bil, kwamen in de tweede helft in het veld, net terug van vakantie. Elroy van Seventer, Silvio Spiessen en Patrick Struijk ontbraken nog in de selectie van Rozenburg.

Nauta moest wel wat improviseren, zo speelde Marnix Sonneveld in het centrum van de verdediging naast Maik den Ouden. In de 22e minuut kwam Hekelingen aan de leiding. Wesley Sturrus was de maker. En ook in de 36e minuut wist Wesley Sturrus het net achter doelman Tristan Pols te vinden. Bij de beide doelpunten was het verdedigend niet sterk wat Rozenburg liet zien. In de tweede helft maakte Rick Groenendijk zijn opwachting in het doel van Rozenburg. De geroutineerde doelman moest nog 3 treffers toestaan waar vooral de 3-0, een doelpunt van Hekelingen speler Marinus Schreuder, een pijnlijke was. Was het een polletje of kompleet gemist, in ieder geval trapte Groenendijk mis en rolde de bal tergend langzaam over de lijn. Ook de 4-0 kwam van de voet van Schreuder. Maik den Ouden dacht aan een overtreding, maar de scheidsrechter zeker niet en kon Hekelingen met twee man vrij opduiken voor de Rozenburgse sluitpost. Bryan van der Laan mocht vanaf 11 meter nog wat terug doen. Of de scheidsrechter nog dacht aan het voorvalletje met Den Ouden waar de 4-0 uit ontstond? In ieder geval een makkelijk gegeven strafschop, 4-1. Nick Koopal zorgde voor de eindstand op het sportpark van Hekelingen, 5-1. Eerst bracht de paal nog redding, maar in tweede instantie wist Koopal het net achter de geroutineerde doelman van Rozenburg te vinden.

Als tweedeklasser tegen een dergelijke oorwassing aan te lopen is nooit leuk dat zal zeker ook voor Rozenburg zo zijn. Het spel wat Hekelingen liet zien gaat Hekelingen, met oud Rozenburg speler Raymon Leijgraaff als assistent op de bank en Leijgraaff is ook nog trainer van het team JO9-1, hoge ogen gooien in de vierde klasse en zeker meedoen voor de prijzen.