Het balletje rolt weer, een lekkere voetbal dinsdagavond op sportpark West. Een wedstrijd tussen het vlaggenschip van Rozenburg en Spijkenisse o23. Een wedstrijd met twee gezichten. Was de eerste helft duidelijk voor de thuisploeg Rozenburg, werd het voor de gastheren duidelijk dat 90 minuten tegen de jonkies van Spijkenisse nog net even te lang was.

Rozenburg begon sterk aan de wedstrijd. Verdedigend was Elroy van Seventer weer terug in het centrum en mocht Stefano Garcia Tavares op de vertrouwde rechtsback positie spelen. In het doel bij de Rood Gelen Rick Groenendijk, die afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Hekelingen een lastig debuut had voor zijn nieuwe club Rozenburg. Bij Rozenburg als linkerspits Maxim Burema. Burema niet helemaal fit speelde, meer dan verdienstelijk, de eerste 45 minuten mee bij de ploeg van Peter Marcel Nauta. Het was een heel ander Rozenburg, zeker de eerste helft speelde Rozenburg goed met perspectief naar de toekomst. Heel anders dan de ploeg die bij Hekelingen een pijnlijke 5-1 nederlaag leed. Er kan veel veranderen in een paar dagen. De Rood Gelen zette vroeg druk op de bal en snel in de omschakeling, waarbij de beide buitenspelers, Bethslot Woldeamanuel en Maxim Burema handenbindertjes waren voor de ploeg van Arjan Vuik. Rozenburg geen onbekende voor de coach van Spijkenisse o23, hij stond eerder aan het roer bij o.a. PFC, GOZ, Rockanje en Botlek. In de 22e minuut kwam Rozenburg verdiend aan de leiding met een afstandpegel van Luuk Visser. En in de 36e minuut werd het 2-0 door Maxim Burema. Vooraf aan de goal van Burema vond iedereen van Spijkenisse dat het buitenspel was. Scheidsrechter liet doorspelen en een dwarrelbal over rechts raakte de paal. Burema snel opgekomen over de linkerkant schoot de bal in het netje. Spijkenisse dacht aan een vrije trap en de scheidsrechter aan een doelpunt. De mening van de man in het zwart telde. Los van het tweede doelpunt speelde Rozenburg een prima eerste helft en met dit spel, waar zeker nog meer verbetering inzit, toonde de thuisploeg zich een waardige tweedeklasser te zijn.

In de tweede helft kwam Wessel Boertje voor Maxim Burema en nam Stefano Garcia Taveres de rechtsbuiten positie voor zijn rekening en verhuisde Woldeamanuel naar de linkerkant. In het doel Tristan Pols voor Rick Groenendijk. Nog voor er een kwartier was gespeeld in die tweede helft kwam Spijkenisse terug in de wedstrijd. Op het middenveld werd er door Rozenburg niet adequaat ingegrepen en met een steekpas en daarna een fraaie goal stond de 2-1 op het scorebord. Na dik 20 minuten toverde Spijkenisse een aanval uit het boekje tevoorschijn, 2-2. Net nadat Luuk Visser en Nick de Bil waren vervangen door Ibrahim Ayyildiz en Lennart Quak. Rozenburg begon de grip op Spijkenisse te verliezen. Misschien ook conditioneel nog wat minder dan Spijkenisse. Na 26 minuten kwam Spijkenisse op voorsprong. Doelman Tristan Pols kwam in de zestien net een stapje te kort en werd het 2-3. Een vermeende overtreding in de zestien van Rozenburg waar de scheidsrechter liet doorspel was de aanleiding voor de 2-4. En in de slotfase nog de 2-5 waar de ver uit zijn doel gekomen Tristan Pols zijn meerdere moest erkennen in de snelheid van de Spijkenisse aanvallers. Een klein opstootje na die treffer deed de man in het zwart besluiten lekker naar de douche te gaan en was de tweede nederlaag voor Rozenburg een feit. Rozenburg liet zien een prima ploeg binnen de lijnen te kunnen brengen, maar waren de 90 minuten, tegen een fit en conditioneel sterk Spijkenisse, wat te lang voor de ploeg van Peter-Marcel Nauta.